Ухвала
від 20.08.2019 по справі 161/13781/19
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/13781/19

Провадження № 1-кс/161/7006/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Луцьк 20 серпня 2019 року

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання начальника другоговідділу розслідуваннякримінальних провадженьслідчого управлінняфінансових розслідуваньГоловного управлінняДФС уВолинській областіпідполковника податковоїміліції ОСОБА_3 про призначення та доручення проведення судової будівельно-технічної експертизи,

В С Т А Н О В И В:

Начальник другоговідділу розслідуваннякримінальних провадженьслідчого управлінняфінансових розслідуваньГоловного управлінняДФС уВолинській областіпідполковник податковоїміліції ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про призначення та доручення проведення судової будівельно-технічної експертизи в межах кримінального провадження, проведення якої доручити експертам Волинського відділення Львівського НДІСЕ.

Клопотання мотивує тим, що слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Волинській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №3201803000000062 від 10.12.2018 за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах службовими особами ТОВ «Липинський», за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.212 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що службові особи ТОВ «Липинський» (код ЄДРПОУ 40668437), здійснюючи у 2016-2018 роках господарську діяльність, пов`язану з будівництвом багатоквартирних будинків, шляхом відображення в податковому обліку товариства господарських операцій щодо: реалізації квартир пов`язаній особі ОСОБА_4 по занижених цінах у багатоквартирному житловому будинку, який знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , придбання послуг у ФОП ОСОБА_5 (РНОКПП НОМЕР_1 ) та товарів у Агрофірми «Камаз-Агро» (код ЄДРПОУ 30851635), які в дійсності не відбувались, та в подальшому згідно документів були «реалізовані» в адресу ТОВ «Грайтекс-Інвест» (код ЄДРПОУ 40926612) і ТОВ «Західенерготрейд» (код ЄДРПОУ 40452638), придбання автотранспортного засобу Mercedes-Benz S 350d 4 Matic, який не використовувався у господарській діяльності товариства, ухилились від сплати податку на прибуток підприємства та податку на додану вартість в загальній сумі 4550 тис. грн.

Зазначені дії службових осіб ТОВ «Липинський»(кодЄДРПОУ 40668437) призвели до фактичного ненадходження до бюджету податків, включених у систему оподаткування, введених у встановленому законом порядку на зазначену суму, що у п`ять тисяч і більше раз перевищує встановлений законодавством неоподатковуваний мінімум доходів громадян та являється особливо великим розміром.

В судове засідання не прибув слідчий, однак подав до суду письмову заяву, в якій просить проводити розгляд даного клопотання без його участі.

Відповідно до ст.107 ч.4 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Відповідно до ч.1 ст.242 КПК України, експертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження або, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання.

Дослідивши матеріали клопотання та додані докази, слідчий суддя дійшов висновку, що на підставі ч.6 ст.244 КПК України, клопотання слід задовольнити, оскільки для вирішення питань, що мають істотне значення для кримінального провадження, необхідне залучення експерта.

Керуючись ст.ст.243, 244, 369, 372 КПК України, слідчий суддя

П О С Т А Н О В И В:

Клопотаннязадовольнити.

Призначити у кримінальному провадженні №3201803000000062 від 10.12.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.212 КК України, судову будівельно-технічну експертизу, проведення якої доручити Волинського відділення Львівського НДІСЕ.

На вирішення експертам поставити такі питання:

1) Чи відповідає будівля, побудована за адресою: Волинська область, Луцький район, с. Липини, вул. Січових Стрільців, 2 В, проекту?

2) Чи відповідають характеристики будівлі, побудованої за адресою: Волинська область, Луцький район, с. Липини, вул. Січових Стрільців, 2 В, вимогам нормативно-правових актів, діючих в галузі будівництва? Якщо не відповідають, то в якій частині?

3) Чи відповідає вимогам нормативно-правових актів, діючих в галузі будівництва та ДСТУ (іншим нормативам) якість матеріалів, використовуваних ТОВ «Липинський» під час будівництва об`єкту капітального будівництва, який знаходиться за адресою: Волинська область, Луцький район, с. Липини, вул. Січових Стрільців, 2 В?

4) Чи відповідають проектній та технічній документації матеріали, використані ТОВ «Липинський» під час будівництва об`єкту капітального будівництва, який знаходиться за адресою: Волинська область, Луцький район, с. Липини, вул. Січових Стрільців, 2 В? Чи використовувались під час проведення будівельно монтажних робіт будівельні матеріали та вироби, виготовлені з порушенням державних стандартів та технічних умов?

5) Який фактичний об`єм та вартість будівельно монтажних робіт, виконаних під час будівництва об`єкту капітального будівництва, який знаходиться за адресою: Волинська область, Луцький район, с. Липини, вул. Січових Стрільців, 2 В?

6) Чи відповідають фактичний об`єм та вартість будівельно монтажних робіт, виконаних під час будівництва об`єкту капітального будівництва, який знаходиться за адресою: Волинська область, Луцький район, с. Липини, вул. Січових Стрільців, 2 В, об`єму та вартості будівельно монтажних робіт, зазначених у актах виконаних робіт? Якщо ні, то в якій саме частині не відповідають?

7) Який фактичний об`єм та вартість матеріалів, використаних під час будівництва об`єкту капітального будівництва, який знаходиться за адресою: Волинська область, Луцький район, с. Липини, вул. Січових Стрільців, 2 В?

8) Чи відповідають фактичний об`єм та вартість матеріалів, використаних під час будівництва об`єкту капітального будівництва, який знаходиться за адресою: Волинська область, Луцький район, с. Липини, вул. Січових Стрільців, 2 В, об`єму та вартості матеріалів, зазначених у актах виконаних робіт? Якщо ні, то в якій саме частині не відповідають?

В розпорядження експертівнадати матеріаликримінального провадження№32018030000000062від 10.12.2018.

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за відмову від виконання покладених на них обов`язків згідно із ст. 385 КК України, за дачу завідомо неправдивого висновку відповідно до ст. 384 КК України та за розголошення даних досудового слідства без дозволу слідчого згідно із ст. 387 КК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду

Волинської області ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.08.2019
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу83785637
СудочинствоКримінальне
Сутьпризначення та доручення проведення судової будівельно-технічної експертизи

Судовий реєстр по справі —161/13781/19

Ухвала від 20.08.2019

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Присяжнюк Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні