Ухвала
від 30.08.2019 по справі 383/1017/19
БОБРИНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 383/1017/19

Номер провадження 1-кс/383/418/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 серпня 2019 року слідчий суддя Бобринецького районного суду Кіровоградської області ОСОБА_1 ,

за участю:

секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

слідчого СВ Бобринецького ВП Новоукраїнського ВП ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Бобринець Кіровоградської області в залі судових засідань Бобринецького районного суду Кіровоградської області клопотання слідчого СВ Бобринецького ВП Новоукраїнського ВП ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, у кримінальному провадженні №12016120020006361 внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань від 19.05.2016 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 191 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СВ Бобринецького ВП Новоукраїнського ВП ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням, погодженим начальником Бобринецького відділу Новоукраїнської місцевої прокуратури ОСОБА_4 про надання тимчасового доступу до речей і документів, володільцем яких являється ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме: рішень (розпоряджень), програм, проектів про необхідність та наявність підстав по впровадженню мікропроектів, договорів підряду (субпідряду) з додатковими угодами, додатками і змінами до них; проектно-кошторисної документації; актів виконаних підрядних робіт ф. КБ-2, ресурсні відомості, довідок про вартість виконаних підрядних робіт ф. КБ-3, платіжних доручень, виписки банку, договорів на виконання авторського та технічного нагляду, накладних, рахунків, актів приймання-передачі, товарно-транспортних накладних, прибутково-видаткових та податкових накладних, товарних накладних, довіреностей, угод, сертифікатів якості, платіжних документів щодо придбання підрядниками будівельних матеріалів, посвідчень та наказів про відрядження та інші фінансові документи по впровадженню мікропроектів за період з 01.01.2014 року по 01.06.2016 року, тобто з можливістю ознайомитись з ними та вилучити їх для запобігання можливого знищення, які перебувають у приміщенні ІНФОРМАЦІЯ_2 .

В обґрунтування клопотання слідчим зазначено, що у провадженні СВ Бобринецького ВП Новоукраїнського ВП ГУНП в Кіровоградській області перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного 19.05.2016 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12016120020006361, по факту привласнення державних коштів, виділених в 2014-2016 роках Українським фондом соціальних інвестицій на впровадження проекту « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 , фактична адреса: АДРЕСА_2 ) з метою впровадження проектів «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури» на території Бобринецького району Кіровоградської області на загальну суму близько 16 млн.492,8тис.грн. (без врахування додаткових договорів), за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України.

Необхідність надання тимчасового доступу до речей і документів слідчий пов`язує з розслідуванням вказаного вище кримінального провадження №12016120020006361 від 19.05.2016 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 191 КК України де перелічена в клопотанні інформація, має значення для встановлення всіх суттєвих обставин у кримінальному провадженні, в тому числі і для проведення почеркознавчих експертиз.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив його задовольнити посилаючись на обставини викладені в клопотанні.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали клопотання та зваживши доводи викладені в ньому, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

У відповідності до ч.2 ст.91 КПК України доказування полягає у збиранні, перевірці та оцінці доказів з метою встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження, зокрема подія кримінального правопорушення (час, місце, спосіб та інші обставини вчинення кримінального правопорушення). При цьому, положеннями ст.92 КПК України регламентовано, що обов`язок доказування обставин, передбачених ст.91 цього Кодексу покладається на слідчого, прокурора та, в установлених цим Кодексом випадках - на потерпілого.

Згідно ч.1 ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх-здійснити їх виїмку.

Відповідно до п. 50 ч.1 ст.162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать вілдомочсті, які можуть становити банківську таємницю.

Згідно ч.5 ст.163 КПК Українислідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

З витягу з єдиного реєстру досудових розслідувань встановлено, що 19.05.2016 року зареєстроване кримінальне провадження № 12016120020006361 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України (а.с. 9).

Для отримання документів, що стосуються впровадження вказаних мікропроектів, до ІНФОРМАЦІЯ_2 наданий письмовий запит від 20.05.2016 року №2249/39/110/01-16, проте листом від 08.06.2016 року № 1482 надана відмова в цім.

Отже,матеріали кримінальногопровадження містятьдостатні письмовідокази,які засвідчуютьнеобхідність оглядута отриманнядокументів таречей,які містятьзазначену вищеінформацію,оскільки неможливов іншийзаконний спосібїх оглянутита здобутипрямі доказидля розкриттяданого кримінальногоправопорушення тавідсутність вказаноїінформації може стати перешкодою у забезпеченні завдань кримінального провадження щодо повного та неупередженого розслідування і судового розгляду.

За таких підстав клопотання слідчого є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

З огляду на перераховані обставини, керуючись ст.ст.162-164 КПК України,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого задовольнити.

Надати слідчому СВ Бобринецького відділення поліції Новоукраїнського ВП ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_3 , або задорученням слідчого ОСОБА_3 співробітникам ІНФОРМАЦІЯ_4 дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналів документів, володільцем яких являється ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 , фактична адреса: АДРЕСА_2 ), а саме: рішень (розпоряджень), а саме: програм, проектів про необхідність та наявність підстав по впровадженню мікропроектів, договорів підряду (субпідряду) з додатковими угодами, додатками і змінами до них; проектно-кошторисної документації; актів виконаних підрядних робіт ф.КБ-2, ресурсні відомості, довідок про вартість виконаних підрядних робіт ф.КБ-3, платіжних доручень, виписки банку, договорів на виконання авторського та технічного нагляду, накладних, рахунків, актів приймання-передачі, товарно-транспортних накладних, прибутково-видаткових та податкових накладних, товарних накладних, довіреностей, угод, сертифікатів якості, платіжних документів щодо придбання підрядниками будівельних матеріалів, посвідчень та наказів про відрядження та інші фінансові документи по впровадженню мікропроектів за період з 01.01.2014 по 01.06.2016, тобто з можливістю ознайомитись з ними та вилучити їх для запобігання можливого знищення, які перебувають у приміщенні ІНФОРМАЦІЯ_2 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 , фактична адреса: АДРЕСА_2 ), по наступним мікропроектам:

-«Покращення якості умов надання освітніх послуг для громади с.Буховецьке. Першочергові заходи по капітальному ремонту та ефективності котельні ЗШ І-ІІІ ступенів, навчання громади» Бобринецький р-н Кіровоградської обл./KFW; за адресою АДРЕСА_3 »;

-«Покращення якості умов надання освітніх послуг для громади с.Олексіївка. Першочергові заходи по капітальному ремонту та ефективності котельні ЗШ І-ІІІ ступенів, навчання громади Бобринецький район Кіровоградської обл.»;

-«Покращення якості умов надання освітніх послуг для громади с.Чарівне. Першочергові заходи по капітальному ремонту та ефективності котельні ЗШ І-ІІІ ступенів, навчання громади Бобринецький район Кіровоградської обл.»;

-«Покращення доступу до якісної питної води для громади с.Свердлове. Першочергові заходи по ремонту системи водопостачання, навчання громади. Бобринецький район Кіровоградської області»;

-«Покращення доступу до якісної питної води для громади м.Бобринець. Першочергові заходи по капітальному ремонту та ефективності ІНФОРМАЦІЯ_5 , навчання громади. Бобринецький район Кіровоградської області»;

-«Покращення якості умов надання освітніх послуг для громади м.Бобринець. Першочергові заходи по капітальному ремонту та ефективності котельні НВК « ІНФОРМАЦІЯ_6 ».;

-«Покращення надання медичних послуг для громади с.Куйбишева. Першочергові заходи по капітальному ремонту та ефективності ФАПу, навчання громади Бобринецький район Кіровоградської області»;

-«Покращення якості умов надання освітніх послуг для громади с.Кетрисанівка. Першочергові заходи по капітальному ремонту та ефективності ЗШ І-ІІІ ступенів, навчання громади. Бобринецький р-н Кіровоградської обл./KFW».

Строк дії ухвали встановити до 30.09.2019 року.

Відповідно до ч.1 ст.166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала підлягає негайному виконанню та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення30.08.2019
Оприлюднено21.02.2023

Судовий реєстр по справі —383/1017/19

Ухвала від 27.02.2020

Кримінальне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Адаменко І. М.

Ухвала від 30.08.2019

Кримінальне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Адаменко І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні