Ухвала
від 20.08.2019 по справі 759/15084/19
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

пр. № 1-кс/759/5265/19

ун. № 759/15084/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 серпня 2019 року м. Київ

Слідчий суддя Святошинського районного суду міста Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду в місті м. Київ клопотання слідчого з ОВС восьмого СВ РКП СУ ФР ГУ ДФС в м. Києві ОСОБА_3 про тимчасовийдоступ доінформації,яка знаходитьсяу ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_1 », по матеріалам досудового розслідування у кримінальному провадженні № 42019100000000474, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 01.08.2019, за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України,

ВСТАНОВИВ:

19.08.2019 року до суду надійшло клопотання слідчого з ОВС восьмого СВ РКП СУ ФР ГУ ДФС в м. Києві ОСОБА_3 про тимчасовийдоступ доінформації,яка знаходитьсяу ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_1 »(код НОМЕР_1 ), по матеріалам досудового розслідування у кримінальному провадженні №42019100000000474, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 01.08.2019, за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України,

Клопотання обґрунтовано тим, що службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » ( НОМЕР_6 ) використовуючи транзитно-конвертаційну группу підприємств, яка підконтрольна гр. ОСОБА_4 , гр. ОСОБА_5 , гр. ОСОБА_6 та до якої входять ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код НОМЕР_11 ), в період з 01.01.2017 по 28.07.2019 що призвело до ухилення від сплати податків на загальну суму понад 5240000 грн. , шляхом незаконного формування податкового кредиту з ПДВ. Також встановлено, що у вищевказаних підприємств відсутнє виробниче обладнання, транспортні засоби, торгівельне обладнання, складські приміщення, устаткування необхідне для здійснення фінансово-господарської діяльності. Також відсутні витрати, які характерні для ведення фінансово-господарської діяльності підприємствам реального сектору економіки.

Згідно інформації, що міститься в базі даних АІС ГУ ДФС України «ЄРПН», реєстрація податкових накладних, які надсилалися до ІНФОРМАЦІЯ_12 , підприємствами з ознаками «транзитності», а саме: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код НОМЕР_12 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (код НОМЕР_13 ) здійснювалась з однієї і тієї ж ІР адреси НОМЕР_14 .

Встановлено, що послуги, щодо надання доступу до мережі «Інтернет» через ІР адресу НОМЕР_14 надає компанія-провайдер ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ).

Так ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на запит, щодо надання інформації, щодо адреси (повна адреса, номер поверху та кімнати) за якою надавались послуги у вказаний період часу, реквізити осіб (підприємств) з якими було укладено відповідні договори на обслуговування даної ІР-адреси - було відмовлено в наданні запитуваної інформації та її документальному підтвердженні.

З урахуванням викладеного, з матеріалів кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що відомості, які містяться в зазначених документах інтернет провайдера ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » можуть бути використані, як докази вини особи в ухиленні від сплати податків, дадуть можливість відшукати офіси зазначених підприємств, комп`ютерну техніку, за допомогою якої складалась податкова звітність та первинні фінансово-господарські документи, та місце знаходження первинних фінансово-господарських документів, які містять сліди вчинення зазначеного особливо тяжкого злочину, для проведення комп`ютерної експертизи та таке інше.

У зв`язку з цим, необхідно отримати тимчасовий доступ до документів з можливістю їх вилучення, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ». Інформація має суттєве значення для подальшого розслідування даного кримінального правопорушення і її вивчення та наявність у матеріалах провадження є істотними доказами, що впливають на хід досудового слідства.

Слідчий в судове засідання не з`явився, подав заяву про слухання клопотання й його відсутності.

З огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації, розгляд даного клопотання необхідно проводити без виклику представників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » у володінні яких знаходиться інформація, на підставі ч.2ст.163 КПК України.

Перевіривши доводи, викладені у клопотанні, перевіривши додані матеріали, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідност. 159 КПК Українитимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно дост. 160 КПК Українисторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених устатті 161 цього Кодексу.

Частиною 6ст. 163 КПК Українипередбачено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містять в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Вивчивши матеріали клопотання, та, оскільки, у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані дані мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, іншим способом встановити істину у справі неможливо, не дивлячись на те, що отримані дані при витребуванні тимчасового доступу до відомостей, які можуть становити банківську таємницю, становлять охоронювану законом таємницю, але, можливо, будуть використані як докази для встановлення істини по справі, вважаю за можливе клопотання задовольнити.

Керуючись ст.ст.131,132,159-166 КПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Надати слідчому з ОВС восьмого СВ РКП СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , слідчим слідчої групи ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , - тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ), з метою вилучення документів (договорів на абонентське обслуговування та інше), а також надати доступ до інформації про абонентів, яким надавалась у користування наступна IP адреса у певний момент часу: НОМЕР_14 дата та час з`єднання: 15.07.2019 о 11:23:19, а саме ідентифікувати абонента (ПІБ та дата народження особи, адреса реєстрації, реквізити підприємства та інші конкретизуючи дані), номер мобільного телефону (або картки, яка була задіяна у бездротовому модемі) та ІМЕІ, адресу встановлення точки доступу до мережі Інтернет, адресу надсилання рахунків за користування Інтернетом, копії договорів на абонентське обслуговування та інше. У разі, якщо послуги з доступу до мережі Інтернет надаються за допомогою дротового зв`язку вказати, за якою саме адресою (повна адреса житлового будинку або приміщення, номер поверху та кімнати, квартири, інші ідентифікуючі ознаки) надавались чи надаються послуги з доступу до мережі Інтернет з перелічених IP-адрес. Також вказати реквізити осіб (підприємств) з якими було укладено відповідні договори.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цьогоКодексуз метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала набирає чинності негайно і оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.08.2019
Оприлюднено20.02.2023

Судовий реєстр по справі —759/15084/19

Ухвала від 20.08.2019

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Скрипник О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні