Ухвала
від 29.08.2019 по справі 2-а-28101/08
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про поновлення пропущеного строку пред`явлення виконавчого листа до виконання

та видачу дубліката виконавчого листа

29 серпня 2019 року м. Житомир справа № 2-а-28101/08

категорія 10.2.4

Житомирський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Єфіменко О.В., розглянувши у порядку письмового провадження заяву Коростишівського об`єднаного управління Пенсійного фонду України у Житомирській області про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання та видачу дубліката виконавчого листа в адміністративній справі за позовом Прокурора Радомишльського району в інтересах держави в особі Коростишівського об`єднаного управління Пенсійного фонду України у Житомирській області до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю ім. Тарасюка про стягнення 11304,23 грн, -

встановив:

До відділу документального забезпечення суду надійшла заява Коростишівського об`єднаного управління Пенсійного фонду України у Житомирській області про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання та видачу дубліката виконавчого листа, відповідно до змісту якого заявник посилається на поважність причин такого пропуску з огляду на фактичну втрату оригіналу виконавчого листа та неможливість його пред`явлення.

Судовий розгляд заяви призначений на 29.08.2019 на 16:00.

У судове засідання сторони та учасники не прибули, про дату, час та місце розгляду заяви повідомлені вчасно та належним чином. Про причини свого неприбуття суду не повідомили.

У п.3 прохальної частини заяви заявник виклав клопотання про проведення судового розгляду за відсутності представника заявника (а.с. 26).

Відповідно до частини третьої статті 376 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду. Зважаючи на неявку сторін у судове засідання та керуючись приписами частини третьої статті 194, частини дев`ятої статті 205, частини четвертої статті 229 КАС України, суд вважає за можливе провести розгляд заяви у порядку письмового провадження.

Згідно з частиною четвертою статті 243 КАС України судове рішення, постановлене у письмовому провадженні, повинно бути складено у повному обсязі не пізніше закінчення встановлених цим Кодексом строків розгляду відповідної справи, заяви або клопотання.

Частиною п`ятою статті 250 КАС України встановлено, що датою ухвалення судового рішення в порядку письмового провадження є дата складення повного судового рішення.

Дослідивши заяву Коростишівського об`єднаного управління Пенсійного фонду України у Житомирській області та матеріали справи, суд дійшов наступних висновків.

Встановлено, що постановою Житомирського окружного адміністративного суду від 16.01.2009 у справі №2-а-28101/08 позов задоволено, стягнуто з сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю ім. Тарасюка на користь управління Пенсійного фонду України в Радомишльському районі 11304,23 грн заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій (а.с. 3-4).

На виконання вказаного судового рішення, 16.02.2009 Житомирським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист №2-а-28101, який в подальшому було пред`явлено до виконання до ВДВС Радомишльського районного управління юстиції.

Ухвалою Житомирського окружного адміністративного суду від 15.06.2018 замінено вибувшого позивача управління Пенсійного фонду України в Радомишльському районі Житомирської області його правонаступником - Коростишівським об`єднаним управлінням Пенсійного фонду України в Житомирській області (а.с. 12-13).

Як встановлено зі змісту листа Радомишльського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції від 24.07.2019, 13.08.2009 державним виконавцем було винесено постанову про повернення виконавчого документа стягувачу. При цьому, оригінал виконавчого листа №2-а-28101, виданого 16.02.2009, було втрачено при пересилці (а.с. 31).

Згідно з статтею 370 КАС України судове рішення, яке набрало законної сили, є обов`язковим для учасників справи, для їхніх правонаступників, а також для всіх органів, підприємств, установ та організацій, посадових чи службових осіб, інших фізичних осіб і підлягає виконанню на всій території України, а у випадках, встановлених міжнародними договорами, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, або за принципом взаємності, - за її межами. Невиконання судового рішення тягне за собою відповідальність, встановлену законом.

Законом України "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів" від 03.10.2017 №2147-VIII Кодекс адміністративного судочинства України викладено у новій редакції від 15.12.2017.

Відповідно до частини першої Розділу VII "ПЕРЕХІДНІ ПОЛОЖЕННЯ" Кодексу адміністративного судочинства України (в редакції Закону України від 03.10.2017 №2147-VIII), зміни до цього Кодексу вводяться в дію з урахуванням певних особливостей, що наведені у цьому розділі.

Порядок видачі дубліката виконавчого листа, виданого на виконання судового рішення в адміністративній справі, у разі втрати його оригіналу незалежно від причин такої втрати регулюється пунктом 18.4 Перехідних положень КАС України (в редакції, чинній з 15.12.2017).

Пунктом 18.4 розділу VII "Перехідні положення" КАС України передбачено, що до дня початку функціонування Єдиного державного реєстру виконавчих документів у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання.

Враховуючи вищевикладене, суд зазначає, що виключно у разі втрати, дублікат виконавчого листа видається в межах строків пред`явлення його до виконання, що, у випадку пропущення строків пред`явлення його до виконання, можливо лише після поновлення пропущеного строку пред`явлення виконавчого документа до виконання.

Відповідно до частини першої статті 376 КАС України стягувачам, які пропустили строк для пред`явлення виконавчого листа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Частиною другою статті 376 КАС України закріплено, що заява про поновлення пропущеного строку подається до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції.

Положеннями частини третьої статті 376 КАС України суд розглядає заяву про поновлення пропущеного строку в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням стягувача та боржника. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Згідно з частиною четвертою статті 376 КАС України ухвалу суду за результатами розгляду заяви про поновлення пропущеного строку може бути оскаржено в порядку, встановленому цим Кодексом.

Дослідивши матеріали справи та враховуючи, що Коростишівське об`єднане управління Пенсійного фонду України у Житомирській області було із не залежних від стягувача причин позбавлено фактичної можливості пред`явити виконавчий документ до примусового виконання у встановлений чинним законодавством строк, суд дійшов висновку про обґрунтованість поданого клопотання та необхідність поновлення пропущеного строку пред`явлення виконавчого листа до виконання.

Враховуючи встановлення судом факту втрати оригіналу виконавчого листа та поновлення судом пропущеного строку пред`явлення виконавчого листа до виконання, суд дійшов висновку про можливість видачі дубліката виконавчого листа №2-а-28101 від 16.02.2009.

Керуючись статтями 243, 248, 250, 256, 293, 295, 370, 376, пунктом 18.4 розділу VII "Перехідні положення" КАС України, суд, -

ухвалив:

Заяву Коростишівського об`єднаного управління Пенсійного фонду України у Житомирській області про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання та видачу дубліката виконавчого листа - задовольнити.

Поновити Коростишівському об`єднаному управління Пенсійного фонду України у Житомирській області пропущений строк для пред`явлення виконавчого листа №2-а-28101 від 16.02.2009 до виконання.

Видати дублікат виконавчого листа №2-а-28101 від 16.02.2009 в адміністративній справі №2-а-28101 за позовом Прокурора Радомишльського району в інтересах держави в особі Коростишівського об`єднаного управління Пенсійного фонду України у Житомирській області до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю ім. Тарасюка про стягнення 11304,23 грн.

Для отримання дубліката виконавчого листа необхідно надати до суду платіжний документ про оплату судового збору у розмірі 57,63 грн за наступними реквізитами: рахунок отримувача №34310206084009; отримувач коштів - УДКСУ у м. Житомирі, код отримувача - 38035726, банк отримувача - Казначейство України (ЕАП), МФО банку отримувача - 899998, код класифікації доходів бюджету (код платежу) - Судовий збір (Державна судова адміністрація України, 050), 22030101; наявність відомчої ознаки - "84" Окружні адміністративні суди; призначення платежу - судовий збір за видачу дубліката виконавчого листа у справі №2-а-28101/08.

Ухвала набирає законної сили у порядку встановленому статтею 256 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена до Сьомого апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції за правилами, встановленими статтями 295-297 Кодексу адміністративного судочинства України, з урахуванням приписів підпункту 15.5 пункту 15 Розділу VII "ПЕРЕХІДНІ ПОЛОЖЕННЯ" Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвалу суду складено у повному обсязі: 29 серпня 2019 року.

Суддя О.В. Єфіменко

СудЖитомирський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.08.2019
Оприлюднено02.09.2019
Номер документу83904015
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-28101/08

Ухвала від 18.10.2019

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Єфіменко Ольга Володимирівна

Ухвала від 12.09.2019

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Єфіменко Ольга Володимирівна

Ухвала від 29.08.2019

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Єфіменко Ольга Володимирівна

Ухвала від 15.06.2018

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Єфіменко Ольга Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні