Рішення
від 20.08.2019 по справі 280/1044/19
КОРОСТИШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Коростишівський районний суд Житомирської області

Справа № 280/1044/19

Провадження № 2/280/731/19

РІШЕННЯ

Іменем України

20 серпня 2019 року м.Коростишів

Коростишівський районний суд Житомирської області в складі:

головуючої судді - Янчук В.В.

при секретарі - Кумечко С.М.

розглянувши в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до СТОВ "Племзавод Коростишівський", третя особа Коростишівське об`єднане УПФ України в Житомирській області про покладення обов`язку видати довідку про помісячний розмір заробітної плати,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 (далі - позивач) звернувся до суду з позовом до СТОВ "Племзавод Коростишівський" (далі - відповідач), третя особа - Коростишівське об`єднане управління пенсійного фонду України в Житомирській області про покладення обов`язку видати довідку про помісячний розмір заробітної плати.

Свої позовні вимоги мотивує тим, що з 30.09.1987 року по 25.09.1999 працював в колгоспі ім. Кірова, яке в листопаді 1992 було реорганізовано в КСП "Коростишівське". Згідно чинного законодавства , при досягненні пенсійного віку, позивач має право на пенсію. У червні 2019 року позивач звернувся до Коростишівського об`єднаного УПФ України в Житомирській області, де йому було запропоновано надати документи, необхідні для призначення пенсії, в тому числі необхідно надати довідку про заробітну плату за будь - які 60 календарних місяців страхового стажу підряд помісячно до 25.09.1999. СТОВ "Племзавод Коростишівським" було надано довідку про річний фонд заробітної плати та відмовлено у видачі довідки про розмір помісячної заробітної плати, мотивуючи відмову тим, що в архіві підприємства відсутні первинні бухгалтерські документи для видачі довідки про розмір помісячної оплати праці в колгоспі ім. Кірова, КСП "Коростишівське". На даний час вказані підприємства ліквідовані.

Тому позивач просить зобов`язати Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю Племзавод Коростишіський видати йому довідку про нараховану колишнім колгоспом ім. Кірова та КСП Коростишівське помісячну заробітну плату за період його роботи у колгоспі ім. Кірова та КСП Коростишівське з 30.09.1987 року по 25.09.1999 рік включно, визначивши розмір помісячної заробітної плати шляхом поділу річного фонду її заробітної плати на кількість відпрацьованих місяців у даному році.

Ухвалою Коростишівського районного суду Житомирської області від 19.06.2019 відкрито спрощене позовне провадження без повідомлення (виклику) сторін, у якій роз`яснено відповідачу, право подати заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження та відзив на позов протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, а третій особі право подати письмові пояснення щодо позовних вимог.

Відзив на позов від відповідача до Коростишівського районного суду Житомирської області не надійшов.

Від третьої особи - Коростишівського об`єднаного управління пенсійного фонду України в Житомирській області письмових пояснень , заяв та клопотань не надходило.

Згідно ч. 5 ст. 279 ЦПК України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше.

Зважаючи на відсутність клопотань сторін щодо розгляду справи у судовому засіданні та незначну складність спору, суд не вбачає підстав для проведення судового засідання, а тому справа розглядається за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

Суд, дослідивши матеріали справи, об`єктивно оцінивши докази, які мають значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, дійшов висновку про наступне.

З 30.09.1987 по 25.09.1999 позивач працював в колгоспі ім. Кірова, яке в подальшому було перейменовано в КСП "Коростишівське", СТОВ "Племзавод Коростишівський" ( а.с. 10-12). Позивачу необхідно подати до Коростишівського об`єднаного УПФ України в Житомирської області для призначення пенсії довідку з місця роботи про помісячний розмір заробітної плати за період роботи в колгоспі ім. Кірова, а також КСП Коростишівське . На даний час колгосп ім. Кірова та КСП Коростишівське ліквідовані, а серед архівних документів, які знаходяться в СТОВ "Племзавод Коростишівський" відсутні первинні бухгалтерські документи для видачі даної довідки.

У відповідності до ст.49 КЗпПУ власник або уповноважений ним орган зобов`язаний видати працівникові на його вимогу довідку про його роботу на даному підприємстві, в установі, організації із зазначенням спеціальності, кваліфікації, посади, часу роботи і розміру заробітної плати, однак відповідач не видає позивачу довідку про розмір заробітної плати помісячно, оскільки відомості щодо розміру помісячної заробітної плати останньої за вказаний період втрачені в процесі реорганізацій, що не є поважною причиною відмови у видачі вищевказаної довідки позивачу. Разом з тим, згідно доданої довідки про нарахування заробітної плати по рокам у відповідача збереглись відомості щодо розміру річної заробітної плати позивача, а тому суд дійшов до висновку, що відповідач має можливість вирахувати помісячну заробітну плату позивача виходячи з річного розміру шляхом поділу на 12 місяців.

Враховуючи викладене, на підставі ст.49 КЗпП України, керуючись ст.276 ЦК України, ст.ст. 3, 12, 13, 81, 141, 259, 263-265, 354 Цивільного процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

Позов задовольнити.

Зобов`язати СТОВ Племзавод Коростишівський видати ОСОБА_1 довідку встановленого зразка про розмір середньомісячної заробітної плати за період роботи з 30.09.1987 по 25.09.1999, помісячно із зазначенням розміру щомісячної заробітної плати шляхом її поділу на фактично відпрацьований період.

Апеляційна скарга на рішення може бути подана через Коростишівський районний суд Житомирської області до Житомирського апеляційного суду протягом 30 днів з дня складення повного судового рішення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Повне судове рішення складено 20 серпня 2019 року.

Сторони у справі:

Позивач: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , адреса проживання: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_1 .

Відповідач : СТОВ "Племзавод Коростишівський" , місцезнаходження: вул. С.Панасюка, 17, м. Коростишів, Житомирської області, 12501, код ЄДРПОУ - 30793207.

Третя особа: Коростишівське об`єднане управління пенсійного фонду України в Житомирській області , місцезнаходження: вул. Гагаріна,2, м. Коростишів, Житомирської області, 12501, код ЄДРПОУ 40380694.

Суддя Янчук В.В.

СудКоростишівський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення20.08.2019
Оприлюднено21.08.2019
Номер документу83748548
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —280/1044/19

Ухвала від 28.08.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Панченко О.М.

Рішення від 20.08.2019

Цивільне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Янчук В. В.

Ухвала від 07.08.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Панченко О.М.

Рішення від 07.06.2019

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

Ухвала від 19.06.2019

Цивільне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Янчук В. В.

Ухвала від 06.05.2019

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

Ухвала від 08.04.2019

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

Ухвала від 18.03.2019

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні