Ухвала
від 28.08.2019 по справі 675/1851/19
ІЗЯСЛАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 675/1851/19

Провадження № 1-кс/675/608/2019

У Х В А Л А

"28" серпня 2019 р. м. Ізяслав

Слідчий суддя Ізяславського районного суду Хмельницької області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 прокурора ОСОБА_4 , розглянувши у судовому засіданні клопотання слідчого СВ Ізяславського ВП Славутського ВП ГУНП в Хмельницькій області молодшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 по матеріалах кримінального провадження, внесеного до ЄРДР за №12019240150000281 від 26.08.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 249 КК Українипро надання дозволу на проведення обшуку,-

ВСТАНОВИВ:

До слідчого судді Ізяславського районного суду Хмельницької області ОСОБА_1 , надійшло клопотання слідчого СВ Ізяславського ВП Славутського ВП ГУНП в Хмельницькій області молодшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 по матеріалах кримінального провадження, внесеного до ЄРДР за №12019240150000281 від 26.08.2019 року за ч. 1 ст. 249 КК Українипро надання дозволу на проведення обшуку автомобіля марки ЗАЗ «Lanos», д.н.з. НОМЕР_1 , належного ОСОБА_5 з метою відшукання знарядь чи засобів вилову річкових раків або самих раків, які самостійно чи в сукупності з іншими доказами можуть мати суттєве значення в кримінальному провадженні як речовий доказ.

Обґрунтовуючи внесене клопотання слідчий вказує, що 26.08.2019 року близько 10 години на березі річки Горинь, що поблизу с. Криволука Ізяславського району Хмельницької області, працівниками Ізяславського ВП Славутського ВП ГУНП в Хмельницькій області під час проведення заходів щодо забезпечення охорони річкових раків під час їх природного відтворення збільшення їх запасів на водоймах у зоні діяльності (контролю) управління Державного агентства рибного господарства у Хмельницькій області виявлено ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , які незаконно виловили 674 річкових раків, чим заподіяли шкоду в розмірі 17187 гривень.

Слідчий акцентує увагу, що 26.08.2019 року під час огляду місця події було виявлено автомобіль марки ЗАЗ «Lanos», д.н.з. НОМЕР_1 , належний ОСОБА_5 , 4 пластикові ящики чорного кольору з 674 раками, 2 гідрокостюми, 1 металевий ліхтар, чорного кольору, 1 маску для підводного занурення, 3 ремені з металевими вставками, 1 кошик у вигляді сітки, чорного кольору, 2 гумові рукавиці, чорного кольору, 2 наколінники, чорного кольору 1 електронну вагу, білого кольору.

За покликанням слідчого, в тому числі, зі слів допитаних свідків, є підстави вважати, що в автомобілі марки ЗАЗ «Lanos», д.н.з. НОМЕР_1 , належному ОСОБА_5 знаходяться спорядження для занурення, ручні ваги та інші знаряддя вчинення злочину, а також предмети, здобуті злочинним шляхом (виловлені раки).

На думку органу досудового розслідування добута інформація свідчить про вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 249 КК України, та з метою фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, зокрема відшукання майна, яке було здобуто в результаті вчинення кримінального правопорушення, знарядь, які можуть засобами незаконного вилову річкових раків на даний час виникла необхідність у проведенні обшуку автомобіля марки ЗАЗ «Lanos», д.н.з. НОМЕР_1 , належного ОСОБА_5 .

Звертає увагу і на те, що відшукання таких предметів, надасть змогу отримати інформацію яка сама по собі, а також в сукупності з іншими речами може мати значення речового доказу у кримінальному провадженні.

Слідчий у судовому засіданні клопотання підтримав. На думку слідчого з метою проведення повного, всебічного та об`єктивного досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні існує потреба у проведенні обшуку заявленого в клопотанні автомобіля, з метою відшукування та подальшого вилучення майна здобутого в результаті вчинення злочину.

Прокурор просив задовольнити клопотання з підстав заявлених слідчим.

Перевіривши надані матеріали клопотання та кримінального провадження, заслухавши пояснення слідчого та прокурора, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання підлягає задоволенню з огляду на таке.

Відповідно до ч.ч. 1, 2ст. 234 КПК Україниобшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

У ході розгляду клопотання встановлено, що 26.08.2019 року близько 10 години на березі річки Горинь, що поблизу с. Криволука Ізяславського району Хмельницької області, працівниками Ізяславського ВП Славутського ВП ГУНП в Хмельницькій області під час проведення заходів щодо забезпечення охорони річкових раків під час їх природного відтворення збільшення їх запасів на водоймах у зоні діяльності (контролю) управління Державного агентства рибного господарства у Хмельницькій області виявлено ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , які незаконно виловили 674 річкових раків, чим заподіяно шкоду в розмірі 17187 гривень

Під час досудового розслідування даного кримінального провадження встановлено, що показання, допитаних в якості свідків ОСОБА_9 та ОСОБА_10 дають обгрунтовані підстави вважати, що засоби незаконного лову водних біоресурсів, у даному випадку річкових раків, в тому числі спорядження для занурення та засоби для зважування виловлених у річці раків можуть знаходиться в автомобілі марки ЗАЗ «Lanos», д.н.з. НОМЕР_1 , належному ОСОБА_5 .

Береться до уваги й те, що згідно витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження вбачається, що 26.08.2019 року внесено відомості по факту вчинення злочину за ч. 1 ст. 249 КК України.

Оглянувши матеріали кримінального провадження №12019240150000281 та долучені до клопотання матеріали є обгрунтовані підстави вважати, що знаряддя чи засоби незаконного вилову річкових раків або самих раків можуть знаходиться у автомобілі, в якому просить слідчий надати йому дозвіл провести обшук.

Слідчий суддя погоджується, що інформація здобута в ході досудового розслідування свідчить про вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 249 КК України, а відтак з метою фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, зокрема відшукання знарядь кримінального правопорушення, виявлення майна, яке було здобуте в результаті вчинення кримінального правопорушення на даний час є підстави для проведення обшуку.

Слідчий суддя бере до уваги і те, що подальше вилучення вказаних предметів та речей, зможе надати змогу отримати інформацію, яка сама по собі, а також в сукупності з іншими речами може мати значення речового доказу у кримінальному провадженні.

В матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що у автомобілі марки ЗАЗ «Lanos», д.н.з. НОМЕР_1 , належного згідно свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу серії НОМЕР_2 ОСОБА_5 , можуть знаходитися предмети, які мають суттєве значення по даному кримінальному провадженню, а саме як майно, яке було здобуте в результаті вчинення кримінального правопорушення, яке в свою чергу зберегло на собі сліди вчинення кримінального правопорушення, для встановлення істини по вказаному кримінальному провадженню, однак несвоєчасні дії, направлені на отримання цієї інформації, можуть призвести до того, що воно буде втрачено і встановити істину буде неможливо, що може порушити принцип невідворотності покарання.

Отже, слідчим та прокурором доведено, що існує обґрунтована підозра щодо вчинення кримінального правопорушення, що може бути підставою для застосування заходів забезпечення кримінального провадження, потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про який ідеться в клопотанні слідчого та завдання, для виконання якого слідчий звертається із клопотанням, може бути виконане.

На підставі наведеного та в зв`язку з необхідністю встановлення фактичних обставин зазначених подій, відшукання предметів, здобутих в результаті вчинення кримінального правопорушення, а також іншого роду інформації вчинення даного кримінального правопорушення, що у сукупності з іншими документами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а добута інформація може бути використана у якості доказів, і іншими способами встановити достовірні дані не можливо, слідчий суддя вважає за необхідне задовольнити клопотання слідчого.

Керуючись ст.ст.234, 235, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку автомобіля марки ЗАЗ «Lanos», д.н.з. НОМЕР_1 , червоного кольору, належного ОСОБА_5 згідно свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу серії НОМЕР_2 , з метою відшукання знарядь та/або засобів незаконного вилову річкових раків або самих раків.

Дозвіл на проведення обшуку надати старшому слідчому СВ Ізяславського ВП Славутського ВП ГУНП в Хмельницькій області майору поліції ОСОБА_11 , слідчому СВ Ізяславського ВП Славутського ВП ГУНП в Хмельницькій області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_12 , слідчому СВ Ізяславського ВП Славутського ВП ГУНП в Хмельницькій області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_13 , слідчому СВ Ізяславського ВП Славутського ВП ГУНП в Хмельницькій області молодшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 .

Виготовити дві ухвали про дозвіл на обшук, які чітко позначити як копії.

Ухвала є чинною протягом одного місяця.

Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.08.2019
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу83896187
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —675/1851/19

Ухвала від 29.08.2019

Кримінальне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Король О. В.

Ухвала від 29.08.2019

Кримінальне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Король О. В.

Ухвала від 28.08.2019

Кримінальне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Король О. В.

Ухвала від 27.08.2019

Кримінальне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Король О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні