Ухвала
від 15.08.2019 по справі 755/5833/19
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №:755/5833/19

1кс/755/5890/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"15" серпня 2019 р. слідчий суддя Дніпровського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , секретар судових засідань ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого в ОВС в СУ ГУ СБУ у місті Києві та Київській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42018110000000355 від 08 жовтня 2018 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 КК України,

в с т а н о в и в :

слідчий вОВС вСУ ГУСБУ умісті Києвіта Київськійобласті ОСОБА_3 за погодженнямз прокуроромвідділу прокуратуриКиївської області ОСОБА_4 звернувся дослідчого судді з клопотанням про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , а саме документів, щодо фінансово-господарських взаємовідносин між ІНФОРМАЦІЯ_1 та ПП « ОСОБА_5 », з можливістю вилучення зазначених документів.

Мотивуючи клопотання, слідчий посилається на те, що службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_1 привласнено бюджетні кошти у розмірі понад 5000000 грн шляхом проведення конкурсних торгів.

У ході розслідування вказаного кримінального провадження встановлено, що ІНФОРМАЦІЯ_2 , у ході виконання доручення ІНФОРМАЦІЯ_3 отримано інформацію, яка свідчать про факт можливої протиправної діяльності щодо привласнення бюджетних коштів, з боку посадових осіб ПП « ОСОБА_5 », директор ОСОБА_6 та службових осіб ІНФОРМАЦІЯ_1 , що за адресою: АДРЕСА_1 , керівник ОСОБА_7 , шляхом зловживання службовим становищем.

Як встановлено, службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_1 , за результатами проведення протягом 2018 року тендерних торгів, в односторонньому порядку переможцем визначалось ПП « ОСОБА_5 » та в подальшому залучалось, в якості «Підрядника» до виконання будівельних робіт, на об`єктах комунальної власності міста та освіти ІНФОРМАЦІЯ_4 (ЗОШ та дошкільних навчальних закладах), за кошти міського бюджету, загальна сума яких складає понад 18000000 грн.

Так, у червні 2018 року, ІНФОРМАЦІЯ_1 , яке виступало як (Замовник) з ПП « ОСОБА_5 » було укладено договір №453 від 05 червня 2018 року на проведення капітального ремонту покрівлі ІНФОРМАЦІЯ_5 », за адресою: АДРЕСА_2 , на загальну суму 6300000 грн.

Вказана вартість договору була розрахована за складеною проектно-кошторисною документацією (локальних кошторисів, зведених кошторисних розрахунків, відомостей ресурсів, договірної ціни, тощо) посадовими особами ПП « ОСОБА_5 » та погоджена із Замовником.

Після завершення виконання будівельних робіт посадовими особами ПП « ОСОБА_5 » складені відповідні Акти приймання-передачі виконаних робіт форми КБ-2в, та форми КБ-3, на підставі яких, на розрахункові рахунки вказаного ПП від Замовника перераховувались бюджетні кошти, за виконані роботи.

Згідно довідки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » про проведений будівельно-технічний (візуальний) аудит виконаних ремонтно-будівельних робіт на об`єкті: «Капітальний ремонт і реставрація (капітальний ремонт покрівлі ІНФОРМАЦІЯ_5 по АДРЕСА_2 » встановлено, що обсяги та вартість фактично виконаних робіт за договором № 453 від 06травня 2018 року, виявлені під час огляду об`єкта, не відповідають обсягам та вартості, визначеним проектно-кошторисною та фінансовою документацією на суму 953268 грн 70 к., чим завдано матеріальної шкоди (збитків) на вказану суму.

При цьому, в ході здійсненого виїзду за місцем реєстрації ПП « ОСОБА_5 » - АДРЕСА_3 , яким надавались послуги та виконували будівельні роботи, вказане підприємство відсутнє. За адресою вказаною в тендерній документації АДРЕСА_4 , дане приватне підприємство також відсутнє. При цьому, за штатним розкладом вказане приватне підприємство не має необхідної кількості працівників, основних засобів та відповідних дозволів на проведення певних видів будівельних робіт.

З матеріалів кримінального провадження вбачається, що документація, яка стосується фінансово-господарських взаємовідносин між ІНФОРМАЦІЯ_1 та ПП « ОСОБА_5 » знаходиться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження №42018110000000355 від 08 жовтня 2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, про що внесено відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України судове засідання проводиться без виклику представника ІНФОРМАЦІЯ_1 , у володінні якого знаходяться речі і документи, з наведених слідчим підстав.

Вивчивши клопотання, додані до нього документи, якими слідчий обґрунтовує доводи клопотання та витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подано до суду клопотання, слідчий суддя дійшов такого висновку.

Згідно ч. 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у ст. 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, зокрема для отримання відомостей, що є необхідними для з`ясування всіх обставин справи у даному провадженні є потреба у наданні тимчасового доступу до документів.

Враховуючи наявність достатніх підстав вважати, що зазначені речі і документи знаходяться в ІНФОРМАЦІЯ_1 , а також те, що такі документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, з урахуванням можливості використати як доказ відомості, що містяться у них і відсутність можливості іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою зазначених речей і документів, слідчий суддя приходить до висновку про обґрунтованість клопотання та необхідність його часткового задоволення.

Згідно п. 1 ч. 1 ст. 164 КПК України в ухвалі слідчого судді, суду про тимчасовий доступ до речей і документів має бути зазначено, зокрема, прізвище, ім`я, та по батькові особи, якій надається право тимчасового до речей і документів.

У клопотанні слідчий просить надати тимчасовий доступ, зокрема, співробітникам Броварського РВ ГУ СБУ у місті Києві та Київській області за відповідним дорученням, без зазначення їх прізвищ, імен, та по батькові, що не відповідає вимогам КПК України.

Враховуючи викладене, у задоволенні клопотання в частині надання тимчасового доступу до речей і документів співробітникам Броварського РВ ГУ СБУ у місті Києві та Київській області, слід відмовити.

На підставі викладеного та керуючись ст. 131-132, 159-166, 309, 310, 395 КПК України, слідчий суддя

п о с т а н о в и в:

клопотання слідчого в ОВС в СУ ГУ СБУ у місті Києві та Київській області ОСОБА_3 задовольнити частково.

Надати у розпорядження (забезпечити) слідчому в ОВС слідчого управління Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_8 , слідчим слідчої групи ОСОБА_9 , ОСОБА_3 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 право тимчасового доступу до речей і документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , а саме усіх наявних документів щодо фінансово-господарських взаємовідносин між ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ПП « ОСОБА_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) за період з 01 січня 2018 року по 07 серпня 2019 року, а саме: угоди, договори, контракти, додатки до них (специфікації), рахунки-фактури, прибуткові та видаткові накладні; акти приймання-передачі, або акти виконаних робіт, наданих послуг, податкові накладні; реєстри виданих та отриманих податкових накладних; доручення (довіреності) на отримання ТМЦ; виписки про рух коштів на банківських рахунках, або платіжних доручень; видаткові касові ордери; листи, претензії, інші матеріали переписки між суб`єктами господарювання; регламенти та сертифікати відповідностей на поставлені товари, інші документи які складалися під час виконання даних договірних зобов`язань, та являються невід`ємною частиною проведених фінансово-господарських операцій за договорами між вказаними суб`єктами господарювання, з можливістю вилучення їх в оригіналах.

В іншій частині у задоволені клопотання - відмовити.

Строк дії ухвали, не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

Роз`яснити, особі, яка зазначена в ухвалі слідчого судді про тимчасовий доступ до речей і документів, як володілець речей або документів, що тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії, з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Особа, яка зазначена в даній ухвалі слідчого судді, як володілець речей або документів, зобов`язана надати тимчасовий доступ до зазначених речей і документів вказаній особі за умови пред`явлення копії цього судового рішення.

Особа, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, зобов`язана залишити володільцю речей і документів опис речей і документів, які були вилучені на виконання ухвали слідчого судді, або ж на вимогу останнього залишено копію вилучених документів.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає, однак заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення15.08.2019
Оприлюднено20.02.2023

Судовий реєстр по справі —755/5833/19

Ухвала від 31.07.2020

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Масенко Денис Євгенович

Ухвала від 01.06.2020

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Козачук О. М.

Ухвала від 17.06.2020

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Масенко Денис Євгенович

Ухвала від 12.06.2020

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 12.06.2020

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 27.05.2020

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 25.05.2020

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 18.05.2020

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 18.05.2020

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 18.05.2020

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні