Ухвала
від 28.08.2019 по справі 284/600/19
НАРОДИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Народицький районний суд Житомирської області

Справа № 284/600/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28.08.19 смт.Народичі

Слідчий суддя Народицького районного суду Житомирської області ОСОБА_1 , з секретарем ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого про тимчасовий доступ до речей,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий слідчого відділення Народицького відділення поліції Коростенського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області капітан поліції ОСОБА_3 звернувся з клопотанням та просить надати йому, слідчому СВ Народицького відділення поліції Коростенського ВП ГУНП в Житомирській області майору поліції ОСОБА_4 , слідчому СВ Народицького відділення поліції Коростенського ВП ГУНП в Житомирській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_5 або особам, які будуть діяти за їх дорученням старшому оперуповноваженому в ОВС 3 сектору ВКЗЕ УСБУ в Житомирській області ОСОБА_6 , старшому оперуповноваженому ОВС 1 сектору ВКЗЕ УСБУ в Житомирській області ОСОБА_7 , дозвіл на відібрання в порядку тимчасового доступу до речей, а саме зразків (кернів) улаштованого асфальтобетонного покриття та основ проїжджої частини автомобільної дороги місцевого значення Житомирської області О 061219 Народичі-Малин через с.Базар км 0+000-км 36+421, необхідних для проведення будівельно-дорожньо-технічної та товарознавчої експертизи у кількості, яка необхідна для їх лабораторного дослідження. Відібрання зразків асфальтобетонного покриття та основ проїжджої частини з використанням спеціального обладнання для відібрання кернів доручити спеціалістам ІНФОРМАЦІЯ_1 .

В обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що у нього в провадженні перебувають матеріали досудового розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 358 КК України, й документи, щодо яких він звернувся із клопотанням про надання тимчасового доступу з можливістю вилучення, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а їх вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до них.

Слідчий СВ Народицького ВП Коростенського ВП ГУ НП в Житомирській області капітан поліції ОСОБА_3 в судове засідання не з`явився та надав суду заяву, в якій просить справу розглянути без його участі.

Особа, у володінні якої перебувають речі, про час та місце проведення судового засідання була повідомлена належним чином, але в судове засідання не з`явилась, про причину неявки не повідомила.

Дослідивши матеріали справи, слідчий суддя дійшов наступного висновку.

15 березня 2019 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про кримінальне провадження за №12019060230000039 щодо кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 358 КК України, вчиненого за таких обставин.

Під час досудового розслідування встановлено, що 18 липня 2018 року між ІНФОРМАЦІЯ_2 ( код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) в особі начальника ОСОБА_8 та ПП « ОСОБА_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) в особі директора ОСОБА_10 був укладений договір №10п/3 на закупівлю послуг ГБН Г.1-218-182:2011. Послуги з поточного середнього ремонту автомобільної дороги загального користування місцевого значення Житомирської області О 061219 Народичі-Малин через с.Базар км 0+000-км 36+421 (окремим ділянками), (45233142-6. Ремонт доріг). Сума договору становить 7 870 980 грн. 00 коп.

Згідно умов договору роботи мають бути закінчені не пізніше 31 грудня 2018 року, однак, станом на 1 березня 2019 року роботи по вищевказаному об`єкту не виконанні в повному обсязі та в акти приймання виконання виконаних будівельних робіт внесені завідома неправдиві відомості про їх виконання. Ккрім того, в ході виконання вищевказаних робіт мало місце завищення вартості та об`ємів виконаних робіт.

Таким чином, службові особи ІНФОРМАЦІЯ_2 та ПП « ОСОБА_9 », перебуваючи в злочинній змові, зловживаючи службовим становищем, шляхом внесення недостовірних відомостей до актів приймання виконаних будівельних робіт КБ-3, КБ-2в, привласнили бюджетні кошти в значній сумі. Сума збитку встановлюється.

На даний час для повного, всебічного та об`єктивного дослідження всіх обставин, які підлягають доказуванню у кримінальному провадження, перевірки обсягів та якості фактично виконаних будівельних робіт по закупівлі послуг ГБН Г.1-218-182:2011. Послуги з поточного середнього ремонту автомобільної дороги загального користування місцевого значення Житомирської області О 061219 Народичі-Малин через с.Базар км 0+000-км 36+421 (окремим ділянками), (45233142-6. Ремонт доріг), виникла необхідність у відібранні проб вирубок асфальтобетонного покриття (кернів) які необхідні для проведення будівельно-дорожньої-технічної та товарознавчої експертизи у кількості, які необхідна для їх лабораторного дослідження.

Відповідно до вимог ДБН В.2.3-4:2007 «автомобільні дороги» фізико-механічні властивості улаштування асфальтобетонних сумішей контролюються з показниками випробування трьох кернів на кожні 9000 м2 покриття.

Згідно частини 2 статті 245 КПК України, порядок відібрання зразків з речей і документів встановлюється згідно з положеннями про тимчасовий доступт до речей і документів(статті 160-166 цього Кодексу).

Частиною 1 статті 160 КПК України передбачено, що сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Слідчий суддя у відповідності до частини 5 статті 163 КПК України постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до частини 7 статті 163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

З огляду на викладене та приймаючи до уваги, що речі, щодо яких слідчим подано клопотання про надання доступу, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а їх вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до них, слідчий суддя приходить до переконання, що клопотання слідчого про тимчасовий доступ до речей, слід задовольнити.

Разом з тим, приймаючи до уваги постанову заступника начальника ВП начальника СВ Народицького ВП Коростенського ВП ГУНП в Житомирській області від 15 березня 2019 року, якою визначено слідчу групу, що здійснюватиме досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному 15 березня 2019 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019060230000039, у складі слідчих ОСОБА_3 , ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , слідчий суддя дійшов переконання, що вимога слідчого про доручення виконання ухвали про тимчасовий доступ до речей за його дорученням зазначеним ним особам не ґрунтується на Законі, а тому, задоволенню не підлягає.

Керуючись статтями 159-164 КПК України, слідчий суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Надати слідчому СВ Народицького ВП Коростенського ВП ГУ НП в Житомирській області капітану поліції ОСОБА_3 , слідчому СВ Народицького відділення поліції Коростенського ВП ГУНП в Житомирській області майору поліції ОСОБА_4 та слідчому СВ Народицького відділення поліції Коростенського ВП ГУНП в Житомирській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_5 тимчасовий доступ до речей, а саме зразків (кернів) улаштованого асфальтобетонного покриття та основ проїжджої частини автомобільної дороги місцевого значення Житомирської області О 061219 Народичі-Малин через с.Базар км 0+000-км 36+421, необхідних для проведення будівельно-дорожньо-технічної та товарознавчої експертизи у кількості, яка необхідна для їх лабораторного дослідження.

Відібрання зразків асфальтобетонного покриття та основ проїжджої частини з використанням спеціального обладнання для відібрання кернів доручити спеціалістам ІНФОРМАЦІЯ_1 .

В задоволенні решти вимог відмовити за безпідставністю.

Ухвала діє до 28 вересня 2019 року.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями Кримінального процесуального кодексу України.

Ухвала оскарженню не підлягає, але на неї може бути подано заперечення під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя:ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.08.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу83880799
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей

Судовий реєстр по справі —284/600/19

Ухвала від 28.08.2019

Кримінальне

Народицький районний суд Житомирської області

Діброва О. В.

Ухвала від 27.08.2019

Кримінальне

Народицький районний суд Житомирської області

Діброва О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні