Рішення
від 19.02.2010 по справі 2-1624/10
ПАВЛОГРАДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

м. Павлоград, вул. Дніпровська, 135, 51400, (05632) 6-28-66

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 лютого 2010 року Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді: Самоткан Н.Г.

при секретарі: Перепелиці О.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Павлограді Дніпропетровської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до В`язівської сільської ради Павлоградського району Дніпропетровської області, ОСОБА_2 про визнання договору купівлі - продажу майна дійсним та визнання права власності, суд -

ВСТАНОВИВ:

В обґрунтування свого позову ОСОБА_1 посилається на те, що 17 лютого 2004 року загальними зборами майнових пайщиків КСП В`язівок ОСОБА_2 була уповноважена представляти інтереси усіх майнових пайщиків вказаного КСП з оформленням від кожного пайщика доручень, які були посвідчені секретарем виконкому В`язівоцької сільської ради.

26 лютого 2007 року колектив пайщиків КСП В`язівок , у особі ОСОБА_2 , та позивача уклали письмовий договір купівлі - продажу корпуса в„– 3 тваринного комплексу, який розташований на території В`язівоцької сільської ради вартістю 4000 грн.

Як вказує позивач в своїй заяві, на виконання вказаного договору купівлі - продажу він передав ОСОБА_2 4000 грн., а вона за актом прийому - передачі передала йому вказаний корпус. Гроші від продажу корпуса в„– 3 ОСОБА_2 розподілила між пайщиками у порядку, визначеному загальними зборами пайщиків.

У нотаріальному порядку вказаний договір купівлі - продажу не був посвідчений, оскільки КСП В`язівок було визнано банкрутом і виключено з державного реєстру, як підприємство, а повноваження ОСОБА_2 , як представника власників майнових паїв, закінчено, бо процедура розпаювання підприємства закінчилася.

Позивач в своїй заяві ставить питання про визнання вищевказаного договору купівлі-продажу корпуса в„– 3 тваринного комплексу, розташованого в с . В`язівок Павлоградського району Дніпропетровської області, дійсним та визнати за ним право власності на вищевказане майно.

В судовому засіданні позивач підтримав свій позов.

Представник відповідача - В`язівоцької сільської ради Павлоградского району Дніпропетровської області - в судовому засіданні позов визнав у повному обсязі.

Відповідач - ОСОБА_2 в судовому засіданні позов визнала.

Суд вислухавши пояснення сторін, дослідивши матеріали справи, наявні в справі докази, вважає за необхідне позов задовольнити на підставі ст.ст. 220,392,655 ЦК України.

Судом встановлено, що 26 лютого 2007 року між позивачем та ОСОБА_2 , яка була уповноважена представляти інтереси усіх майнових пайщиків КСП В`язівок , про що свідчать доручення на а. с. 25-40, був укладений договір купівлі - продажу корпуса в„– З тваринного комплексу, розташованого у с. В`язівок Павлоградського району - а.с. 10.

Умови вказаного договору купівлі - продажу позивач та відповідачка - ОСОБА_2 виконали повністю, тобто позивач розрахувався з продавцем, про що свідчить розписка на а.с. 14, а продавець - ОСОБА_2 передала йому у власність вищевказаний корпус в„– З тваринного комплексу в с. В`язівок, про що свідчить акт передачі на а.с. -11.

Нотаріально вказаний договір купівлі - продажу не був посвідчений, оскільки КСП В`язівок було визнано банкрутом і виключено з державного реєстру, як підприємство, а повноваження ОСОБА_2 , як представника власників майнових паїв, закінчено, бо процедура розпаювання підприємства закінчилася. (а.с. 6-9)

Відповідно до ст. 220 ЦК України суд може визнати договір дійсним, якщо сторони досягли угоди по всім суттєвим умовам договору, договір виконаний повністю або частково, але одна сторона ухиляється від нотаріального посвідчення.

Відповідно до висновку акціонерного товариства закритого типу інженерно - виробничого центру Металург ремонт , корпус № 3 ( телятник ) може використовуватися для виробничих потреб відповідно до будівельних норм та правил (а.с. 45 )

За таких підстав, суд вважає, що позовні вимоги ОСОБА_1 ґрунтуються на законі та підлягають задоволенню у повному обсязі.

На підставі викладеного, керуючись ст., ст. 10,60,212 ЦПК України, -

ВИРІШИВ:

Позов ОСОБА_1 - задовольнити.

Визнати договір купівлі - продажу від 26 лютого 2007 року корпуса в„– 3 тваринного комплексу, розташованого у с. В`язівок Павлоградського району Дніпропетровської області, укладений між ОСОБА_1 та колективом пайщиків колективного сільськогосподарського підприємства В`язівок , у особі ОСОБА_2 , - дійсним.

Визнати за ОСОБА_1 право власності на корпус в„– 3 тваринного комплексу, який розташований у с . В`язівок Павлоградського району Дніпропетровської області.

Рішення може бути оскаржене до апеляційного суду Дніпропетровської області через Павлоградський міськрайонний суд шляхом подачі в 10-ти денний строк з дня проголошення рішення заяви про апеляційне оскарження і подання після цього протягом 20-ти днів апеляційної скарги.

Суддя: Н.Г. Самоткан

Дата ухвалення рішення19.02.2010
Оприлюднено22.08.2019
Номер документу83786883
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання договору купівлі - продажу майна дійсним та визнання права власності, суд

Судовий реєстр по справі —2-1624/10

Ухвала від 16.09.2021

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Парахіна Є. В.

Ухвала від 21.12.2020

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Новак Ю. Д.

Ухвала від 23.10.2020

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Новак Ю. Д.

Ухвала від 10.12.2019

Цивільне

Сахновщинський районний суд Харківської області

Єрьоміна О. В.

Ухвала від 10.12.2019

Цивільне

Сахновщинський районний суд Харківської області

Єрьоміна О. В.

Рішення від 19.02.2010

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Самоткан Н. Г.

Рішення від 08.07.2010

Цивільне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Рідник І. Ю.

Рішення від 24.09.2010

Цивільне

Новогродівський міський суд Донецької області

Бродніков С. О.

Ухвала від 26.05.2010

Цивільне

Новогродівський міський суд Донецької області

Бродніков С. О.

Ухвала від 26.04.2010

Цивільне

Новогродівський міський суд Донецької області

Бродніков С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні