Ухвала
від 27.08.2019 по справі 341/1433/19
РОГАТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 341/1433/19

Провадження № 1-кс/349/473/19

У Х В А Л А

27 серпня 2019 року м. Рогатин

Слідчий суддя Рогатинського районного суду Івано-Франківської області ОСОБА_1

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2

розглянув клопотання слідчого слідчого відділення Галицького відділення поліції Тисменицького відділу поліції ГУ Національної поліції України в Івано-Франківській області ОСОБА_3 , погоджене з начальником Галицького відділу Тисменицької місцевої прокуратури ОСОБА_4 , у кримінальному провадженні № 12019090140000216 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України, про тимчасовий доступ до документів,

в с т а н о в и в:

Клопотання надійшло до суду 23 серпня 2019 року та відповідає вимогам ст. 160 КПК України.

В обгрунтуванняклопотання зазначено,що 02липня 2019року доканцелярії ГалицькогоВП ізУЗЕ вІвано-Франківськійобласті ДЗЕНП Українинадійшли матеріалипро те,щослужбові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 протягом 2016-2017 років здійснили розтрату коштів сільської ради с. Делієве, шляхом нарахування та виплат коштів преміями та на заробітну плату всупереч встановленому законодавству, без сесії сільської ради, в розмірах вищих як встановлені розпорядженнями ІНФОРМАЦІЯ_1 , внаслідок чого зайво було нараховано та виплачено службовим особам сільської ради кошти в сумі понад 100 тис. гривень.

03 липня 2019 року дані матеріалам внесено до ЄРДР та присвоєно №12019090140000216 і цього ж дня слідчим СВ Галицького відділення поліції Тисменицького ВП ГУ НП в області старшим лейтенантом поліції ОСОБА_3 розпочате досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст.191 КК України.

Слідчим суддею Галицького районного суду Івано-Франківської області ОСОБА_5 винесено ухвалу про призначення судово-економічної експертизи.

В подальшому до Галицького ВП Тисменицького ВП ГУ НП в Івано-Франківській області надійшло клопотання експерта, в якому він просить у зв`язку з недостатністю матеріалів для надання висновку щодо поставлених питань надати для повного та всебічного проведення експертизи наступні документи, а саме: колективний договір; табелі обліку робочого часу за січень-липень 2016 року та січень липень 2017 року; розпорядження про прийняття на роботу, переведення на іншу роботу, звільнення і надання відпусток; книга «Журнал головна»; меморіальний ордер №2 «Накопичувальна відомість руху грошових коштів загального фонду в органах ІНФОРМАЦІЯ_2 (установах банків); меморіальний ордер №5 «Зведення розрахункових відомостей із заробітної плати та стипендій»; документи, що дають право на додаткову оплату праці, нарахування премій, надання допомоги, субсидій та компенсацій;

У судове засідання слідчий не з`явився, про місце та час розгляду справи був повідомлений в установленому законом порядку, його неприбуття не є перешкодою для розгляду даного клопотання.

Розгляд клопотання здійснюється слідчим суддею, без виклику особи, у володінні якої знаходяться документи, про тимчасовий доступ до яких просить слідчий.

Вивчивши клопотання, перевіривши додані до нього матеріали, приходжу до висновку, що клопотання підлягає до задоволення.

Згідно витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань 03 липня 2019 року розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 191 КПК України за фактом розтрати чужого майна шляхом зловживання службовими особами своїм службовим становищем.

Виходячи з вимог п. 5 ч. 2ст. 131 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів є одним з видів забезпечення кримінального провадження.

Згідно ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Так, згідно з ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно довимог ч.ч.5,7ст.163КПК Українислідчий суддяпостановляє ухвалупро наданнятимчасового доступудо речейі документів,якщо сторонакримінального провадженняу своємуклопотанні доведенаявність достатніхпідстав вважати,що ціречі абодокументи перебуваютьабо можутьперебувати уволодінні відповідноїфізичної абоюридичної особи;самі пособі абов сукупностіз іншимиречами ідокументами кримінальногопровадження,у зв`язкуз якимподається клопотання,мають суттєвезначення длявстановлення важливихобставин укримінальному провадженні;доведе можливістьвикористання якдоказів відомостей,що містятьсяв цихречах ідокументах,та неможливістьіншими способамидовести обставини,які передбачаєтьсядовести задопомогою цихречей ідокументів. Слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей та документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Суд приходить до висновку, що стороною кримінального провадження доведені обставини, передбачені ч. 5 ст. 163 КПК України, а саме: 1) документи, до яких слідчий просить надати тимчасовий доступ, знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_3 , що за адресою: АДРЕСА_1 ; в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні: фактичні дані яких можуть мати суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню в кримінальному провадженні; дані документи, не становлять собою і не включають речей, які містять охоронювану законом таємницю, а також не є документами, передбаченими ст. 161 КПК України, до яких заборонено доступ і таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до документів.

Таким чином, клопотання підлягає задоволенню як таке, що ґрунтується на законі, підтверджене встановленими обставинами та наданими слідчому судді доказами.

Керуючись ст. ст. 132, 160, 163, 164 КПК України,

у х в а л и в:

Надати слідчомуслідчого відділенняГалицького відділенняполіції ТисменицькогоВП ГУНП вІвано-Франківськійобласті ОСОБА_3 та старшомуоперуповноваженому управліннязахисту економікив Івано-Франківськійобласті ДЗЕНПУ ОСОБА_6 тимчасовий доступдо документів,що стосуютьсяоплати праціта нарахуванняна заробітнуплату працівників ІНФОРМАЦІЯ_1 протягом2016-2017років,а саме:колективний договір; табелі обліку робочого часу за січень-липень 2016 року та січень - липень 2017 року; розпорядження про прийняття на роботу, переведення на іншу роботу, звільнення і надання відпусток; книга «Журнал головна»; меморіальний ордер №2 «Накопичувальна відомість руху грошових коштів загального фонду в органах ІНФОРМАЦІЯ_2 (установах банків); меморіальний ордер №5 «Зведення розрахункових відомостей із заробітної плати та стипендій»; документи, що дають право на додаткову оплату праці, нарахування премій, надання допомоги, субсидій та компенсацій в ІНФОРМАЦІЯ_4 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 з можливістю тимчасового вилучення оригіналів зазначених документів.

Відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії ухвали 1 (один ) місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудРогатинський районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення27.08.2019
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу83881426
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти власності Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем

Судовий реєстр по справі —341/1433/19

Ухвала від 27.08.2019

Кримінальне

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області

Могила Р. Г.

Ухвала від 20.08.2019

Кримінальне

Івано-Франківський апеляційний суд

Малєєв А. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні