Вирок
від 20.08.2019 по справі 757/53913/18-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/53913/18-к

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

20.08.2019 року Печерський районний суд м. Києва в складі :

головуючої - судді ОСОБА_1 ,

при секретарі - ОСОБА_2 ,

за участю прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченої ОСОБА_4

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві кримінальне провадження, по обвинуваченню

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки с. Довге Чернігівського р-ну Запорізької обл., громадянки України, з професійно-технічною освітою, неодруженої, не працюючої, без місця реєстрації, проживаючої за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимої,

за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 205-1 КК України,

В С Т А Н О В И В:

Влітку 2018 року на території міста Києва до ОСОБА_4 звернулася невстановлена досудовим розслідуванням особа, яка запропонувала їй увійти до складу учасників та стати директором Товариства з обмеженою відповідальністю (далі - ТОВ) «Аграфуд Трейдінг» (код ЄДРПОУ 39940309) без наміру здійснювати господарську діяльність, передбачену статутом вказаного товариства.

Отримавши зазначену пропозицію, усвідомлюючи противоправний характер дій, запропонованих їй невстановленою слідством особою, ОСОБА_4 , розуміючи що вона увійде до складу учасників та перебуватиме на посаді директора ТОВ «Аграфуд Трейдінг», не маючи наміру здійснювати господарську діяльність, з корисливих мотивів погодилася на таку пропозицію.

В свою чергу, ОСОБА_4 , реалізовуючи злочинний намір, направлений на внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи завідомо неправдивих відомостей, надала невстановленій досудовим розслідуванням особі копії свого паспорта громадянки України серії НОМЕР_1 виданий Миронівським РВ ГУ МВД України в Київській області 08.05.2007 року та реєстраційного номеру облікової картки платника податків НОМЕР_2 . На підставі вказаних документів невстановлена особа виготовила опис документів, що надаються юридичною особою державному реєстратору для проведення реєстраційної дії «Державна реєстрація змін до установчих документів юридичної особи» відносно ТОВ «Аграфуд Трейдінг» від 07.08.2018 року, заяву про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань ТОВ «Аграфуд Трейдінг», протокол №06/08/18 Загальних Зборів учасників ТОВ «Аграфуд Трейдінг» від 06.08.2018 року, Статут ТОВ «Аграфуд Трейдінг» затверджений протоколом Загальних зборів учасників ТОВ «Аграфуд Трейдінг» від 06.08.2018 р., заяву про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань ТОВ «Аграфуд Трейдінг», акт приймання-передачі частки (частини частки) у статутному капіталі ТОВ «Аграфуд Трейдінг» від 06.08.2018 року, акт приймання-передачі частки (частини частки) у статутному капіталі ТОВ «Аграфуд Трейдінг» від 06.08.2018 року, в яких ОСОБА_4 була зазначена як засновник та директор Товариства.

В подальшому, продовжуючи реалізацію свого злочинного умислу, на початку серпня 2018 року ОСОБА_4 зустрілася за попередньою домовленістю з невстановленою слідством особою неподалік від метро Печерська та підписала документи щодо проведення державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи ТОВ «Аграфуд Трейдінг», в які внесла неправдиві відомості щодо своєї участі в діяльності товариства, так як ОСОБА_4 участі в діяльності товариства не приймала, наміру здійснювати діяльність на ТОВ «Аграфуд Трейдінг» як учасник та керівник вказаного Товариства не мала.

Того ж дня, ОСОБА_4 , після підписання вказаних вище документів передала підписані нею документи щодо проведення державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи ТОВ «Аграфуд Трейдінг» попередньому директору ТОВ «Аграфуд Трейдінг» ОСОБА_5 за грошову винагороду у розмірі 500 грн.

На час підписання опису документів, що надаються юридичною особою державному реєстратору для проведення реєстраційної дії «Державна реєстрація змін до установчих документів юридичної особи» відносно ТОВ «Аграфуд Трейдінг» від 07.08.2018 року, заяви про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань ТОВ «Аграфуд Трейдінг», протоколу №06/08/18 Загальних Зборів учасників ТОВ «Аграфуд Трейдінг» від 06.08.2018 року, Статуту ТОВ «Аграфуд Трейдінг» затвердженого протоколом Загальних зборів учасників ТОВ «Аграфуд Трейдінг» від 06.08.2018 р., заяви про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань ТОВ «Аграфуд Трейдінг», акту приймання-передачі частки (частини частки) у статутному капіталі ТОВ «Аграфуд Трейдінг» від 06.08.2018 року, акту приймання-передачі частки (частини частки) у статутному капіталі ТОВ «Аграфуд Трейдінг» від 06.08.2018 року, ОСОБА_4 розуміла, що вона вносить неправдиві відомості в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи ТОВ «Аграфуд Трейдінг», оскільки ОСОБА_4 та невстановлена слідством особа домовились про те, що засновником та директором ТОВ «Аграфуд Трейдінг» буде рахуватися ОСОБА_4 , проте до діяльності ТОВ «Аграфуд Трейдінг» в подальшому вона не буде мати ніякого відношення, а фінансово-господарською діяльністю з використанням реквізитів ТОВ «Аграфуд Трейдінг» будуть займатись інші особи.

В подальшому, невстановленою особою на початку серпня 2018 року вказані документи подані для проведення державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи ТОВ «Аграфуд Трейдінг» до відділу (центру) надання адміністративних послуг Подільської районної у м. Києві державної адміністрації, який знаходиться за адресою: м. Київ, Контрактова площа, 2.

На підставі вказаних документів, державним реєстратором проведено державну реєстрацію змін до установчих документів юридичної особи ТОВ «Аграфуд Трейдінг», про що 09.08.2018 року вчинено відповідний запис у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

В судовому засіданні обвинувачена ОСОБА_4 винною себе в інкримінованому їй кримінальному правопорушенні визнала повністю, підтвердила фактичні обставини вчиненого кримінального правопорушення відповідно до пред`явленого обвинувачення, з якого вбачається, що влітку 2018 року ОСОБА_4 за грошову винагороду, погодилася на пропозицію невстановленої слідством особи увійти до складу учасників та стати директором ТОВ «Аграфуд Трейдінг», для чого надала паспорт громадянина України та ідентифікаційний код, необхідні для складання документів. У подальшому, на початку серпня 2018 року ОСОБА_4 , перебуваючи неподалік від метро Печерська, зустрілася з невстановленою досудовим розслідуванням особою та підписала документи, що надаються юридичною особою державному реєстратору для проведення реєстраційної дії, які містять неправдиві відомості, та передала їх попередньому директору ТОВ «Аграфуд Трейдінг» ОСОБА_5 , отримавши грошову винагороду. Також обвинувачена зазначила, що щиро кається у вчиненому та зробила для себе відповідні висновки.

В судовому засіданні, у відповідності до ч.3 ст. 349 КПК України, визнано недоцільним дослідження доказів у справі, а саме: показів свідків та письмових доказів, оскільки фактичні обставини нікім не оспорюються та відсутні сумніви стосовно добровільності та істинності позиції учасників судового провадження.

Оцінюючи докази зібрані в судовому засіданні, суд находить винність обвинуваченої ОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення повністю доведеною.

Умисні дії ОСОБА_4 , які виразились у внесенні в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, суд кваліфікує за ч. 1 ст. 205-1 КК України.

При призначенні міри покарання обвинуваченій, суд враховує тяжкість скоєного нею кримінального правопорушення, те що воно відноситься до злочинів невеликої тяжкості, від якого потерпілих немає, особу обвинуваченої, яка вину свою визнала, раніше не судима, на спеціальних обліках не перебуває, має постійне місце проживання, її вік та ставлення до вчиненого.

У відповідності до ст. 66 КК України обставинами, що пом`якшують покарання обвинуваченої - є щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину.

У відповідності до ст. 67 КК України обставин, що обтяжують покарання обвинуваченої не встановлено.

Враховуючи наведене вище, думку прокурора, щодо міри можливого покарання обвинуваченій, суд вважає, що обвинуваченій необхідно обрати покарання у виді обмеження волі в межах санкції статті та на підставі ст. 75 КК України звільнивти останню від відбування покарання з випробуванням, з іспитовим строком та покладенням обов`язків, передбачених ст. 76 КК України, оскільки виправлення та перевиховання ОСОБА_4 можливе без ізоляції її від суспільства.

Цивільний позов не заявлено.

Судові витрати підлягають стягненню з обвинуваченої.

Питання щодо речових доказів вирішити у відповідності до положень ст.100 КПК України.

На підставі викладеного та керуючись ст. 373, 374 КПК України, суд,

З А С У Д И В :

ОСОБА_4 визнати винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 205-1 КК України, та призначити їй покарання у виді 1 року обмеження волі.

На підставі ст. 75 КК України звільнити ОСОБА_4 від відбування покарання з випробуванням, з іспитовим строком на 1 рік.

На підставі ст. 76 КК України зобов`язати ОСОБА_4 в період іспитового строку: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання або роботи; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Іспитовий строк ОСОБА_4 обраховувати з 20.08.2019 року.

Стягнути з обвинуваченої ОСОБА_4 на користь держави процесуальні витати за проведення судово-почеркознавчої експертизи № 8-4/1709 від 16.10.2018 року в сумі 1144 грн.

Речові докази по справі: документи, які постановою прокурора від 30.10.2018 року визнані речовими доказами та долучені до матеріалів досудового розслідування залишити в матеріалах досудового розслідування.

Вирок може бути оскаржений до Київського апеляційного суду, через районний суд, протягом 30 днів з дня його проголошення.

Суддя: ОСОБА_1

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення20.08.2019
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу83747121
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —757/53913/18-к

Ухвала від 29.12.2020

Кримінальне

Миронівський районний суд Київської області

Капшук Л. О.

Вирок від 20.08.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Смик С. І.

Ухвала від 20.08.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Смик С. І.

Ухвала від 05.11.2018

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Смик С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні