Ухвала
від 22.08.2019 по справі 243/5433/19
СЛОВ'ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

243/5433/19

1-кс/243/2855/2019

УХВАЛА

ІМЕНЕМУКРАЇНИ

22 серпня 2019 року м. Слов`янськ

Слідчий суддя Слов`янського міськрайонного суду Донецької області ОСОБА_1

за участю:

секретаря судового засідання ОСОБА_2

слідчого ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні за допомогою звуко-та відеозаписувальнихтехнічних засобів в залі№ 17Слов`янського міськрайонногосуду Донецькоїобластіклопотання слідчого СВ Слов`янського ВП ГУНП в Донецькій області майора поліції ОСОБА_3 за матеріалами досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019050510001037від 26травня 2019 року,за ознакамикримінального правопорушення,передбаченого ч.1 ст.309КК України про тимчасовий доступ до речей та документів , -

ВСТАНОВИВ:

До Слов`янськогоміськрайонного судузвернувся слідчийСВ Слов`янськоговідділу поліціїГоловного управлінняНаціональної поліціїв Донецькійобласті майорполіції ОСОБА_3 з клопотанням, погодженим прокурором Слов`янської місцевої прокуратури про тимчасовий доступ до документів, що перебувають у володінні КЛПЗ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

З клопотання видно, що25.05.2019 року, при виїзді на місце ДТП слідчо-оперативної групи, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення та з метою перевірки причетності ОСОБА_4 до вказаного кримінального правопорушення, а також з метою відшукання речових доказів, які б викривали злочинну діяльність останнього, виникла необхідність у проведенні обшуку, а саме огляду транспортного засобу легкового автомобіля Mercedes Benz, в кузові сірого кольору, реєстраційний номер НОМЕР_1 , VIN- НОМЕР_2 , користувачем якого є ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

25.05.2019 в період часу з 21:00 год. до 22:20 год. в ході огляду транспортного засобу легкового автомобіля Mercedes Benz, в кузові сірого кольору, реєстраційний номер НОМЕР_1 , користувачем якого є ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , в багажному відділенні була виявлена та вилучена картонова коробка сірого кольору, в якій містився поліетиленовий пакет з подрібненою речовиною рослинного походження.

За даним фактом СВ Слов`янського ВП ГУНП в Донецькій області внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019050510001037 від 26.04.2019 року за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України.

Згідно інформаційної довідки АМТ (МВС) транспортний засіб легковий автомобіль Mercedes Benz, в кузові сірого кольору, реєстраційний номер НОМЕР_1 VIN- НОМЕР_2 зареєстрований на ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Згідно протоколу допиту свідка ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 транспортним засобом легковим автомобілем Mercedes Benz, в кузові сірого кольору, реєстраційний номер НОМЕР_1 управляє її цивільний чоловік ОСОБА_4 , який він придбав весною 2019 року. 26.05.2019 їй подзвонили ІНФОРМАЦІЯ_5 та повідомили що її чоловік перебуває на стаціонарному лікуванні після ДТП, в яку потрапив на власному авто.

Згідно АРМ подія 102, яке зареєстроване до ЄО № 16107, 16110 від 25.05.2019- лікар ОСОБА_7 , Положенцева - повідомив що до відділення травматології ІНФОРМАЦІЯ_6 за адресою: АДРЕСА_1 після ДТП 25.05.2019 доставлений потерпілий ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 . Діагноз: зчмт, сгм, забій скроневої ділянки з правого боку, закритий перелам вилиці зліва, забійна рана правої стопи.

Слідчий зазначає в клопотанні, що з метою забезпечення повноти, всебічності та неупередженості слідства, на виконання вимог ст.2 КПК України, виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, виникла необхідність в отриманні та долучені до матеріалів кримінального провадження зразків крові, які відбирались та належать водію ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , що поступив у травматологічне відділення 25.05.2019 року, після дорожньо-транспортної пригоди для проведення імунологічної експертизи.

Особа, у володінні якої знаходиться інформація, тимчасовий доступ до якої просить надати слідчий, повідомлялася належним чином про дату та час судового засідання, однак в судове засідання не з`явилася, причини неявки суду не повідомила.

Вислухавши в судовому засіданні пояснення слідчого, яка просила клопотання задовольнити та навела доводи аналогічні вказаним у клопотанні, слідчий суддя приходить до висновку, що дане клопотання слідчого про тимчасовий доступ до речей і документів підлягає задоволенню з наступних підстав.

Тимчасовий доступ до речей і документів згідно п.5 ч.2ст.131 КПК Україниє заходом забезпечення кримінального провадження.

Відповідно дост.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно п.2 ч.1 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать відомості, які можуть становити лікарську таємницю.

У відповідності до ч.5,6,7 ст.163КПК України слідчий суддя, постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні. Слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчим, якстороною кримінальногопровадження,у ходірозгляду заявленогоклопотання доведено,що всі відповідні документи та відомості, щодо яких в ході досудового розслідування виникла необхідність тимчасового доступу, перебувають у посадових та службових осіб КЛПЗ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », за адресою: АДРЕСА_1 та мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, крім того отримати вищевказані

відомості іншим шляхом, ніж отримавши тимчасовий доступ до документів не можливо.

Враховуючи вищевикладене, той факт, що в інший спосіб неможливо отримати зразки крові які відбирались та належать ОСОБА_4 , які мають важливе значення для встановлення істини по вказаному кримінальному провадженню, вважаю клопотання слідчого обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.159-164,165 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СВ Слов`янського ВП ГУНП в Донецькій області майора поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів - задовольнити.

Надати слідчому Слов`янського відділу поліції ГУНП в Донецькій області майору поліції ОСОБА_3 та начальнику СРПП № 3 ГУНП в Донецькій області майору поліції ОСОБА_8 дозвіл на тимчасовий доступ до зразків крові, які відбирались та належать ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та які перебувають у володінні КЛПЗ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю їх вилучення належним чином - для проведення імунологічної експертизи.

Строк дії даної ухвали встановлюється до 22.09.2019 року включно.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Слов`янського міськрайонного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення22.08.2019
Оприлюднено20.02.2023

Судовий реєстр по справі —243/5433/19

Ухвала від 22.05.2020

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Старовецький В. І.

Ухвала від 18.12.2019

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Старовецький В. І.

Ухвала від 17.12.2019

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Старовецький В. І.

Ухвала від 17.12.2019

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Старовецький В. І.

Ухвала від 22.08.2019

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Старовецький В. І.

Ухвала від 18.06.2019

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Старовецький В. І.

Ухвала від 30.05.2019

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Сидоренко І. О.

Ухвала від 27.05.2019

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Сидоренко І. О.

Ухвала від 27.05.2019

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Сидоренко І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні