Постанова
від 12.07.2007 по справі 9/386-ап-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

9/386-АП-07

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М      У К Р А Ї Н И

"12" липня 2007 р.                                                           Справа № 9/386-АП-07

м.Херсон, зал судового засідання №322, 10  год. 45 хв.

Господарський суд Херсонської області у складі судді  Ребристої С. В. при секретарі Муравльовій Г.М., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу              

за позовом Відділення Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Скадовському районі, м.Скадовськ Херсонської області

до Комунального підприємства "Фрегат", смт.Лазурне Скадовського району Херсонської області  

про стягнення 2580 грн. 78 коп.                                       

За участю представників сторін:

від позивача – Красьохін О.О. - представник, довір. від 01.01.2006р.

від відповідача –не прибув

Суть спору: Позивач  звернувся до суду з позовною заявою в якій просить стягнути з відповідача (КП “Фрегат”) заборгованість по страхових внесках до ВВД Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Скадовському районі в сумі 2580 грн. 78 коп.

Представник позивача підтримав позовні вимоги в повному обсязі.

Відповідач відзиву на позовну заяву не надав, у  судові засідання по справі не прибув, про причини своєї неявки суд жодним чином не інформував, не зважаючи на ті обставини, що він був належним чином повідомлений про дату, час і місце проведення судового засідання, що підтверджується поштовим повідомленням про вручення поштового відправлення від 03.07.2007р., яке отримане   під розписку посадовою особою відповідача

       За таких обставин розгляд справи здійснюється за наявними в ній доказами відповідно до  ч. 6 ст. 71 Кодексу адміністративного судочинства України.

         Дослідивши матеріали справи, заслухавши представника позивача, суд

        В С Т А Н О В И В:           

      Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України засновано відповідно до Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та професійного захворювання України, які спричинили втрату працездатності” від 23.09.99 року № 1105 Фонд знаходиться у державній власності  і єдиним його дозволеним видом діяльності є державне соціальне страхування від нещасних випадків та професійних захворювань.

       КП “Фрегат” (відповідач) зареєстровано в ВВД ФСНВ в Скадовському районі і є страхувальником та платником страхових внесків.

        Згідно ст. 1 Закону України “Про страхові тарифи на загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності” від 22.02.2001р. № 2272-ІІІ відповідачу встановлено страховий тариф у звітному періоді, в розмірі 1,56% відповідно до класу професійного ризику виробництва.

       Відповідно до положень ст.45 Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та професійного захворювання України, які спричинили втрату працездатності” роботодавець (страхувальник) зобов'язаний своєчасно та повністю сплачувати в установленому порядку страхові внески до ФСНВ і згідно ст.52 цього ж Закону несе відповідальність за своєчасну сплату страхових внесків.

       На підставі п.8.1 Інструкції затвердженої постановою правління Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 20.04.2001р. за № 12 позивачем було проведено перевірку  правильності нарахування, повноти і своєчасності перерахування страхових внесків та витрачання коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань.

       За результатами перевірки складено акт № 33 від 14.05.2007р. (арк. справи № 4-5). Перевіркою були виявлені факти порушення сплати страхових внесків, за що було донараховано пеню в сумі 274 грн. 33 коп. та донараховано страхові внески в сумі 2306 грн. 45 коп.

          Доказів погашення заборгованості  або оскарження в судовому порядку результатів перевірки відповідачем суду не надано.

       Дослідивши матеріали справи суд дійшов висновку про обгрунтованість позовних вимог і визнав їх такими, що підлягають задоволенню в повному обсязі –2580 грн. 78 коп.

          У судовому засіданні  проголошено  вступну та резолютивну частини постанови та повідомлено присутнього в судовому засіданні представника позивача про час і місце виготовлення постанови суду в повному обсязі.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.71, 94, 98, 160-163, 167, п. 6 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України, суд

                                                   ПОСТАНОВИВ :

1.Позов задовольнити повністю.

2.Стягнути з комунального підприємства “Фрегат”, Херсонська область, Скадовський район, смт.Лазурне, вул. Металургів, 3 (р/рахунок 26001322756001, Банк: філія Дніпропетр. ЗАТ КБ “Приватбанк”, МФО 352479, код 30144892) на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Скадовському районі,  Херсонська область, м. Скадовськ, вул. Володарського, 32 (р/рахунок 37171401900267, одержувач Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві у Скадовському районі, банк одержувача: УДК у м.Херсоні, МФО 852010, призначення платежу: для Скадовського ФСНВ страхові внески, код ЄДРПОУ 25900383) заборгованість  в сумі 2580 грн. 78 коп.

Постанова набирає  законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений Кодексом адміністративного судочинства України постанова або ухвала суду  першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано набирає законної сили після апеляційного розгляду справи.

   Заява про  апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до ст. 160 КАС України –з дня складення в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про  апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.  

Суддя                                                                  С.В. Ребриста

Постанову складено у повному обсязі  13.07.2007р.

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення12.07.2007
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу838914
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —9/386-ап-07

Постанова від 12.07.2007

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ребриста С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні