Постанова
від 02.07.2007 по справі 16/154-ап-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

16/154-АП-07

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М      У К Р А Ї Н И

"02" липня 2007 р.                                                           Справа № 16/154-АП-07

Господарський суд Херсонської області у складі судді  Немченко Л.М. при секретарі Горголь О.М., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу              

за позовом Прокурора Високопільського району Херсонської області в інтересах держави в особі Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку, м.Херсон

до Відкритого акціонерного товариства "Високопільський комбінат хлібопродуктів", смт.Високопілля Херсонської області  

про  стягнення 850 грн.

за участю прокурора Херсонської обласної прокуратури Пуляєва І.В.

представників сторін:  

від позивача: Кулик Л.Є. дов.№42 від 15.05.2007р.  

від відповідача: не прибув

          Прокурор Високопільського району Херсонської області в інтересах держави в особі Херсонського територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку (позивач)  звернувся до суду з позовом про стягнення з відкритого акціонерного товариства "Високопільський комбінат хлібопродуктів" (відповідач) штраф в сумі 850 грн. за порушення законодавства про цінні папери.

          Прокурор позовні вимоги підтримав в повному обсязі.

          Позивач позовні вимоги підтримав в повному обсязі.

          Відповідач повторно не направив свого представника в судове засідання, не надав відзив на позов та витребувані судом документи, хоча відповідно до ст.ст.33,34,35 КАСУ був належним чином повідомлений про час та місце розгляду справи. Суд, керуючись приписами ч.2ст.128 КАСУ розглядає справу за наявними в ній матеріалами.

          Вивчивши матеріали справи, заслухавши прокурора та представника позивача, суд

в с т а н о в и в:

Херсонське територіальне управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку утворено згідно з наказом Голови Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 24.07.97 №193, є підпорядкованим і підзвітним Державній комісії з цінних паперів та фондового ринку. Основними завданнями управління є: забезпечення реалізації єдиної державної політики в регіоні щодо розвитку та функціонування ринку цінних паперів та їх похідних відповідно до визначених повноважень; здійснення в регіоні державного регулювання та контролю за випуском і обігом цінних паперів та їх похідних, додержання вимог законодавства в цій сфері.                                                                                                Відповідно до ст.11 Закону України " Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні" державна комісія з цінних паперів та фондового ринку накладає на юридичних осіб штрафи: за випуск в обіг та розміщення незареєстрованих цінних паперів відповідно до чинного законодавства у розмірі до 10000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або в розмірі до 150 відсотків прибутку (надходжень), одержаних в результаті цих дій; за діяльність на ринку цінних паперів без ліцензії, одержання якої передбачено чинним законодавством, у розмірі до 5000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян; за ненадання, несвоєчасне надання або надання завідомо недостовірної інформації - у розмірі до 1000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян ; за ухилення від виконання або несвоєчасне виконання розпоряджень, рішень про усунення порушень щодо цінних паперів - у розмірі до 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

          За правопорушення на ринку цінних паперів на юридичну особу ВАТ "Високопільський комбінат хлібопродуктів " постановою від 05.09.2006 року № 156 за ненадання регулярної інформації ( річного звіту емітента за 2005 рік ) накладено санкцію- штраф 850 грн. та видано розпорядження № 114-ХЕ про усунення порушення  законодавства про цінні папери. Розпорядження не виконано, а накладений штраф відповідачем в добровільному порядку не сплачено.

          На підставі  викладеного, суд дійшов висновку, що позовні вимоги позивачем доведені та підлягають задоволенню в повному обсязі.

          Керуючись ст.ст.160-163,254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд          

постановив:

          1. Позовні вимоги задовольнити в повному обсязі.

          2.Стягнути з Відкритого акціонерного товариства "Високопільський комбінат хлібопродуктів" (смт.Високопілля Херсонської області, вул.Червоноармійська,45, р/р 260031492, МФО 352598 в Новокаховській філії АППБ "Аваль", код ЄДРПОУ 00952350) на користь Херсонського територіального управління Державної комісії з цінних паперів та Фондового ринку до держбюджету (м.Херсон, вул.Кірова,.24,  р/р 31118106700099, код ОКПО 24103727, код доходу 21081100, Банк одержувача - ГУДКУ у Херсонській області, МФО 852010) 850 грн. штрафу.

          3. Виконавчий лист видати після набрання постановою законної сили та звернення заінтересованою особою з відповідною заявою.

Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 КАС України з дня складення в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

                   Суддя                                                                  Л.М. Немченко

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення02.07.2007
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу837546
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —16/154-ап-07

Постанова від 02.07.2007

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Немченко Л.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні