Ухвала
від 15.08.2019 по справі 757/43020/19-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/43020/19-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 серпня 2019 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання старшого слідчого з ОВС шостого слідчого відділу РКП СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів,-

В С Т А Н О В И В :

До провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання старшого слідчого з ОВС шостого слідчого відділу РКП СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу прокуратури міста Києва ОСОБА_4 , про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів, які знаходяться у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження слідчий вказав, що в провадженні шостого слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у м. Києві перебувають матеріали кримінального провадження №42018101060000069 від 12.03.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України.

Встановлено, що службові особи службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), шляхом відображення в податковому обліку фінансово-господарських відносин з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 »» (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ) протягом 2017 року, умисно ухилились від сплати податків на суму 4 106 627,96 грн., що спричинило ненадходження до Державного бюджету коштів в особливо великих розмірах.

Також встановлено, що до схеми мінімізації сплати податків за участю ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » входять підприємства «транзитери», в тому числі ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (колишня назва ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 ») (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ). Також встановлено, що одним із підприємств вигодо набувачів, яке сформувало податковий кредит від вище вказаного підприємства є ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Також в ході досудового розслідування встановлені інші факти, які вказують на протиправний характер діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (колишня назва ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 »).

Слідчий зазначив, що по даному кримінальному провадженні провадяться слідчі дії, та виникла необхідність у призначені судової-почеркознавчої експертизи документів в зв`язку з чим виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до документів, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », а саме до документів щодо фінансово-господарських взаємовідносин ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (колишня назва ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 »).

В судове засідання слідчий не з`явився, на адресу суду подав клопотання про розгляд справи у його відсутність.

Згідно норми ч. 4ст. 107 КПК Українифіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

На підставі ч. 2ст. 163 КПК Українислідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання у відсутності особи, у володінні якої знаходиться речі і документи, з огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації.

Виходячи зі змісту вимогст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження, одним із яких є тимчасовий доступ до речей і документів.

Відповідно до ч. 5ст. 163 КПК Українислідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення слідчого, дійшов висновку про наявність підстав для надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів, з можливістю вилучення їх копій, оскільки вони мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а відомості, які в них містяться, можуть бути використані як докази.

На підставі викладеного і керуючись ст.108, ст.ст.160,162-164,166, ст.309 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити частково.

Надати дозвіл старшому слідчому з особливо важливих справ 6-го слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , слідчим групи слідчих які розслідують кримінальне провадження, на тимчасовий доступ до оригіналів документів з можливістю вилучення їх копій, що перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та які стосуються фінансово-господарських взаємовідносин ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (колишня назва ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 ») (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), за період взаємовідносин із 01.01.2018 по 11.08.2019, та завірених копій документів по взаємовідносинам із контрагентами (фізичними/юридичними особами) яким реалізовувались/придбавались товари, роботи, послуги куплені ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) по взаємовідносинам із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (колишня назва ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 ») (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), за весь період взаємовідносин, в тому числі та документів: договорів з додатками та доповненнями до них, додаткових угод, контрактів, інвойсів, актів прийому-передачі, актів виконаних робіт/наданих послуг, товарно-транспортних накладних (документів які підтверджують транспортування товарно-матеріальних цінностей), інформацію про осіб які приймали участь у здійсненні зазначених в документах фінансово-господарських операціях між підприємствами, протоколів погодження ціни, сертифікатів якості на товар (документів які підтверджують якість товару), податкових накладних, видаткових накладних, актів приймання-передачі, накладних, рахунків-фактур, платіжних доручень, банківських виписок, складських карток, листів по вказаним взаємовідносинам, роздрукованих витягів з електронних реєстрів отриманих та виданих податкових накладних, які містять облікові записи про вищезазначені фінансово-господарські операції, листування із вище зазначеними контрагентами, актів взаємозвірок в односторонньому порядку, оборотно-сальдових відомостей та бухгалтерських документів по рахункам 311 (розрахунковий рахунок), 28 (товари) і 36 (розрахунки з покупцями); штатного розпису службових осіб, працівників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та їх посадових інструкцій за період з 01.01.2018 по 11.08.2019 із зазначенням дати призначення/звільнення вказаних осіб.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цьогоКодексуз метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена у двох примірниках.

Примірник № 1 знаходиться в матеріалах клопотання.

Примірник № 2 наданий слідчому.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення15.08.2019
Оприлюднено20.02.2023

Судовий реєстр по справі —757/43020/19-к

Ухвала від 15.08.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Карабань В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні