Ухвала
від 20.08.2019 по справі 569/11047/18
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/11047/18

1-кс/569/7009/19

УХВАЛА

20 серпня 2019 року м.Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень СУФР ГУ ДФС у Рівненській області ОСОБА_3 , яке погоджено із прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Рівненської області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів, у кримінальному провадженні за № 32018180000000003 -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень СУФР ГУ ДФС у Рівненській області ОСОБА_3 звернувся до Рівненського міського суду із клопотанням про тимчасовий доступ до оригіналів документів реєстраційної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ), яка знаходиться у ІНФОРМАЦІЯ_2 , адреса АДРЕСА_2 , та можливість їх вилучити.

Клопотання мотивоване тим, що за результатами поведених заходів встановлено, що службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) в період 2014-2017 років провели фінансово-господарських операцій, що мають ознаки безтоварності з рядом суб`єктів господарювання з ознаками фіктивності. В результаті вказаного, службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » занизили податок на прибуток у розмірі 6.2 млн.грн. та податок на додану вартість у сумі 3.2 млн.грн. що призвело до ненадходження в бюджет коштів у особливо великих розмірах.

В матеріалах кримінального провадження № 32018180000000003 є відомості про те, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » відобразило проведення господарських операцій з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), які мають ознаки порушення податкового законодавства. Попередньо встановлено, що такі операції відображені лише документально у бухгалтерському та податковому обліку товариства без реального руху активів, метою яких мінімізації податкових зобов`язань.

Встановлено, що документи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ), що подавались до державного реєстратора, знаходяться у ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Враховуючи, що інформація, яка міститься в реєстраційних документах та статистичній звітності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », яка знаходиться в ІНФОРМАЦІЯ_4 , має істотне значення для встановлення істини у кримінальному провадженні, оскільки будуть мати доказове значення та необхідні для проведення експертиз, слідчий просив клопотання задовольнити.

До початку розгляду клопотання слідчим ОСОБА_3 подана заява про розгляд клопотання у його відсутність, у заяві зазначено, що клопотання підтримує в повному обсязі, із підстав, наведених у ньому та просить задовольнити.

Згідно ч. 2 ст. 163 КПК України з метою збереження документів клопотання розглядається у відсутності представника ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Згідно із нормою ч. 4 ст. 107 КПК України, фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали кримінального провадження, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №32018180000000003, за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах службовими ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , м. Рівне), за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст. 212 КК України.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв"язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно з ч. 7 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

В клопотанні доведено наявність достатніх підстав вважати, що документи, до яких слідчий просить надати тимчасовий доступ, перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_4 та мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному проваджені, окрім того, відомості, що містяться в документах, можуть бути використані як докази у даному кримінальному провадженні.

Керуючись ст.ст. 159, 163-166, 309 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень СУФР ГУ ДФС у Рівненській області ОСОБА_3 тимчасовий доступ до оригіналів документів реєстраційної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ), яка знаходиться у ІНФОРМАЦІЯ_2 , адреса АДРЕСА_2 , та можливість їх вилучити.

У разі відсутності оригіналів документів зобов`язати посадових осіб ІНФОРМАЦІЯ_4 , надати засвідчені копії вказаних документів та протоколів (описів), що підтверджують вилучення оригіналів.

Встановити строк дії ухвали терміном один місяць з моменту постановлення ухвали.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Рівненського міського суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.08.2019
Оприлюднено21.02.2023

Судовий реєстр по справі —569/11047/18

Ухвала від 29.10.2019

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ореховська К. Е.

Ухвала від 22.10.2019

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ореховська К. Е.

Ухвала від 24.10.2019

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ореховська К. Е.

Ухвала від 20.08.2019

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ореховська К. Е.

Ухвала від 20.08.2019

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ореховська К. Е.

Ухвала від 20.08.2019

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ореховська К. Е.

Ухвала від 20.08.2019

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ореховська К. Е.

Ухвала від 18.06.2019

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 18.06.2019

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 18.06.2019

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні