Ухвала
від 22.08.2019 по справі 317/2722/19
ЗАПОРІЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №317/2722/19

Провадження №1-кс/317/1189/2019

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про проведення судової хімічної експертизи

22 серпня 2019 року м. Запоріжжя

Слідчий суддя Запорізького районного суду Запорізької області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого СВ Запорізького РВП Дніпровського ВП ГУНП у Запорізькій області капітана поліції ОСОБА_3 , про призначення судової хімічної експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів та прекурсорів, -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий СВ Запорізького РВП Дніпровського ВП ГУНП у Запорізькій області капітан поліції ОСОБА_3 звернулась до суду з клопотанням про призначення судової хімічної експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів та прекурсорів, у якому зазначила, що 09.08.2019 до Запорізького РВП ДВП ГУНП в Запорізькій області надійшов рапорт про те, що в АДРЕСА_1 , громадянин на ім`я ОСОБА_4 незаконно вирощує рослини роду конопель.

За вказаним фактом 09.08.2019 внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань під №12019080230000994 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 310 КК України.

Відповідно до ст.ст. 107, 110, 233, 234, 235 КПК України, на підставі ухвали слідчого суді Запорізького районного суду Запорізької області від 16.08.2019, в період часу з 13:05 год. до 16:16 год. 20.08.2019 старшим слідчим СВ Запорізького РВП Дніпровського ВП ГУНП в Запорізькій області ОСОБА_3 був проведений обшук території домоволодіння АДРЕСА_1 належна ОСОБА_5 .

Під час обшуку території домоволодіння в приміщені погребу (лабораторії) було виявлено та вилучено:

1)38 кущів рослин роду конопель зеленого кольору які росли в пластикових горшках;

2)4 шт. ламп з відбивачем світла та які призначені для вирощування рослин;

3)зволожувач повітря марки Water House моделі UH-5210;

4)мобільний кондиціонер марки IDEA IPN-120R;

5)картонна коробка, в якій знаходяться дві картонні коробки з надписами SENSI SEEDS;

6)полімерний пакет, в якому знаходиться речовина рослинного походження сіро-зеленного кольору в сухому стані;

7)3 шт. термометри.

На даний час вилучені об`єкти знаходиться у слідчому відділенні Запорізького РВП Дніпровського ВП ГУНП в Запорізькій області.

На теперішній час виникла необхідність в проведенні судової хімічної експертизи за експертними спеціальностями дослідження наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів, до проведення якої залучити експертів Запорізького НДЕКЦ МВС України.

Слідчий у судове засідання не з`явилась, про місце та час розгляду повідомлена належним чином, надала до суду заяву про розгляд клопотання без її участі. Відповідно до ч. 3 ст. 244 КПК України неприбуття особи, яка подала клопотання не перешкоджає його розгляду.

Судом встановлено, що у провадженні Запорізького РВП Дніпровського ВП ГУНП у Запорізькій області перебувають матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019080230000994 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 310 КК України.

Відповідно до ст. 242 КПК України експертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження або, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання. Не допускається проведення експертизи для з`ясування питань права.

Відповідно до ч. 6 ст. 244 КПК України слідчий суддя задовольняє клопотання, якщо особа, яка звернулася з відповідним клопотанням доведе, що для вирішення питань, що мають істотне значення для кримінального провадження, необхідне залучення експерта.

Приймаючи до уваги, що слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідно залучення експерта, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання слідчого про призначення судової хімічної експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів та прекурсорів, є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

Керуючись вимогами ст.ст. 242, 244, 245 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання старшогослідчого СВЗапорізького РВПДніпровського ВПГУНП уЗапорізькій областікапітана поліції ОСОБА_3 про призначеннясудової хімічноїекспертизи наркотичнихзасобів,психотропних речовинабо їханалогів тапрекурсорів - задовольнити.

Доручити проведення судової хімічної експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів та прекурсорів експертам Запорізького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, що знаходиться за адресою: м.Запоріжжя, вул.Аваліані, буд. 19-а.

На вирішення експерта поставити наступне питання:

1.Чи є представлені на дослідження рослини наркотичним засобом чи психотропною речовиною, якщо так, то яким саме, до якого типу (виду) вони належать і яка кількість (вага, об`єм) представлених на дослідження наркотичних речовин?

Для проведення дослідження направити:

-один мішок чорного кольору в якому знаходяться кущі рослин зеленого кольору.

Надати дозвіл під час проведення судової експертизи на повне або часткове знищення об`єктів дослідження лише у тій мірі, в якій це необхідно для дослідження.

Висновок експерта оформити українською мовою та надати до СВ Запорізького РВП Дніпровського ВП ГУНП у Запорізькій області.

Попередити експерта про кримінальну відповідальність, передбачену ст.ст. 384, 385 КК України за завідомо неправдивий висновок експерта та відмову експерта без поважних причин від виконання покладених на нього обов`язків у суді чи під час провадження досудового слідства.

Копію ухвали направити експертам Запорізького НДЕКЦ МВС України для виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення22.08.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу83801973
СудочинствоКримінальне
Сутьпризначення судової хімічної експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів та прекурсорів

Судовий реєстр по справі —317/2722/19

Ухвала від 22.08.2019

Кримінальне

Запорізький районний суд Запорізької області

Яркіна С. В.

Ухвала від 21.08.2019

Кримінальне

Запорізький районний суд Запорізької області

Яркіна С. В.

Ухвала від 16.08.2019

Кримінальне

Запорізький районний суд Запорізької області

Громова І. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні