Постанова
від 22.08.2019 по справі 509/4561/19
ОВІДІОПОЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 509/4561/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 серпня 2019 року. Овідіопольський райсуд Одеської обл.. у складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт.Овідіополь Одеської області клопотання слідчого СВ Овідіопольського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 погодженого з процесуальним керівником прокурором Іллічівської місцевої прокуратури ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів, в рамках кримінального провадження № 12018160380001761 від 24.08.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.191 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

Досудовим розслідуванням встановлено, що 23.08.2018 року до ЧЧ Овідіопольського ВП ГУНП в Одеській області надійшла ухвала Овідіопольського районного суду Одеської області № 509/3669/18 щодо внесення відомостей до ЄРДР за скаргою ОСОБА_5 .

У своїй заяві ОСОБА_5 зазначила, що на протязі 2015-2018 років злочинна група у складі громадянина ОСОБА_6 , його представника за довіреністю ОСОБА_7 та за співучасті державних реєстраторів ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , посадових осіб виконкому ІНФОРМАЦІЯ_1 , маючи на меті незаконно заволодіти будинком та земельною ділянкою, яка належить їй та її малолітнім дітям, зловживаючи своїми повноваження, шляхом підробки документів та внесення недостовірних даних послідовно вчиняють незаконні дії, шляхом внесення записів до відповідних Реєстрів щодо переходу її власності до громадянина ОСОБА_6 . Так , 20.03.2017 р. державний реєстратор ОСОБА_8 , діючи в інтересах ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , за заявою останнього, умисно порушуючи вимоги Закону України « Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно», вніс завідомо неправдиві данні до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та зареєстрував належні ОСОБА_5 будинок та земельну ділянку за громадянином ОСОБА_6 , тобто у співучасті з ОСОБА_6 , ОСОБА_7 викрали її майно та фактично позбавили її та її дітей права власності на нього. Лише після втручання Міністерства юстиції України рішення державного реєстратора ОСОБА_8 було скасовано.

Проте , 23 березня 2018 року державний реєстратор ОСОБА_9 , діючи у змові з ОСОБА_7 та ОСОБА_6 з корисливих спонукань , будучи обізнаними, що на будинок та земельну ділянку ще у 2017 році судом, за клопотанням самого ОСОБА_7 , було накладено арешт та заборону будь-яким с реєстраційні дії щодо зазначеного майна, умисно порушуючи вимоги Закону України « Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно», зробив записи у Реєстрах про право власності № 25414445 та №25402495, відповідно до яких належні їй будинок та земельна ділянка перейшли у приватну власність громадянина ОСОБА_6 , тобто у співучасті з ОСОБА_6 , ОСОБА_7 викрали її майно. В подальшому, продовжуючи свій злочинний намір на легалізацію викраденого майна та з метою створення перешкод в його поверненні, громадяни ОСОБА_6 , ОСОБА_7 у змові з державним реєстратором ОСОБА_10 та посадовими особами виконкому ІНФОРМАЦІЯ_1 , шляхом підробки документів та внесення недостовірних даних, розділили належний їй будинок та земельну ділянку. При цьому, 21 червня 2018 року, державний реєстратор ОСОБА_10 , діючи в інтересах ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та інших та у змові з ними, умисно порушуючи вимоги Закону України « Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно», вніс завідомо неправдиві данні до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, чим фактично узаконив крадіжку будинку ОСОБА_5 та її земельної ділянки.

В ходідосудового розслідуванняз Міністерстваюстиції Україниотримана відповідьна ухвалуслідчого суддіОвідіопольського районногосуду про отриманнятимчасового доступудо речейі документів,які знаходятьсяу ІНФОРМАЦІЯ_2 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: до камеральної перевірки, відповідно до висновків якої в діях державного реєстратора Філії комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_3 » Великобугаївської сільської ради ОСОБА_8 виявлені порушення при здійсненні ним реєстрації права власності на житловий будинок за адресою: АДРЕСА_2 і земельних ділянок, та його рішення про державну реєстрацію скасовані, з можливістю зняття копій з вказаних документів. Відповідно до отриманої відповіді, реєстраційні дії державного реєстратора ОСОБА_8 щодо реєстрації ним вищезазначених об`єктів нерухомого майна, комісією не перевірялись. Однак 19.04.2017 Комісією відбувся розгляд скарги ОСОБА_11 від 05.04.2017 щодо оскарження рішень про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, прийнятих державним реєстратором ОСОБА_8 стосовно об`єкту нерухомого майна- земельної ділянки та житлового будинку, розташованих за адресою: АДРЕСА_2 . За результатами розгляду зазначеної скарги Міністерством юстиції України на підставі висновку Комісії прийнято рішення у формі наказу від 19.04.2017 №1294/5 «Про скасування рішень про державну реєстрацію прав та їх обтяжень», якими скаргу задоволено у повному обсязі.

Під час розслідування кримінального провадження встановлено, що ОСОБА_8 працює (вав) державним реєстратором ІНФОРМАЦІЯ_4 де зберігається його особова справа працівника.

З огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації вважаю, що розгляд клопотання необхідно проводити без виклику осіб, у володінні яких знаходиться ця інформація.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч. 2 ст. 159 КПК України передбачено здійснення тимчасового доступу до речей і документів на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Враховуючи викладене, вважаю клопотання таким, що підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 159-164 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання - задовольнити.

Надати слідчомуСВ ОвідіопольськогоВП ГУНПУкраїни вОдеській області ОСОБА_3 ,прокурору Іллічівськоїмісцевої прокуратуриОдеської області ОСОБА_4 ,або заїх дорученнямоперативним працівникамОвідіопольського ВПГУНП вОдеській області,тимчасовий доступдо речейі документів,які знаходятьсяу ІНФОРМАЦІЯ_4 , за адресою: АДРЕСА_3 (ЄДРПОУ: НОМЕР_2 ), а саме: до особової справи державного реєстратора ІНФОРМАЦІЯ_5 ОСОБА_8 , з можливістю вилучення її завірених копій..

Строк дії ухвали до 22.09.2019 року.

Копію ухвали направити зацікавленим особам.

У разі не виконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення22.08.2019
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу83846768
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —509/4561/19

Постанова від 22.08.2019

Кримінальне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Гандзій Д. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні