Ухвала
від 28.08.2019 по справі 592/12857/19
КОВПАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 592/12857/19

Провадження № 1-кс/592/7325/19

УХВАЛА

про тимчасовий доступ до документів

28 серпня 2019 року м.Суми

Слідчий суддя Ковпаківського районного суду м. Суми ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до документів, по матеріалам кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42018200000000238 від 10.10.2018 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 212, ч. 1 ст. 366 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

Слідчий своє клопотання, погоджене прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності прокуратури Сумської області ОСОБА_4 , обґрунтовує тим, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Сумській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42018200000000238 внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 10.10.2018 за фактом вчинення службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ) кримінальних правопорушень передбачених ч. 2 ст. 212, ч. 1 ст. 366 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у період 2017-2018 років службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » зловживаючи службовим становищем, вносили неправдиві відомості до офіційних документів бухгалтерського та податкового обліків, шляхом відображення безтоварних фінансово-господарських операцій з підприємствами з ознаками фіктивності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », (код НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код НОМЕР_11 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код НОМЕР_12 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код НОМЕР_13 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (код НОМЕР_14 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 »(код НОМЕР_15 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_16 » (код НОМЕР_16 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_17 » (код НОМЕР_17 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_18 » (код НОМЕР_18 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_19 » (код НОМЕР_19 ).

У результаті укладення договорів купівлі-продажу було штучно створено завищений розмір нарахування податку на додану вартість до державного бюджету, надало можливість контрагентам (покупцям) віднести суму нарахованого податку на додану вартість до податкового кредиту та отримати завищені суми відшкодування суми ПДВ з державного бюджету в установленому законодавством порядку.

Крім того, службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ), за попередньої змовою з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_20 » (код НОМЕР_20 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_21 » (код НОМЕР_21 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_22 » (код НОМЕР_22 ) шляхом штучного завищення податкового кредиту з податку на додану вартість, з метою умисного ухилення від сплати податків занизили податкові зобов`язання з податку на прибуток підприємства та податку на додану вартість на загальну суму 3 757 700 грн.

З метою повного, всебічного й неупередженого дослідження всіх обставин, отримання фактичних даних, на підставі яких можливе встановлення наявності фактів вчинення кримінального правопорушення, встановлення всіх осіб причетних до вчинення кримінального правопорушення, засновників, керівників та інших представників товариств, а також отримання статутних та установчих документів товариств, необхідно здійснити тимчасовий доступ до документів, що містяться у реєстраційних справах ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_23 » (код НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код НОМЕР_13 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (код НОМЕР_23 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 » (код НОМЕР_15 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_16 » (код НОМЕР_16 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_18 » (код НОМЕР_18 ), які згідно з відомостями, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_24 за адресою: АДРЕСА_1 , оскільки дані документи самі по собі та в сукупності з матеріалами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин в даному провадженні.

Іншим способом, крім вилучення документів реєстраційних справ вищезазначених суб`єктів підприємницької діяльності, неможливо довести обставин вчинення кримінального правопорушення, встановити осіб, які здійснювали діяльність, а також всіх осіб, причетних до зазначеної діяльності, визначити обсяг вини кожного з них, для правильної та неупередженої кваліфікації діяння, та притягнути кожного винного до відповідальності.

Документи, що містяться у реєстраційних справах ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_23 » (код НОМЕР_2 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код НОМЕР_8 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код НОМЕР_13 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 »(код НОМЕР_23 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 »(код НОМЕР_15 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_16 »(код НОМЕР_16 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_18 »(код НОМЕР_18 ) мають важливе значення для розслідування кримінального провадження, оскільки містять відомості про особу, яка здійснювала державну реєстрацію суб`єкта підприємницької діяльності, документи, що її посвідчують, зразки підписів та почерку, відтиски печатки, довіреності чи доручення видані іншим особам для проведення реєстрації вищевказаного СПД.

Для подальшого проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні необхідно здійснити тимчасовий доступ до вище зазначених документів з можливістю їх вилучення, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_24 за адресою: АДРЕСА_1 .

Вважаю,що клопотанняпідлягає задоволенню,бо інформаціяв документах,які знаходятьсяу володінні ІНФОРМАЦІЯ_24 за адресою: АДРЕСА_1 , має значення для виявлення осіб, які скоїли кримінальне правопорушення, а також може мати силу доказів.

Враховуючи, що є підстава вважати про можливе знищення інформації, суд відповідно до вимог ч. 2 ст. 163 КПК України вважає за необхідне розглянути клопотання без виклику представника установи, у володінні якої знаходиться зазначена вище інформація.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 160, 163 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_3 задовольнити.

Надати заступнику начальника першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_5 , старшому слідчому з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_3 , старшому слідчому з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_6 , старшому слідчому з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_7 , старшому слідчому з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_8 , старшому слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_9 , старшому слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_10 , або уповноваженим особам визначеним старшим слідчим з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_3 відповідним дорученням щодо проведення слідчих (розшукових) дій в порядку ст.ст. 40, 41 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів, з можливістю вилучення документів, що містяться у реєстраційних справах ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_23 » (код НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код НОМЕР_13 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (код НОМЕР_23 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 » (код НОМЕР_15 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_16 » (код НОМЕР_16 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_18 » (код НОМЕР_18 ), які згідно з відомостями, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_24 за адресою: АДРЕСА_1 , з моменту реєстрації по теперішній час, а саме: заповнених реєстраційних карток встановленого зразку; рішення засновників або уповноваженого ними органу про створення юридичної особи; довіреностей про проведення державної реєстрації; копій документів, що посвідчують особу; установчих документів (статут або модельний статут); документів, що засвідчують внесення реєстраційного збору за проведення державної реєстрації юридичної особи; заяв про взяття на облік; заяв про вихід засновників зі складу учасників товариства; договорів оренди приміщень та інших документів, які містяться в реєстраційній справі.

Строк дії ухвали - тридцять днів з дня її винесення.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Відповідно до вимог ст. 166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.08.2019
Оприлюднено21.02.2023

Судовий реєстр по справі —592/12857/19

Ухвала від 28.08.2019

Кримінальне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Бичков І. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні