Постанова
від 15.03.2010 по справі 2а-11782/09/1570
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа №2а-11782/09/1570

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

(вступна та резолютивна ча стини)

«10» березня 2010 року м. Одеса

Одеський окружний адмі ністративний суд у складі:

головуючого судді - Бутен ко А.В.,

при секретарі - Рачкові О. І.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні справу за адміністративним позовом ві дділення виконавчої дирекці ї Фонду соціального страхува ння від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м.Рені Одеської області до Ренійсь кого міського комунального п ідприємства "Тепломережа" пр о стягнення страхових внескі в у сумі 683,62грн.,

Керуючись ст.ст. 158-163 КАС України, суд

П О С Т А Н О В И В :

1. Адміністративний позов в ідділення виконавчої дирекц ії Фонду соціального страхув ання від нещасних випадків н а виробництві та професійних захворювань України в м. Рені Одеської області до Ренійсь кого міського комунального п ідприємства "Тепломережа" за довольнити повністю.

2. Стягнути з Ренійського мі ського комунального підприє мства "Тепломережа" (68800, Одеськ а область, м. Рені, вул. 28 Червня , 259, Код ЕДРПОУ 31640589) на користь ві дділення виконавчої дирекці ї Фонду соціального страхува ння від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Рені Одеської області (68800, Одеська обл., м. Рені, вул. Дунайська, 88а, р/р 37176400900402, Банк ГУДКУ у Одеські о бласті, МФО 828011, код платежу 50060000, К од ОКПО 26389320) борг по сплаті стра хових внесків у сумі 683 (шістсо т вісімдесят три) гривні 62 коп .

Постанова набирає законн ої сили після закінчення стр оків подання заяви про апеля ційне оскарження та апеляцій ної скарги, якщо вони не були п одані у встановлені строки. У разі подання апеляційної ск арги постанова, якщо її не ска совано, набирає законної сил и після закінчення апеляційн ого розгляду.

Постанова може бути оскарж ена до Одеського апеляційног о адміністративного суду чер ез суд першої інстанції шлях ом подачі в 10-денний строк з дн я ухвалення постанови заяви про апеляційне оскарження і подання після цього протягом 20 днів апеляційної скарги, аб о в порядку ч.5 ст.186 КАС України .

С уддя Буте нко А.В.

Справа №2а-11782/09/1570

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

«10» березня 2010 року м. Одеса

Одеський окружний адмін істративний суд у складі:

головуючого судді - Буте нко А.В.,

при секретарі - Рачкові О .І.,

за участю сторін:

п редставник позива ча - Назаренко О.П. (по довіреності)

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу з а адміністративним позовом в ідділення виконавчої дирекц ії Фонду соціального страхув ання від нещасних випадків н а виробництві та професійних захворювань України в м.Рені Одеської області до Ренійсь кого міського комунального п ідприємства "Тепломережа" пр о стягнення страхових внескі в у сумі 683,62 грн.

В С Т А Н О В И В:

З позовом до суду зверн улось відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних вип адків на виробництві та проф есійних захворювань України в м.Рені Одеської області до Р енійського міського комунал ьного підприємства "Тепломер ежа" про стягнення страхових внесків у сумі 683,62 грн.

В судовому засіданні 10.03.2010 ро ку представник позивача підт римав позовні вимоги в повно му обсязі, обґрунтувавши їх т им, що Ренійське міське комун альне підприємство «Тепломе режа» зареєстровано в Ренійс ькій державній адміністраці ї, як юридична особа, а також з ареєстровано та перебуває на обліку як страхувальник у ві дділенні виконавчої дирекці ї Фонду соціального страхува ння від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Рені Одеської області за №1530000241 та є платником страхових внесків до Фонду. Відповідно до надан ої у встановленому порядку в ідповідачем розрахункової в ідомості про нарахування і п ерерахування страхових внес ків на витрачання коштів Фон ду соціального страхування в ід нещасних випадків на виро бництві та професійних захво рювань України за рік 2006 року, з аборгованість по сплаті стра хових внесків складає 683 грн. 62 коп. Вказана заборгованість не була ним сплачена у добров ільному порядку, тому предст авник позивача просить стяг нути її на користь відділенн я виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробн ицтві та професійних захворю вань України в м. Рені Одесько ї області.

Відповідач в судові засіда ння 23.12.2009 року, 04.02.2010 року та 10.03.2010 рок у не з`явився, хоча був належни м чином повідомлений про час та місце слухання справи, а то му на підставі положень ст.128 К АС України справа слухалась за його відсутності за наявн ими в справі доказами.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача та досліди вши наявні в справі письмові докази суд доходить до висно вку про необхідність задовол ення позовних вимог з наступ них підстав.

Позивач на підставі ст.ст. 15,1 8 Закону України «Про загальн ообов`язкове державне соціал ьне страхування від нещасног о випадку на виробництві та п рофесійного захворювання, як і спричинили втрату працезда тності» є місцевим підрозділ ом Виконавчої дирекції Фонду загальнообов' язкового дер жавного соціального страхув ання громадян від нещасного випадку на виробництві та пр офесійного захворювання, згі дно ст.1 цього ж Закону здійсню є повноваження щодо відшкоду вання шкоди, пов' язаної із в тратою заробітної плати, над ання соціальних послуг, пов' язаних з ушкодженням здоров' я, в тому числі здійснення стр ахових виплат непрацездатни м особам, а також здійснює пов новаження щодо стягнення в с удовому порядку заборговано сті платників збору по страх овим внескам, пені та штрафни м санкціям, а тому на підставі положень п.п.4 ч.1 ст.17, п.п.5 ч.4 ст.50 К АС України може звертатись д о суду з приводу здійснення в ладних повноважень в порядку адміністративного судочинс тва.

Відповідач був зареєстров аний 14.09.2001 року Ренійською райо нною державною адміністраці єю в Одеській області, як юрид ична особа (а.с.9) та згідно заяв и Ренійського міського комун ального підприємства "Теплом ережа" (а.с.5) зареєстрований у в ідділенні виконавчої дирекц ії Фонду соціального страхув ання від нещасних випадків н а виробництві та професійних захворювань України в Білго род-Дністровському районі Од еської області в якості стра хувальника за №1530000241 (а.с.7).

Відповідно до ч.2 ст.45 Закону «Про загальнообов'язкове де ржавне соціальне страхуван ня від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинил и втрату працездатності» ст рахувальник (до яких відноси ться РМКП «Тепломережа», згі дно ст.6 того ж Закону) зобов'яз аний своєчасно та повністю н араховувати і сплачувати в у становленому порядку страхо ві внески до Фонду соціально го страхування від нещасних випадків на виробництві та п рофесійних захворювань Укра їни. Відповідний порядок вст ановлений Інструкцією про по рядок перерахування, обліку та витрачання страхових кошт ів Фонду соціального страхув ання від нещасних випадків н а виробництві та професійних захворювань України , затвер дженої постановою Правління Фонду №12 від 20.04.2001 року.

Статтею 47 Закону «Про загал ьнообов'язкове державне соці альне страхування від нещас ного випадку на виробництві та професійного захворюванн я, які спричинили втрату прац ездатності» визначено, що ро змір страхових внесків обчис люється для роботодавців - у відсотках до сум фактичних витрат на оплату праці найма них працівників. Відповідно до Закону України №2272 від 22.02.2001 р оку «Про страхові тарифи на з агальнообов'язкове державне соціальне страхування від н ещасного випадку на виробни цтві та професійного захворю вання, які спричинили втрату працездатності», Порядку ви значення страхових тарифів д ля підприємств, установ та ор ганізацій на загальнообов' язкове державне соціальне с трахування від нещасного вип адку на виробництві та профе сійного захворювання, затвер дженого постановою Кабінету міністрів України №1423 від 13.08.2000 року, відповідач -

Ренійського міського ком унального підприємства "Тепл омережа" повинно сплачувати страхові внески згідно встан овленого тарифу у розмірі 0,86% в ід фактичних витрат на оплат у праці найманих працівників , про що відповідачу Відділ енням Фонду направлено пов ідомлення №1318 (а.с.7) .

Законом України «Про поря док погашення зобов`язань пл атників податків перед бюдже тами та державними цільовими фондами» № 2181 передбачено - « податковий борг (недоїмка) зі збору на загальнообов`язков е соціальне страхування - з обов`язання страхувальника, що виникає з моменту одержан ня коштів на оплату праці в ба нківській установі перед Фон дом зі збору на обов`язкове со ціальне страхування з урахув анням штрафних санкцій за їх наявності та не сплачене у вс тановлений строк».

Відповідач подав до Відд ілення Фонду розрахункову відомість про нарахування і перерахування страхових вн есків та витрачання коштів Ф онду соціального страхуван ня від нещасного випадку на виробництві та професійних захворювань за 2006 рік, відпові дно до якої сума несплачених платежів складає 683,62 грн. (а.с.8).

Судом також встановлено, що 31.07.2009 року відділенням Фонду бу ла направлена на адресу відп овідача Претензія № 4 про сплату заборгованості з стра хових внесків на суму 683,62 грн.(а .с.11), яка отримана ним 18.08.2009 року (а .с.12), однак вказана заборгован ість станом на день розгляду справи РМКП "Тепломережа" не с плачена.

Виходячи з того, що відповід ач не надав заперечення суду на позовні вимоги, у тому числ і з приводу проведеного розр ахунку заборгованості, а так ож не надав докази сплати сум и боргу на час розгляду справ и, суд на підставі ч.2 ст.162 КАС Ук раїни повноважний прийняти постанову про задоволення п озовних вимог в повному обся зі та стягнення з відповідач а на користь позивача суми бо ргу по страховим внескам від повідно до положень ст. 67 Конс титуції України, ст.ст. 45,47,53 Зако ну України «Про загальнообов `язкове державне соціальне с трахування від нещасного вип адку на виробництві та профе сійного захворювання, які сп ричинили втрату працездатно сті».

Керуючись ст.ст. 158-163 КАС У країни суд,

П О С Т А Н О В И В :

1. Адміністративний позов в ідділення виконавчої дирекц ії Фонду соціального страхув ання від нещасних випадків н а виробництві та професійних захворювань України в м. Рені Одеської області до Ренійсь кого міського комунального п ідприємства "Тепломережа" за довольнити повністю.

2. Стягнути з Ренійського мі ського комунального підприє мства "Тепломережа" (68800, Одеськ а область, м. Рені, вул. 28 Червня , 259, Код ЕДРПОУ 31640589) на користь ві дділення виконавчої дирекці ї Фонду соціального страхува ння від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Рені Одеської області (68800, Одеська обл., м. Рені, вул. Дунайська, 88а, р/р 37176400900402, Банк ГУДКУ у Одеські о бласті, МФО 828011, код платежу 50060000, К од ОКПО 26389320) борг по сплаті стра хових внесків у сумі 683 (шістсо т вісімдесят три) гривні 62 коп .

Виконавчий лист видати п ісля набрання постановою зак онної сили у разі надходженн я заяви особи, на користь якої ухвалено судове рішення.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ків подання заяви про апеляц ійне оскарження та апеляційн ої скарги, якщо вони не були по дані у встановлені строки. У р азі подання апеляційної скар ги постанова, якщо її не скасо вано, набирає законної сили п ісля закінчення апеляційног о розгляду.

Постанова може бути оскарж ена до Одеського апеляційног о адміністративного суду чер ез суд першої інстанції шлях ом подачі в 10-денний строк з дн я ухвалення постанови заяви про апеляційне оскарження і подання після цього протягом 20 днів апеляційної скарги, аб о в порядку ч.5 ст.186 КАС України .

Повний текст постанови виг отовлений та підписаний судд ею 15.03.2010 року.

Суддя Бутенко А.В.

ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІ СТРАТИВНИЙ СУД

65062, Україна, м. Одеса, вул. Фонт анська дорога, 14, тел./факс 8(048)785-24-8 7

_____№2а-11782/09/1570


РМКП «Тепломережа»

Вул. 28 Червня, 259 ,м. Рені, Одеськ а обл., 68800

Одеський окружний адм іністративний суд надсилає Вам копію постанови від 10 бере зня 2010 року до відома та викон ання.

Додаток: копія постанови н а 3 арк.

Суддя Одеського окружн ого

адміністративного суду Бутенко А.В.

Дата ухвалення рішення15.03.2010
Оприлюднено26.03.2010
Номер документу8389557
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-11782/09/1570

Постанова від 15.03.2010

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бутенко Андрій Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні