Ухвала
від 02.09.2019 по справі 160/8410/19
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

02 вересня 2019 року Справа №160/8410/19

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Юркова Е.О.,

при секретарі судового засідання Шпоті Я.С.,

за участю сторін:

представника відповідача Рисіна О.О.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні у місті Дніпро матеріали адміністративної справи за заявою Головного управління Державної фіскальної служби у Дніпропетровській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Кривбасміталстіл" про підтвердження обґрунтованості адміністративного арешту майна платника податків,-

ВСТАНОВИВ :

30 серпня 2019 року Головне управління Державної фіскальної служби у Дніпропетровській області звернулося до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю "Кривбасміталстіл" з вимогами: підтвердити обґрунтованість умовного адміністративного арешту майна Товариства з обмеженою відповідальністю "Кривбасміталстіл" (код ЄДРПОУ 40999062).

Ухвалою суду від 30.08.2019 року було відкрито провадження у справі та призначено справу до розгляду в порядку загального провадження.

У судове засіданні 02.09.2019 року з`явився представник відповідача.

Представник заявника у судове засідання не прибув, про дату, час та місце розгляду заяви повідомлявся шляхом направлення копії ухвали суду від 30.08.2019 року та судової повістки на електронну пошту.

Особливості провадження у справах за зверненням органів доходів і зборів визначені у статті 283 Кодексу адміністративного судочинства України.

Так, згідно частини 7 вказаної статті, у разі постановлення судом ухвали про відкриття провадження у справі суд приймає рішення по суті заявлених вимог не пізніше 96 годин з моменту встановлення обставин, що зумовлюють звернення заявника до суду.

Розгляд заяви відбувається за участю органу доходів і зборів, що її вніс, та платника податків, стосовно якого її внесено.

Згідно частини 3 статті 173 Кодексу адміністративного судочинства України підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Зважаючи на викладене, суд, у разі відкриття провадження, розглядає справу за заявою органів доходів і зборів не пізніше ніж протягом 96 з моменту встановлення обставин, що зумовлюють звернення заявника до суду, однак у разі, якщо це не суперечить вимогам Кодексу адміністративного судочинства України щодо принципу рівності усіх учасників адміністративного процесу перед законом і судом, оскільки ніхто не може бути обмежений у праві на отримання інформації про дату, час і місце розгляду своєї справи.

Таким чином, з огляду на те, що в суду не має підтвердження належного повідомлення заявника про дату, час і місце розгляду справи, зважаючи на направлення копії ухвали суду від 30.08.2019 року та судової повістки на електронну пошту 30.08.2019 року о 17 год 09 хв., а за приписами частини 7 статті 283 Кодексу адміністративного судочинства України розгляд заяви відбувається за участю органу доходів і зборів, що її вніс, та платника податків, стосовно якого її внесено, суд вважає за необхідне продовжити термін розгляду справи за зверненням органів доходів і зборів, з метою належного повідомлення про слухання такої справи заявника.

На підставі викладеного, керуючись статтями 173, 241, 243, 248, 283 Кодексу адміністративного судочинства України, суд-

УХВАЛИВ:

Продовжити строк підготовчого провадження у справі № 160/8410/19 за заявою Головного управління Державної фіскальної служби у Дніпропетровській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Кривбасміталстіл" про підтвердження обґрунтованості адміністративного арешту майна платника податків.

Розгляд справи призначити у підготовчому провадженні на 03 вересня 2019 року об 09 год. 00 хв. у приміщенні Дніпропетровського окружного адміністративного суду за адресою: м.Дніпро, вул. Академіка Чекмарьова, 5, зала судових засідань 1.

Інформацію щодо адміністративної справи учасники даної справи можуть отримати на офіційному порталі судової влади України у мережі Інтернет (веб-адреса сторінки: http://adm.dp.court.gov.ua/sud0470/gromadyanam/csz/).

Ухвала набирає законної сили після її проголошення і не може бути оскаржена окремо.

Суддя Е.О. Юрков

Дата ухвалення рішення02.09.2019
Оприлюднено03.09.2019
Номер документу83955109
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —160/8410/19

Рішення від 03.09.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юрков Едуард Олегович

Ухвала від 02.09.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юрков Едуард Олегович

Ухвала від 30.08.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юрков Едуард Олегович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні