Постанова
від 17.07.2007 по справі 13/286-ап-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

13/286-АП-07

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М      У К Р А Ї Н И

"17" липня 2007 р.                                                           Справа № 13/286-АП-07

Господарський суд Херсонської області у складі судді  Закуріна М. К. при секретарі Фінаровій О.Л., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу              

за позовом Управління  Пенсійного фонду України в Голопристанському районі

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Торгівельно-промислова корпорація"  

за участю представників:

позивача –Білоус І.А. (головного спеціаліста-юрисконсульта),  

відповідача –не з'явився,

про стягнення заборгованості в розмірі 33598,73 грн,

                                           в с т а н о в и в:

Відповідно до позовної заяви вимоги ґрунтуються на невиконанні відповідачем зобов'язань по сплаті витрат на виплату пільгових пенсій, сплата яких передбачена положеннями Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування”.

Ухвалою суду від 15 червня поточного року порушено провадження у даній справі та її розгляд призначено на 3 липня. При цьому відповідача зобов'язано надати відзив на позов та з'явитись в судове засідання. Ці вимоги ним не виконано, а тому розгляд справи проведено за наявними в ній матеріалами та без участі представника відповідача, оскільки він належним чином повідомлений про час та місце судового розгляду.

Згідно до положень статті 6 Прикінцевих та Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України до початку діяльності окружного адміністративного суду адміністративні справи, підвідомчі господарським судам відповідно до Господарського процесуального кодексу України 1991 року, вирішуються відповідним господарським судом за правилами Кодексу адміністративного судочинства України.

Крім викладеного з матеріалів справи слідує, що відповідно до положень статей 14 і 15 Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” відповідач зареєстрований в Управлінні Пенсійного фонду України в Голопристанському районі як платник страхових внесків, у зв'язку з чим за статтею 20 цього Закону зобов'язаний сплачувати страхові внески, нараховані за відповідний базовий звітний період не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду.

Станом на час звернення позивача з позовом до суду згідно до Розрахунків суми страхових внесків на загальнообов'язкове страхування, що підлягають сплаті відповідач станом на 13 червня 2007 року має заборгованість в сумі 33598,73 грн.

Статтею 106 Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” визначено, що суми страхових внесків своєчасно не сплачені страхувальниками у визначені строки, вважаються простроченою заборгованість зі сплати страхових внесків і стягуються з нарахуванням пені та застосуванням штрафних санкцій.

За таких обставин позовні вимоги підлягають задоволенню.

На підставі  зазначених правових норм і керуючись статтями 158-163, пунктом 3 Прикінцевих та Перехідних положень КАС України,

                                                              п о с т а н о в и в :

                                                                                                                                  

1.Позовні вимоги  задовольнити.

2.Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю „Торгівельно-промислова асоціація” (розташованого за адресою: Херсонська область, м. Гола Пристань, вул. 1 Травня, 296; розрахунковий рахунок 26009463576001 в ХФ ЗАТ КБ „Приватбанк”, МФО 352479, код 30903845) на користь Управління Пенсійного фонду України в Голопристанському районі (розташованого за адресою: Херсонська область, м. Гола Пристань, вул. Горького, 20; поточний рахунок  25609313407  в Голопристанському відділенні № 3249 ВАТ „Державний ощадний банк України”, МФО 342133, код 21295005) –33598,73 грн заборгованості зі сплати страхових внесків.

3.Роз'яснити сторонам, що дана постанова набирає законної сили  після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не буде подано. Якщо буде подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не буде подана у строк, встановлений цим Кодексом, постанова суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі  подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи. Заява про апеляційне оскарження постанови суду подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 КАС України - з дня складення в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

                        

                                                 Дата підпису постанови –18 липня 2007 року.

                              Суддя                                                                  М.К. Закурін

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення17.07.2007
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу838594
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —13/286-ап-07

Постанова від 17.07.2007

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Закурін М.К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні