Ухвала
від 20.08.2019 по справі 640/13686/19
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

20 серпня 2019 року м. Київ №640/13686/19

Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Шулежко В.П., розглянувши матеріали позовної заяви Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у м. Києві до товариства з обмеженою відповідальністю ОДЕОН про застосування заходів реагування,

В С Т А Н О В И В:

До Окружного адміністративного суду міста Києва звернулось Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у м. Києві (далі - позивач) з позовом до товариства з обмеженою відповідальністю ОДЕОН (далі - відповідач), в якому просить застосувати заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації приміщення адміністративної будівлі Товариство з обмеженою відповідальністю ОДЕОН (код ЄДРПОУ: 30375196), яке здійснює господарську діяльність по вул. Лугова, 9 в Оболонському районі м. Києва, до повного усунення порушень, зазначених в акті перевірки, шляхом відключення джерела електроживлення та накладення печаток на розподільчі електрощити за адресою: м Київ, вул. Лугова, 9.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 29.07.2019 відкрито провадження в адміністративній справі за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

До суду надійшла заява від директора товариства з обмеженою відповідальністю ОДЕОН , в якій відповідач заперечує проти розгляду справи у спрощеному позовному провадженні та просить розглядати справу за правилами загального позовного провадження.

Вирішуючи вказану заяву суд виходить з наступного.

Відповідно до статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Виключно за правилами загального позовного провадження розглядаються справи у спорах:

1) щодо оскарження нормативно-правових актів, за винятком випадків, визначених цим Кодексом;

2) щодо оскарження рішень, дій та бездіяльності суб`єкта владних повноважень, якщо позивачем також заявлено вимоги про відшкодування шкоди, заподіяної такими рішеннями, діями чи бездіяльністю, у сумі, що перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб;

3) про примусове відчуження земельної ділянки, інших об`єктів нерухомого майна, що на ній розміщені, з мотивів суспільної необхідності;

4) щодо оскарження рішення суб`єкта владних повноважень, на підставі якого ним може бути заявлено вимогу про стягнення грошових коштів у сумі, що перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб;

5) щодо оскарження рішень Національної комісії з реабілітації у правовідносинах, що виникли на підставі Закону України "Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років".

Відповідно до пункту 1 частини шостої статті 12 КАС України для цілей цього Кодексу справами незначної складності є справи щодо прийняття громадян на публічну службу, її проходження, звільнення з публічної служби.

Виходячи з предмету та підстав даного позову, даний спір не належить до переліку, визначеного частиною четвертою статті 12 КАС України, а в силу положень пункту 1 частини шостої статті 12 КАС України є справою незначної складності.

Згідно з частиною першою статті 257 КАС України за правилами спрощеного позовного провадження розглядаються справи незначної складності.

Статтею 260 КАС України передбачено порядок вирішення питання про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження, розгляду заперечень відповідача проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Разом з тим, частина сьома статті 260 КАС України передбачає, що частини друга - шоста цієї статті не застосовуються до справ, визначених пунктами 1-9 частини шостої статті 12 цього Кодексу.

Таким чином, дана справа може бути розглянута виключно за правилами спрощеного позовного провадження.

Зміст заяви відповідача про розгляд справи за правилами загального позовного провадження за участю її представника не дає підстав стверджувати, що повне та всебічне з`ясування усіх обставин у справі потребує проведення судового засідання.

Суд зазначає, що згідно з ухвалою про відкриття провадження у цій справі сторонам надана можливість повною мірою скористатися своїми процесуальними правами, у тому числі, але не виключно, надати суду відзив на позовну заяву, відповідь на відзив, заперечення, пояснення з приводу заявлених позовних вимог, а також докази, які заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи.

Крім того, кожен з учасників справи має право безпосередньо знайомитися з її матеріалами, зокрема з аргументами іншої сторони, та реагувати на ці аргументи відповідно до вимог КАС України.

З урахуванням вищезазначеного, заява представника відповідача про розгляд справи за правилами загального позовного провадження за участю її представника є необґрунтованим та задоволенню не підлягає.

Керуючись положеннями статей 12, 248, 257, 260 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

У Х В А Л И В:

В задоволенні заяви директора товариства з обмеженою відповідальністю ОДЕОН про розгляд справи за правилами загального позовного провадження відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя В.П. Шулежко

Дата ухвалення рішення20.08.2019
Оприлюднено23.08.2019
Номер документу83798292
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування

Судовий реєстр по справі —640/13686/19

Рішення від 20.02.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шулежко В.П.

Рішення від 07.11.2019

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Попрас В. О.

Ухвала від 07.11.2019

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Попрас В. О.

Ухвала від 09.09.2019

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Попрас В. О.

Ухвала від 20.08.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шулежко В.П.

Ухвала від 29.07.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шулежко В.П.

Ухвала від 15.07.2019

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Попрас В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні