Постанова
від 03.07.2007 по справі 13/255-ап-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

13/255-АП-07

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М      У К Р А Ї Н И

"03" липня 2007 р.                                                           Справа № 13/255-АП-07

Господарський суд Херсонської області у складі судді  Закуріна М. К. при секретарі Фінаровій О.Л., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу              

за позовом Управління Пенсійного фонду України у Цюрупинському районі

до Брилівської дослідної станції інституту землеробства південного регіону  

за участю представників:

позивача –Гараненко О.М. (головного спеціаліста-юрисконсульта),  

відповідача –не з'явився,

про стягнення страхових внесків в сумі 1650,58 грн,

                                            в с т а н о в и в:

Відповідно до позовної заяви вимоги ґрунтуються на невиконанні відповідачем зобов'язань по сплаті страхових внесків, котрі передбачені положеннями Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування”.

Відповідачем зазначені вимоги визнаються в повному обсязі, проте він клопоче про відстрочення виконання судового рішення до врожаю 2008 року.

Згідно до положень статті 6 Прикінцевих та Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України до початку діяльності окружного адміністративного суду адміністративні справи, підвідомчі господарським судам відповідно до Господарського процесуального кодексу України 1991 року, вирішуються відповідним господарським судом за правилами Кодексу адміністративного судочинства України.

Крім викладеного з матеріалів справи слідує, що відповідно до положень статей 14 і 15 Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” відповідач зареєстрований в Управлінні Пенсійного фонду України в Цюрупинському районі, є платником страхових внесків, а за статтею 20 –зобов'язаний сплачувати страхові внески, нараховані за відповідний базовий звітний період не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду.

Станом на 1 лютого 2007 року згідно до Розрахунків суми страхових внесків на загальнообов'язкове страхування, що підлягають сплаті відповідач має заборгованість в сумі 1650,08 грн.

Статтею 106 Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” визначено, що суми страхових внесків своєчасно не сплачені страхувальниками у визначені строки, вважаються простроченою заборгованість зі сплати страхових внесків і стягуються з нарахуванням пені та застосуванням штрафних санкцій.

За таких обставин позовні вимоги підлягають задоволенню.

При цьому клопотання відповідача про надання відстрочки виконання судового рішення підлягає відхиленню, оскільки за змістом статті 263 КАС України розгляд питання про надання відстрочки можливий лише після набрання судового рішення законної сили шляхом подачі відповідної заяви до суду та її розгляду в судовому засідані.

На підставі  зазначених правових норм і керуючись статтями 158-163, пунктом 3 Прикінцевих та Перехідних положень КАС України,

                                                                п о с т а н о в и в :

                                                                                                                                  

1.Позовні вимоги  задовольнити.

2.Стягнути з Брилівської дослідної станції інституту землеробства південного регіону (розташованої за адресою: Херсонська область, Цюрупинський район, с. Привітне, вул. Миру, 1; розрахунковий рахунок 260042101 в ХОД АППБ „Аваль”, МФО 352093, код 00497271 на користь Управління Пенсійного фонду України в Цюрупинському районі (розташованого за адресою: Херсонська область, м. Цюрупинськ, вул. Пролетарська, 52; поточний рахунок  25606301450  в Цюрупинському відділенні ВАТ „Ощадбанку” № 10021/090, МФО 342457, код 21294916) –1650,08 грн заборгованості зі сплати страхових внесків.

3.Роз'яснити сторонам, що дана постанова набирає законної сили  після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не буде подано. Якщо буде подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не буде подана у строк, встановлений цим Кодексом, постанова суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі  подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи. Заява про апеляційне оскарження постанови суду подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 КАС України - з дня складення в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

                        

                                                   Дата підпису постанови –4 липня 2007 року.

                              Суддя                                                                  М.К. Закурін

Дата ухвалення рішення03.07.2007
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу838110
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —13/255-ап-07

Постанова від 03.07.2007

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Закурін М.К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні