Ухвала
від 08.08.2019 по справі 334/234/18
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Дата документу 08.08.2019

Справа № 334/234/18

Провадження № 2/334/528/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 серпня 2019 року

Ленінський районний суд м. Запоріжжя в складі:

головуючого судді Гнатюка О.М.

при секретарі Піки А.А.,

розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Максимум про залучення до участі у справі правонаступника позивача у зв`язку з переходом права вимоги та заміну сторони позивача (стягувача) у цивільній справі за позовом Приватного акціонерного товариства Міський комерційний банк в особі Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення ліквідації Оберемко Р.А. до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Ленінського районного суду м. Запоріжжя перебуває цивільна справа за позовом Приватного акціонерного товариства Міський комерційний банк в особі Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення ліквідації Оберемко Р.А. до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості.

На адресу суду надійшла заява Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Максимум про залучення до участі у справі правонаступника позивача у зв`язку з переходом права вимоги та заміну сторони позивача (стягувача), згідно якої 19 вересня 2018 року ТОВ Фінансова Компанія Максимум в собі Директора Чорного Максима Володимировича уклали з позивачем договір № 19/09 про відступлення (купівлю-продаж) прав вимоги, відповідно до якого банк відступив новому кредитору належні банку права вимоги до позичальників та/або заставодавців, зазначених у додатку №1 до договору, включаючи права вимоги до правонаступників боржників, спадкоємців боржників або інших осіб, до яких перейшли обов`язки боржників за кредитними договорами та/або договорами застави, а новий кредитор набуває вказані права вимоги.

Згідно Реєстру договорів, права вимоги за якими відступаються, та боржників, за такими договорами, що складає додаток №1 до Договору №19/09 про відступлення прав вимоги від 19.09.2018 року, права вимоги до ОСОБА_1 відійшло до нового кредитора Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Максимум .

Відповідно до ст. 55 ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

На підставі викладеного вище, суд приходить до висновку про необхідність заміни позивача у цивільній справі за позовом Приватного акціонерного товариства Міський комерційний банк в особі Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення ліквідації Оберемко Р.А. до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості на його правонаступника Товариство з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Максимум .

Керуючись ст. 55 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Максимум про залучення до участі у справі правонаступника позивача у зв`язку з переходом права вимоги та заміну сторони позивача (стягувача) у цивільній справі за позовом Приватного акціонерного товариства Міський комерційний банк в особі Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення ліквідації Оберемко Р.А. до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості - задовольнити.

Замінити позивача у цивільній справі за позовом Приватного акціонерного товариства Міський комерційний банк в особі Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення ліквідації Оберемко Р.А. до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості на його правонаступника Товариство з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Максимум .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.М. Гнатюк

Дата ухвалення рішення08.08.2019
Оприлюднено01.09.2019

Судовий реєстр по справі —334/234/18

Рішення від 14.01.2020

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Гнатюк О. М.

Ухвала від 08.08.2019

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Гнатюк О. М.

Ухвала від 18.10.2018

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Гнатюк О. М.

Ухвала від 27.02.2018

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Ісаков Д. О.

Ухвала від 02.02.2018

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Ісаков Д. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні