Ухвала
від 23.04.2019 по справі 296/11415/18
КОРОЛЬОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа № 296/11415/18

2/296/523/19

УХВАЛА

про визнання мирової угоди та закриття провадження у справі

"23" квітня 2019 р. м. Житомир

Корольовський районний суд м.Житомира в складі:

головуючого судді Сингаївського О.П.

за участі секретаря судового засідання Четвертухи О.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду міста Житомира цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Комунального закладу Житомирська школа вищої спортивної майстерності Житомирської обласної ради за участі третьої особи директора Комунального закладу Житомирська школа вищої спортивної майстерності Житомирської обласної ради Грибчука Василя Олександровича про скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та відшкодування моральної шкоди,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Корольовського районного суду м. Житомира перебуває цивільна справа №296/11415/18 2/296/523/19 за вказаним позовом.

23 квітня 2019 року від ОСОБА_1 і Комунального закладу Житомирська школа вищої спортивної майстерності Житомирської обласної ради до суду надійшла заява про укладення мирової угоди, в якій представники позивача та відповідача просять визнати мирову угоду сторін і закрити провадження у справі.

Суд, дослідивши мирову угоду та матеріали справи, вважає що клопотання сторін підлягає задоволенню, оскільки умови мирової угоди не порушують прав та інтересів сторін, інших осіб і не суперечать вимогам закону.

Згідно із ч.ч.1, 2 ст.207 ЦПК України , мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків сторін. У мировій угоді сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, що мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу.

Як вбачається з поданої спільної заяви, ОСОБА_1 і Комунальний заклад Житомирська школа вищої спортивної майстерності Житомирської обласної ради уклали мирову угоду, що стосується лише їх прав та обов`язків, при цьому не виходить за межі предмета позову, а тому не порушує прав третіх осіб.

З урахуванням викладеного та вимог діючого законодавства, суд вважає, що мирова угода, яка укладена між сторонами відповідає вимогам діючого законодавства може бути затверджена судом в установленому порядку.

Відповідно до ч.3 ст.207 ЦПК України , до ухвалення судового рішення у зв`язку з укладенням сторонами мирової угоди суд роз`яснює сторонам наслідки такого рішення, перевіряє, чи не обмежені представники сторін вчинити відповідні дії.

Згідно із ч.4 ст.207 ЦПК України укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією ж ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Враховуючи те, що мирова угода, укладена сторонами, не суперечить діючому законодавству, укладена в інтересах обох сторін, які подали відповідну заяву, виконання сторонами умов мирової угоди не порушує інтересів інших осіб, суд вважає за можливе її затвердити, при цьому закривши провадження у справі.

Мирова угода долучена до матеріалів справи.

Керуючись ст.ст. 207 , 208 , 255 256 , 260 , 352-355 ЦПК України , суд

ПОСТАНОВИВ:

У цивільній справі №296/11415/18 2/296/523/19 за позовом ОСОБА_1 до Комунального закладу Житомирська школа вищої спортивної майстерності Житомирської обласної ради про скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та відшкодування моральної шкоди -

- визнати мирову угоду, що укладена 23 квітня 2019 року між ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ідентифікаційний номер НОМЕР_1 , яка мешкає за адресою: АДРЕСА_1 (надалі Позивач) та Комунальним закладом Житомирська школа вищої спортивної майстерності Житомирської обласної ради, ідентифікаційний код 13547378, місцезнаходження за адресою: 10008, м. Житомир, вул.Фещенко-Чопівського, 10 (надалі Відповідач) в особі директора закладу Грибчука Василя Олександровича, за наступними умовами:

1.Позивач повністю відмовляється від поданого позову до Комунального закладу Житомирська школа вищої спортивної майстерності Житомирської обласної ради про скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та відшкодування моральної шкоди і подає Відповідачу заяву про її звільнення за угодою сторін, п.1 ст.36 КЗпП України, з 09.11.2018 та трудову книжку для внесення відповідного запису про зміни;

2. Відповідач приймає заяву ОСОБА_1 про звільнення за угодою сторін, п.1 ст.36 КЗпП України, з 09.11.2018 та зобов`язується протягом 3 днів з моменту укладення даної мирової угоди і отримання заяви про звільнення за угодою сторін видати наказ про внесення змін до наказу №60-к від 09.11.2018 Про звільнення ОСОБА_1 , виданого Комунальним закладом Житомирська обласна школа вищої спортивне майстерності Житомирської обласної ради в частині зміни підстав звільнення ОСОБА_1 з посади заступника директора навчально-спортивної шкоди з 15 листопада 2018 року за грубе порушення трудових обов`язків на звільнення за угодою сторін, п.1 ст.36 КЗпП України, з подальшим внесенням відповідного запису до трудової книжки ОСОБА_1 ;

3. Позивач заявляє, що факт підписання даної Мирової угоди і отримання наказу про зміну формулювання підстав звільнення свідчить про повне врегулювання спору, який є предметом судового розгляду Корольовським районним судом м. Житомира в справі №296/11415/18 про скасування наказу про звільнення, поновлені на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та відшкодування моральної шкоди і заявляє про відсутність майнових та інших претензій будь-якого роду та характеру до Комунального закладу Житомирська обласна школа вищої спортивної майстерності Житомирської обласної ради та третьої особи директора ОСОБА_2 , пов`язаних з її звільненням.

4.Позивач заявляє, що підписанням даної мирової угоди вона відмовляться також від позовних вимог заявлених у цивільній справі №296/11684/18, що розглядається Корольовським районним судом м. Житомира за її позовом до Комунального закладу Житомирська обласна школа вищої спортивної майстерності Житомирської обласної ради за участі третьої особи директора ОСОБА_2 про визнання незаконними та скасування наказів про застосування дисциплінарного стягнення і відшкодування моральної шкоди, а також, зобов`язується надати Відповідачу письмову заяву про відмову від вказаного позову у цивільній справі №296/11684/18.

5.Сторони, що уклали цю мирову угоду, домовились повідомити про це суд, подавши спільну заяву про затвердження та визнання мирової угоди із закриттям провадження у справі, додавши до заяви дану Мирову угоду.

6.Сторони заявлять, що ні у процесі укладення Мирової угоди, ні в процесі виконання її умов не були, не будуть і не можуть бути порушені права будь-яких третіх осіб, в тому числі і Держави.

7.Сторони підтверджують, що всі викладені умови цієї Мирової угоди відповідають їх реальному волевиявленню та інтересам і породжують настання наслідків, зазначених у тексі цієї угоди. Сторони домовились, що будь-які судові витрати, зокрема судовий збір, послуги адвоката, у справі покладаються на Сторони у межах понесених ними витрат та не підлягають до відшкодування іншими Сторонами.

8.Дана Мирова угода складена українською мовою і підписана у трьох оригінальних примірниках, з яких - один надається у справу №296/11415/18 і по одному для кожної сторони та набуває чинності з моменту затвердження її судом.

9.Сторонам зрозумілі наслідки закриття провадження у справі у зв`язку укладанням мирової угоди, передбачені ст.ст.207, 208, 255, 256 ЦПК України.

Провадження у цивільній справі №296/11415/18 2/296/523/19 за позовом ОСОБА_1 до Комунального закладу Житомирська школа вищої спортивної майстерності Житомирської обласної ради за участі третьої особи директора Комунального закладу Житомирська школа вищої спортивної майстерності Житомирської обласної ради Грибчука Василя Олександровича про скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та відшкодування моральної шкоди - закрити.

Ухвала суду першої інстанції може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається Житомирському апеляційному суду через Корольовський районний суд м. Житомира протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення ухвали.

Суддя О. П. Сингаївський

Дата ухвалення рішення23.04.2019
Оприлюднено22.08.2019
Номер документу83787798
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та відшкодування моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —296/11415/18

Ухвала від 23.04.2019

Цивільне

Корольовський районний суд м. Житомира

Сингаївський О. П.

Ухвала від 23.11.2018

Цивільне

Корольовський районний суд м. Житомира

Сингаївський О. П.

Ухвала від 23.11.2018

Цивільне

Корольовський районний суд м. Житомира

Сингаївський О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні