Ухвала
від 20.08.2019 по справі 160/7949/19
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

20 серпня 2019 року Справа 160/7949/19

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Озерянської С.І., перевіривши матеріали адміністративної справи за адміністративним позовом Державної екологічної інспекції у Дніпропетровській області до Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма Авангард про застосування заходів реагування, -

ВСТАНОВИВ:

До Дніпропетровського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Державної екологічної інспекції у Дніпропетровській області до Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма Авангард , в якій позивач просить повністю зупинити виробництво (виготовлення), реалізацію продукції, виконання робіт, надання послуг, під час якого здійснюється експлуатація джерел утворення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря без дозволу на викиди забруднюючих речовин атмосферне повітря, а саме: на території тракторної бригади: ангар для зерна - 1 од., ємності для зберігання дизельного палива -7 од., паливороздавальна колонка - 1 од.; на території пункту технічного обслуговування: в приміщенні майстерні: заточувальний та свердлильний верстати, зварювальний апарат - 2 од., котел твердопаливний індивідуального виготовлення 1 од.; бокси для зберігання сільськогосподарської техніки - 12 од.; на території гаражу: ємності для зберігання бензину та мастил -З од., паливороздавальна колонка - 1 од., в приміщенні плотні: пила циркулярна - 1 од., грубка твердопаливна індивідуального виготовлення - 1од.; склад для зберігання тари з-під добрив та пестицидів; склади зерна - 3 од.; обладнання для переробки корму ДКУ - 1 од., строгальний верстат - 1 од.; на території мехтоку: в приміщенні вагової: грубка твердопаливна індивідуального виготовлення - 1 од.; в приміщенні будинку охорони: грубка твердопаливна індивідуального виготовлення - 1 од.; склади зерна - 10 од.; відкритий майданчик для зберігання та протруєння зерна; ангари для зерна - 3 од., транспортер зерна пересувний - 4 од.; сепаратори відцентровані зернові Р8-5ЦСМ - 50, обладнані ГОУ - 2 од., автоприймач сепаратора відцентрованого зернового Р8-5ЦСМ - 50- 2 од.; на території ферми: інкубаторне відділення; корпус для утримання свиней - 3 од.; корпус для утримання курей - 2 од.; корпус для утримання перепелів - 1 од.; транспортери для вивантаження навозу - 6 од.; навозосховище, грубки твердопаливні індивідуального виготовлення - З од.; в приміщенні адмінбудівлі по вул. Леніна, 1, с. Олександропіль ,: котел твердопаливний індивідуального виготовлення Товариством з обмеженою відповідальністю Агрофірма Авангард (місцезнаходження: вул. Леніна, 1, с. Олександропіль, Петропавлівський район, Дніпропетровська область, 52713; код СДРПОУ 30888288) Товариством з обмеженою відповідальністю Агрофірма Авангард (місцезнаходження: вул. Леніна, 1, с. Олександропіль, Петропавлівський район, Дніпропетровська область, 52713; код СДРПОУ 30888288) до повного усунення порушення.

Згідно пункту 3 частини 1 статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя після одержання позовної заяви з`ясовує, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 цього Кодексу.

Відповідно до частини 3 статті 161 Кодексу адміністративного судочинства України, до позовної заяви додається документ про сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі або документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Правові засади справляння судового збору, платників, об`єкти та розміри ставок судового збору, порядок сплати, звільнення від сплати та повернення судового збору визначаються Законом України "Про судовий збір".

Згідно частини 2 статті 4 Закону України "Про судовий збір" за подання до суду адміністративного позову немайнового характеру, який подано суб`єктом владних повноважень справляється судовий збір у сумі одного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

З матеріалів матеріали позовної заяви вбачається, що позивачем не надано доказів сплати судового збору.

Частиною 1 статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Оскільки позовна заява Державної екологічної інспекції у Дніпропетровській області подана без додержання вимог, встановлених статтею 161 Кодексу адміністративного судочинства України, а саме, не надано документ, що підтверджує сплату судового збору у розмірі, визначеному чинним законодавством України, суд вважає за необхідне залишити позовну заяву без руху.

На підставі викладеного, керуючись статтями 160-161,169 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву Державної екологічної інспекції у Дніпропетровській області до Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма Авангард про застосування заходів реагування - залишити без руху.

Встановити позивачу строк - десять днів з дня отримання копії цієї ухвали, для усунення недоліків, а саме: надати суду докази сплати суми судового збору у розмірі 1921 грн., за наступними реквізитами: отримувач: УК у Чечелівському районі м.Дніпра Дніпропетровської області; код ЄДРПОУ (отримувача): 37989253; Рахунок: 34316206084014 за кодом бюджетної класифікації доходів: 22030101; Банк: Казначейство України (ЕАП); МФО 899998; призначення платежу судовий збір за позовом


(ПІБ чи назва установи, організації позивача).

Роз`яснити позивачу, що відповідно до пункту 1 частини 4 статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України, позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк.

Повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Копію ухвали направити особі, що звернулася із адміністративним позовом.

Ухвала набирає законної сили в порядку статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України та оскарженню не підлягає.

Суддя С.І. Озерянська

Дата ухвалення рішення20.08.2019
Оприлюднено27.08.2019

Судовий реєстр по справі —160/7949/19

Ухвала від 13.09.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Озерянська Світлана Іванівна

Ухвала від 20.08.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Озерянська Світлана Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні