Ухвала
від 22.08.2019 по справі 918/303/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua УХВАЛА

м. Київ

22.08.2019Справа № 918/303/19 За позовом ОСОБА_1 до 1. Релігійної громадської Свято-Троїцької парафії Рівненської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України) села Повча, Дубенського району Рівненської області; 2. Рівненської обласної державної адміністрації; 3. Державного реєстратора Управління культури і туризму Рівненської обласної державної адміністрації Кир`янчука Олега Богдановича, про визнання недійсними рішень.

Суддя Сташків Р.Б.

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 , 31.08.2017 указом митрополита Рівненського і Острозького Української Православної Церкви №28 призначений настоятелем Свято-Троїцького храму, Дубенського району, Рівненської області, звернувся у Господарський суд Рівненської області з позовом до Релігійної громади Свято-Троїцької парафії Рівненської єпархії Української Православної церкви (Православної церкви України) села Повча Дубенського району Рівненської області , до Рівненської обласної державної адміністрації та до Державного реєстратора Управління культури і туризму Рівненської обласної державної адміністрації Кир`янчука Олега Богдановича, в якому просить:

- визнати недійсним рішення, оформлені протоколом від 09.03.2019 парафіяльних зборів Релігійної громади Свято-Троїцької парафії Рівненської єпархії Української Православної Церкви с. Повча Дубенського району;

- скасувати розпорядження голови Рівненської обласної державної адміністрації "Про реєстрацію статутів релігійних громад у новій редакції" № 269 від 28.03.2019 в частині реєстрації статуту Релігійної громади Свято-Троїцької парафії Рівненської єпархії Української Православної церкви с. Повча Дубенського району Рівненської області (ідентифікаційний код: 22583930, адреса: 35644, Рівненська область, Дубенський район, с. Повча, вул. Рикуна, 69) в новій редакції з новою юридичною назвою;

- скасувати рішення державного реєстратора Кир`янчука Олега Богдановича про державну реєстрацію змін до установчих документів юридичної особи №16051050003001400 від 08.04.2019 та про внесення змін до відомостей про юридичну особу № 16051070004001400 від 08.04.2019.

На обґрунтування позовних вимог Позивач зазначає, що Релігійною Громадою Свято-Троїцької парафії Рівненської єпархії Української Православної Церкви с. Повча Дубенського району, 10.02.2019 було проведено загальні парафіяльні збори, оформлені протоколом, на яких було прийнято рішення про залишення Релігійної громади Свято-Троїцької парафії Рівненської єпархії Української Православної Церкви с. Повча Дубенського району в лоні Української Православної Церкви (тобто про підтвердження підлеглості в канонічних та організаційних питаннях Українській Православній Церкві).

Позивач стверджує, що пізніше йому стало відомо, що 09.03.2019 відбулося втручання в діяльність вказаної Релігійної громади УПЦ шляхом проведення територіальних зборів місцевого населення в результаті чого прийняті самоправні рішення щодо зміни конфесійної приналежності Релігійної громади Української Православної Церкви с. Повна та переходу до ПЦУ. А саме, що на території с. Повча було проведено територіальні збори, оформлені протоколом парафіяльних зборів Релігійної громади Свято-Троїцької парафії Рівненської єпархії Української Православної Церкви с. Повна Лубенського району Рівненської області, і вирішені питання зміни підлеглості у канонічних і організаційних питаннях релігійної громади шляхом внесення відповідних змін до статуту релігійної громади, зміни назви релігійної громади і затвердження статуту релігійної громади у новій редакції.

Позивач натомість, вважає, що членами Релігійної громади Свято-Троїцької парафії Рівненської єпархії Української Православної Церкви с. Повча Дубенського району вказані парафіяльні збори у відповідності до положень Закону України Про свободу совісті та релігійні організації та Статуту релігійної громади не проводились, а відповідні рішення - не приймалися.

З огляду на наведене Позивач вважає, що Розпорядженням голови Рівненської обласної державної адміністрації було також незаконно зареєстровано Статут Релігійної громади у новій редакції, і відповідно, і державним реєстратором незаконно проведено реєстрацію змін до установчих документів релігійної громади та внесення змін у реєстр про неї, як про юридичну особу.

Ухвалою від 03.06.2019 Господарського суду Рівненської області, яка залишена без змін постановою від 17.07.2019 Північно-Західного апеляційного господарського суду, оскільки одним із відповідачів у справі є Рівненська обласна державна адміністрація, то справу було передано за правилами виключної територіальної підсудності до Господарського суду міста Києва, де справа згідно протоколу автоматизованого розподілу надійшла до судді Сташківа Р.Б.

Відповідно до ч. 4 ст. 183 ГПК України, якщо розгляд справи у випадках, передбачених цим Кодексом, починається спочатку, суд призначає та проводить підготовче засідання спочатку в загальному порядку.

Враховуючи направлення справи на подальший розгляд та зміну у зв`язку з цим складу суду, а також приймаючи до уваги характер спірних правовідносин та предмет доказування, суд дійшов висновку, що дана справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження зі стадії підготовчого провадження.

Керуючись ч. 3 ст. 12, ст.ст. 32, 182, 183, 234, 316 ГПК України, суд

УХВАЛИВ:

Прийняти справу до провадження.

Підготовче засідання призначити на 09.09.19 о 14:45 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44- Б, зал № 17.

Позивачу визначити строк для подання відповідей на відзиви (які були не подані ним раніше) - протягом 10 днів з дня отримання даної ухвали, але у будь-якому разі не пізніше 04.09.2019. Копія відповіді на відзив та доданих до відповіді документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзиву до суду.

Відповідачам визначити строк для подання заперечень на відповіді на відзиви (якщо такі були або будуть подані) - протягом 10 днів з дня отримання відповіді на відзив, але у будь-якому разі не пізніше 09.09.2019. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Позивачу та Відповідачам письмово висловитися з приводу поданих раніше, проте не розглянутих судом у попередньому складі, заяв та клопотань, а саме - які заяви та клопотання підтримують та вважають за доцільне розглянути, які визнають, проти задоволення яких заперечують.

Запропонувати сторонам направити в судове засідання своїх повноважних представників. Сторони також мають право заявити клопотання про розгляд справи за відсутності їх повноважних представників.

Ухвала набирає законної сили після її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Р.Б. Сташків

З урахуванням порядку допуску в приміщення Господарського суду міста Києва представникам рекомендується прибувати не пізніше 20 хвилин до початку судового засідання.

Ознайомлення з матеріалами справи здійснюється щочетверга з 15:00 до 17:00 год. , в приміщенні суду за наявності завчасно поданого через канцелярію суду клопотання, в якому просимо зазначати дату та час, коли представник з`явиться до суду для ознайомлення з матеріалами справи, документа, що посвідчує особу, оригіналу довіреності та належним чином засвідченої копії для залучення до матеріалів справи.

Інформація щодо руху справи знаходиться в Інформаційному центрі Господарського суду міста Києва по тел. 284-18-98, а також розміщена в мережі Інтернет на інформаційному сайті за посиланням http://www.reyestr.court.gov.ua та на офіційному веб-порталі судової влади України за посиланням: http://court.gov.ua .

Учасники процесу мають можливість отримувати процесуальні документи в електронному вигляді паралельно з документами у паперовому вигляді.

Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді потрібно:

1. Зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (завести поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua.

2. Подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі. Процесуальні документи у відповідній справі, що видані після дати подання вказаної Заявки до суду, будуть надходити в електронному вигляді на зареєстровану електронну адресу учасника судового процесу в домені mail.gov.ua, зазначену в Заявці.

Дата ухвалення рішення22.08.2019
Оприлюднено22.08.2019
Номер документу83789979
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання недійсними рішень.

Судовий реєстр по справі —918/303/19

Ухвала від 23.10.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Сташків Р.Б.

Ухвала від 15.10.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Сташків Р.Б.

Ухвала від 01.10.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Сташків Р.Б.

Ухвала від 09.09.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Сташків Р.Б.

Ухвала від 22.08.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Сташків Р.Б.

Постанова від 17.07.2019

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Юрчук М.І.

Ухвала від 03.06.2019

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Торчинюк В.Г.

Ухвала від 27.06.2019

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Юрчук М.І.

Ухвала від 26.06.2019

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Юрчук М.І.

Ухвала від 03.06.2019

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Торчинюк В.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні