Постанова
від 03.02.2010 по справі 50/33-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел.230-31-34

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банк рутом

03.02.2010 справа № 50/33-б

За заявою фізичної ос оби-підприємця ОСОБА_1

до товариства з обмеженою відповідальніст ю "БУДЄВРОМОНТАЖ-

СЕРВІС" (код ЄДР ПОУ 34481467)

про визнанн я банкрутом

Суддя Головатюк Л.Д.

Представники:

Від заявника О СОБА_2 (дов. від 04.12.2009)

Від боржника не з' яв ився

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Кредитор звернувся до с уду із заявою про порушення с прави про банкрутство відсу тнього боржника, оскільки то вариство з обмеженою відпові дальністю "БУДЄВРОМОНТАЖ-СЕР ВІС" неспроможне сплатити бо рг по договору про надання ко нсультаційної послуги від 22.04 .2009 у сумі 50 000,00 грн., відсутнє за ю ридичною адресою і його місц езнаходження невідоме, що пі дтверджується довідкою з Єди ного державного реєстру юрид ичних осіб та фізичних осіб-п ідприємців про відсутність за місцезнаходженням станом на 03.12.2009.

Згідно наявних документів боржник зареєстрований Поді льською районною у місті Киє ві державною адміністрацією як товариство з обмеженою ві дповідальністю за адресою: п роспект Правди, 62, м. Київ, 04108, код ЄДРПОУ 34481467, заборгував кредит ору 50 000,00 грн. і неспроможний ви конати перед ним свої грошов і зобов' язання .

На виконання вимог ст. 19 Зако ну України „Про державну реє страцію юридичних осіб та фі зичних осіб-підприємців” в Є диному державному реєстрі юр идичних осіб та фізичних осі б-підприємців наявний запис про внесення змін про місцез находження юридичної особи - ТОВ "БУДЄВРОМОНТАЖ-СЕРВІС" - вк азано про відсутність за м ісцезнаходженням.

Ухвалою господарського су ду м. Києва від 12.01.2010 порушено пр овадження у справі № 50/33-б та пр изначено до розгляду на 03.02.2010.

Представник боржника в суд ове засідання 03.02.2010 не з' явив ся, витребувані судом докази не подав, причин неявки суд не повідомив, хоча про час та міс це розгляду справи був повід омлений належним чином.

Представник заявника в суд ове засідання 03.02.2010 з' явився, п ідтримав подану заяву про по рушення справи про банкрутст во, подав суду докази по суті с прави та надав пояснення, та п ідтримав вимогу, заявлену в з аяві, про призначення ліквід атором боржника арбітражног о керуючого Варакіну Вітал ію Володимирівну (ліцензія НОМЕР_2 від 06.11.2008). Суд визнав дану вимогу обґрунтованою т а такою ,що підлягає задоволе нню.

Оцінивши подані документи , заслухавши пояснення креди тора, з' ясувавши актив і пас ив боржника, суд дійшов до вис новку, що в матеріалах справи містяться належні докази що до заборгованості боржника п еред кредитором та докази, що підтверджують неспроможніс ть боржника погасити заборго ваність.

Відповідно до ч. 1 ст. 5 Закону України „Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” п ровадження у справах про бан крутство регулюється цим Зак оном, Господарським процесуа льним кодексом України, інши ми законодавчими актами Укра їни.

Відповідно до абз. 4 ст. 1 Зако ну України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” суб' єкт господарської дія льності може бути визнаний б анкрутом тільки в разі встан овлення господарським судом його неспроможності віднови ти свою платоспроможність та задовольнити визнані судом вимоги кредиторів не інакше як через застосування ліквід аційної процедури.

Сукупність доказів, які міс тяться в матеріалах справи № 50/33-б, доводять безспірніс ть грошових вимог заявника т а неспроможність боржника ви конати свої зобов'язання пер ед кредитором у встановлений Законом строк, боржник від сутній за своїм місцезнаходж енням, не підтверджено від омостей про юридичну особу, н аявні інші ознаки, що свідчат ь про припинення підприємниц ької діяльності боржника. Вк азані обставини є правовою п ідставою визнання боржника б анкрутом.

Відповідно до з ч.1 ст.52 Закон у України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом” кредитор має право звернутис я до суду із заявою про поруше ння справи про банкрутство н езалежно від розміру його ви мог до боржника та строку вик онання зобов' язань, якщо бо ржник або керівні органи бор жника-юридичної особи відсут ні за її місцезнаходженням, а бо у разі, якщо громадянин-пі дприємець - боржник або кері вник боржника - юридичної ос оби, які фактично припинили с вою діяльність, відсутні та в изначити їх місцезнаходженн я неможливо, а також за наявно сті інших ознак, що свідчать п ро відсутність підприємниць кої діяльності боржника.

Відповідно до ч. 2 ст. 52 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” г осподарський суд у двотижнев ий строк з дня винесення ухва ли про порушення провадження у справі про банкрутство від сутнього боржника виносить п останову про визнання відсут нього боржника банкрутом, ві дкриває ліквідаційну процед уру і призначає ліквідатором за клопотанням ініціюючого кредитора арбітражного керу ючого та за згодою останньог о.

Враховуючи вказані норми з акону та дослідивши подані з аявником докази у суду є прав ові підстави для визнання ві дсутнього боржника банкруто м та відкриття ліквідаційної процедури.

Оскільки нормами ст. 52 Закон у не визначений порядок або о собливості здійснення лікві даційної процедури у справі про банкрутство, то ліквідац ійна процедура щодо відсутнь ого боржника здійснюється та кож відповідно до вимог, що пе редбачені розділом ІІІ Закон у - “Ліквідаційна процедура ”.

Керуючись ст.ст. 22- 24, 52 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом”, г осподарський суд м. Києва, -

П О С Т А Н О В И В :

1. Визнати відсутнього бор жника - товариство з обмежен ою відповідальністю "БУДЄВРО МОНТАЖ-СЕРВІС" (проспек т Правди, 62, м. Київ, 04108, код ЄДРПОУ 34481467) банкрутом.

2. Припинити процедуру розпо рядження майном та відкрити ліквідаційну процедуру.

3. Визнати фізичну особу-під приємця ОСОБА_1 кредиторо м до банкрута з майновими вим огами на суму 50 000,00 грн.

4. Призначити ліквідатором б анкрута за згодою ініціюючог о кредитора арбітражного кер уючого Варакіну Віталію Во лодимирівну (ліцензія НО МЕР_2 від 06.11.2008, ідентифікаційн ий номер фізичної особи - пл атника податків та інших обо в”язкових платежів НОМЕР_1 ).

5. З метою виявлення всіх кре диторів та осіб, які виявили б ажання взяти участь в ліквід ації боржника, зобов' язати ліквідатора у відповідності до чинного законодавства по дати до офіційного друковано го органу Верховної Ради Укр аїни чи Кабінету Міністрів У країни у десятиденний строк за його рахунок оголошення п ро визнання боржника банкрут ом і відкриття ліквідаційної процедури боржника, надати с уду докази публікації вищевк азаного оголошення протягом двох тижнів з моменту опублі кування (оригінал примірника газети). Газетне оголошення м ає містити: найменування та і нші реквізити боржника, визн аного банкрутом; найменуванн я господарського суду, в пров адженні якого знаходиться сп рава про банкрутство; дату пр ийняття господарським судом постанови про визнання борж ника банкрутом і відкриття л іквідаційної процедури; відо мості про ліквідатора (лікві даційну комісію).

6. Зобов' язати ліквідатора письмово повідомити про виз нання банкрутом усіх відомих йому кредиторів відсутнього боржника, а також направити з апити до органів державної п одаткової служби, інших держ авних органів, які здійснюют ь контроль за правильністю т а своєчасністю справляння ст рахових внесків на загальноо бов' язкове державне пенсій не страхування та інші види з агальнообов' язкового держ авного соціального страхува ння, податків і зборів (обов' язкових платежів), які в місяч ний строк з дня одержання пов ідомлення можуть направити л іквідатору заяви з вимогами до банкрута.

7. Підприємницьку діяльніс ть банкрута завершити.

8. Строк виконання всіх грош ових зобов' язань банкрута т а зобов' язання щодо сплати податків і зборів (обов' язк ових платежів) вважати таким , що настав з 03.02.2010.

9. Припинити нарахування не устойки (штрафу, пені), процент ів та інших економічних санк цій по всіх видах заборгован ості банкрута з 03.02.2010.

10. Припинити повноваження о рганів управління банкрута щ одо управління банкрутом та розпорядження його майном з 03.02.2010.

11. Ліквідатору провести лік відаційну процедуру і надати суду свій звіт та ліквідацій ний баланс банкрута у строк д о 03.02.2011.

До звіту і балансу повинні б ути додані:

- показники виявленої лікві даційної маси ( дані її інвент аризації);

- відомості про реалізацію о б' єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені дог овори купівлі-продажу;

- копії договорів купівлі-пр одажу та акти приймання-пере дачі майна;

- реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів.

12. Копію постванови напра вити для виконання:

- сторонам;- ліквідатору,- Ки ївському управлінню з питань банкрутства (вул. П.Любченка, 15, м. Київ, 03150);- державному реєстр атору за місцем знаходження боржника для внесення до Єди ного державного реєстру запи су про відповідне судове ріш ення (п 1 ст. 39 Закону України "Пр о державну реєстрацію юриди чних осіб та фізичних осіб - пі дприємців").

Суддя Л.Д. Головатюк

Дата ухвалення рішення03.02.2010
Оприлюднено10.11.2010

Судовий реєстр по справі —50/33-б

Ухвала від 23.04.2010

Господарське

Вищий господарський суд України

Панова I. Ю.

Постанова від 03.02.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні