Ухвала
від 22.08.2019 по справі 377/618/19
СЛАВУТИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХ ВА ЛА

Справа №377/618/19

Провадження №1-кс/377/272/19

22 серпня 2019 року слідчий суддя Славутицького міського суду Київської області ОСОБА_1 , за участю: секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

начальника СВ Славутицького ВП Броварського ВП ГУНП в Київській області ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Славутичі клопотання старшого слідчого СВ Славутицького ВП Броварського ВП ГУ НП в Київській області про надання тимчасового доступу до речей і документів, які перебувають у володінні Комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Славутицької міської ради Київської області по кримінальному провадженню № 42019111130000133 від 18 липня 2019 року з правовою кваліфікацією за ст. 366-1 КК України, -

УСТАНОВИЛА:

15 серпня 2019 року до суду подано зазначене клопотання, погоджене з прокурором, у якому старший слідчий СВ Славутицького ВП Броварського ВП ГУ НП в Київській області просить надати тимчасовий доступ до речей і документів, що містять охоронювану законом таємницю та можливість вилучення таких документів, а саме до особової справи ОСОБА_4 , з метою встановлення важливих обставин, що не може бути доведене іншими способами.

Комунальне підприємство « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Славутицької міської ради Київської області про дату, час та місце судового засідання повідомлялося, однак свого представника у судове засідання не направило, що не перешкоджає розгляду клопотання за правилами ст. 163 КПК України.

Вислухавши пояснення начальника СВ Славутицького ВП Броварського ВП ГУ НП в Київській області, з`ясувавши питання, зазначені у клопотанні, вважаю необхідним зробити наступний висновок.

Так, відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1)перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2)самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3)не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно з ч. 6 цієї статті суд постановляє ухвалу про надання доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених ч. 5 цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Як вбачається з матеріалів, доданих до клопотання, у провадженні СВ Славутицького ВП Броварського ВП ГУ НП в Київській області знаходиться кримінальне провадження № 42019111130000133 від 18 липня 2019 року з правовою кваліфікацією за ст. 366-1 КК України.

Під час проведення досудового розслідування у даному кримінальному провадженні було встановлено, що головний бухгалтерКомунального підприємства« ІНФОРМАЦІЯ_1 » Славутицькоїміської радиКиївської області ОСОБА_4 впорушення вимогст.45Закону України«Про запобіганнякорупції» неподала деклараціюза період,не охопленийраніше поданимидеклараціями,перед припиненнямповноважень.З 10.04.2018 наказом (розпорядженням) керівника КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Славутицької міської ради Київської області №03-0 від 10.04.2018 «Про прийняття на роботу», ОСОБА_4 прийнято на посаду головного бухгалтера адміністративного відділу Комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Славутицької міської ради Київської області.

В подальшому наказом керівника КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Славутицької міської ради Київської області від 01.08.2018 №12-О звільнено з посади головного бухгалтера Комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Славутицької міської ради Київської області ОСОБА_4 з 14.08.2018 відповідно до ст. 38 Кодексу законів про працю України. Станом на 14.08.2018 відповідно до даних реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави та місцевого самоврядування, декларація типу «перед звільненням» ОСОБА_4 відсутня.

Важливими обставинами, суттєве значення для встановлення яких повинні мати речі або документи, про тимчасовий доступ до яких подано клопотання, є обставини, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, що зазначені у ст. 91 КПК України.

У судовому засіданні начальник СВ Славутицького ВП Броварського ВП ГУ НП в Київській області пояснив, що інформація, яка знаходиться у володінні Комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Славутицької міської ради Київської області, у сукупності з іншими речами та документами має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, та може бути використана як доказ для підтвердження періоду роботи ОСОБА_4 на посаді головного бухгалтера КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 », її посадових обов`язків, та неможливо іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів.

Виходячи зі змісту поданого клопотання, що підтверджено доданими копіями документів, слід погодитися з доводами начальника СВ Славутицького ВП Броварського ВП ГУ НП в Київській області про те, що вказана інформація, яка перебуває у володінні Комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Славутицької міської ради Київської області, має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, зокрема, для підтвердження періоду роботи ОСОБА_4 на посаді головного бухгалтера КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 », її посадових обов`язків, що не може бути доведено іншими способами, оскільки перебуває у володінні лише Комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Славутицької міської ради Київської області.

За таких обставин подане клопотання необхідно визнати обґрунтованим і задовольнити.

На підставі викладеного, керуючись ст. 159-164 КПК України, -

УХВАЛИЛА:

Клопотання старшого слідчого СВ Славутицького ВП Броварського ВП ГУ НП в Київській області задовольнити.

Надати старшомуслідчому СВСлавутицького ВПБроварського ВПГУНП вКиївській областікапітану поліції ОСОБА_5 ,слідчому СВСлавутицького ВПБроварського ВПГУНП вКиївській області лейтенантуполіції ОСОБА_6 ,слідчому СВСлавутицького ВПБроварського ВПГУНП вКиївській областімайору поліції ОСОБА_7 тимчасовий доступ до особової справи ОСОБА_4 , для ознайомлення, з можливістю вилучення вказаної особової справи, що перебуває у володінні Комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Славутицької міської ради Київської області, являється самостійною юридичною особою, розташована за адресою: АДРЕСА_1 , ЄДРПОУ НОМЕР_1 .

Встановити строк дії цієї ухвали по 22 вересня 2019 року.

Попередити зазначеного в ухвалі володільця речей і документів про те, що відповідно до положень ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених в ухвалі речей і документів.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає і набирає законної сили в момент ухвалення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення22.08.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу83803388
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —377/618/19

Ухвала від 27.08.2019

Кримінальне

Славутицький міський суд Київської області

Теремецька Н. Ф.

Ухвала від 22.08.2019

Кримінальне

Славутицький міський суд Київської області

Теремецька Н. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні