Постанова
від 19.08.2019 по справі 645/5152/19
ФРУНЗЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 645/5152/19

Провадження № 3/645/1525/19

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 серпня 2019 року м.Харків

Суддя Фрунзенського районного суду м. Харкова Бабкова Т.В., розглянувши матеріал, що надійшов з Головного управління ДФС у Харківській області Державної фіскальної служби України про притягнення до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 163-1 КУпАП:

ОСОБА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , працюючого директором Товариства з обмеженою відповідальністю - Фірма Стройком, ЛТД , -

в с т а н о в и в:

До Фрунзенського районного суду м. Харкова надійшов адміністративний матеріал про притягнення ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 163-1 КУпАП (протокол № 66 про адміністративне правопорушення) - для розгляду.

Згідно ст. 256 КУпАП - у протоколі про адміністративне правопорушення зазначаються: дата і місце його складення, посада, прізвище, ім`я, по батькові особи, яка склала протокол; відомості про особу, яка притягається до адміністративної відповідальності (у разі її виявлення); місце, час вчинення і суть адміністративного правопорушення; нормативний акт, який передбачає відповідальність за дане правопорушення; прізвища, адреси свідків і потерпілих, якщо вони є; пояснення особи, яка притягається до адміністративної відповідальності; інші відомості, необхідні для вирішення справи. Якщо правопорушенням заподіяно матеріальну шкоду, про це також зазначається в протоколі.

Протокол підписується особою, яка його склала, і особою, яка притягається до адміністративної відповідальності; при наявності свідків і потерпілих протокол може бути підписано також і цими особами. У разі відмови особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, від підписання протоколу, в ньому робиться запис про це.

Однак з протоколу № 66 про адміністративне правопорушення немає ані підпису особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, ані відповідного запису про відмову особи, яка притягається до адміністративної відповідальності від підписання протоколу, який засвідчується підписами двох свідків, відсутні пояснення особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, або відомості про відмову з її сторони від надання таких пояснень.

Крім того, в протоколі про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 за ч. 1 ст. 163-1 КУпАП відсутні дата складання протоколу, відомості про місце та дату народження, місце проживання особи, яка притягається до адміністративної відповідальності.

З огляду на вищевикладене, суд вважає за необхідне повернути матеріал про притягнення ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 163-1 КУпАП до Головного управління ДФС у Харківській області Державної фіскальної служби України на доопрацювання для усунення наявних недоліків, оскільки наявність зазначених вище недоліків перешкоджає суду, у відповідності з ст. 245 КпАП України, розглянути даний адміністративний матеріал своєчасно, всебічно, повно і об`єктивно та з`ясувати усі обставини справи.

На підставі викладеного, керуючись ст. 245, 284 КпАП України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Матеріал про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 за ч. 1 ст. 163-1 КУпАП повернути до Головного управління ДФС у Харківській області Державної фіскальної служби України - для належного оформлення.

Постанова оскарженню не підлягає.

Суддя -

Дата ухвалення рішення19.08.2019
Оприлюднено20.08.2019
Номер документу83717192
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —645/5152/19

Постанова від 24.12.2019

Адмінправопорушення

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Бондарєва І. В.

Постанова від 19.08.2019

Адмінправопорушення

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Бабкова Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні