Ухвала
від 28.08.2019 по справі 196/972/19
ЦАРИЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 196/972/19

№ провадження 2/196/460/2019

УХВАЛА

"28" серпня 2019 р. смт.Царичанка

Царичанський районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючої - судді Гудим О.М.

при секретарі - Шевченко Т.І.

розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду смт.Царичанка Дніпропетровської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Царичанської селищної ради Царичанського району Дніпропетровської області про визнання права власності на майно в порядку спадкування за заповітом,

В С Т А Н О В И В:

Позивач ОСОБА_1 в підготовче засідання не з`явився, надіславши до суду заяву про проведення підготовчого засідання у його відсутність.

Представник відповідача Царичанської селищної ради Царичанського району Дніпропетровської області в підготовче засідання не з`явився. До суду надійшла заява про розгляд справи у відсутність їх представника.

Суд, превіривши матеріали справи, дійшов наступного висновку.

В підготовчому засіданні вивченням матеріалів копії спадкової справи після смерті ОСОБА_2 встановлено, що спадкоємцями після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 крім позивача є ще ОСОБА_3 , мешканець АДРЕСА_1 , та ОСОБА_4 , мешканець АДРЕСА_2 , брати позивача та сини померлого спадкодавця.

Відповідно до ч.1, ч.6, ч.7 ст.53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені статтею 43 цього Кодексу.

Вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

Оскільки, як встановлено в судовому засіданні, спадкоємцем після смерті ОСОБА_2 є ще ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , а тому для вирішення спору щодо визнання права власності на майно в порядку спадкування за заповітом, слід залучити до участі в даній справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача, - ОСОБА_3 , мешканця АДРЕСА_1 , та ОСОБА_4 , мешканця АДРЕСА_2 .

У зв`язку з залученням до участі в даній справі третіх осіб розгляд справи слід відкласти в порядку ст.198 ЦПК України.

Відповідно до ч.3 ст.189 ЦПК України, підготовче провадження має бути проведено протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Оскільки визначений законом строк підготовчого засідання спливає, а судом залучено до участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, тому з метою забезпечення належної підготовки справи до судового розгляду, повноти, об`єктивності розгляду справи, суд вважає за необхідне, за власної ініціативи, продовжити підготовче засідання по справі.

Керуючись ст.ст.53, 189, 198, 258, 260 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В:

Залучити до участі в даній справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача - ОСОБА_3 , мешканця АДРЕСА_1 , та ОСОБА_4 , мешканця АДРЕСА_2 .

Продовжити строк проведення підготовчого провадження по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Царичанської селищної ради Царичанського району Дніпропетровської області про визнання права власності на майно в порядку спадкування за заповітом, відклавши підготовче засідання на 28 жовтня 2019 року 08 год. 30 хв. , про що повідомити сторони та третіх осіб.

Копію даної ухвали та позовної заяви направити третім особам ОСОБА_3 та ОСОБА_4

Треті особи ОСОБА_3 та ОСОБА_4 мають право в строк до 28 жовтня 2019 року подати письмові пояснення щодо позову або відзиву.

Позивач ОСОБА_1 та відповідач Царичанська селищна рада Царичанського району Дніпропетровської області мають право надати відповідь на пояснення третіх осіб ОСОБА_3 та ОСОБА_4 до закінчення підготовчого провадження.

У разі, якщо подання скарги, заяви, клопотання буде визнане зловживанням процесуальними правами, суд з урахуванням обставин справи має право залишити без розгляду або повернути скаргу, заяву, клопотання.

В підготовче засідання викликати сторони, третіх осіб.

Головуюча О.М.ГУДИМ

СудЦаричанський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення28.08.2019
Оприлюднено29.08.2019
Номер документу83880470
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —196/972/19

Рішення від 05.11.2019

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Гудим О. М.

Ухвала від 28.08.2019

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Гудим О. М.

Ухвала від 20.08.2019

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Гудим О. М.

Ухвала від 02.08.2019

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Гудим О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні