Ухвала
від 23.08.2019 по справі 808/979/17
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ЗАМІНУ СТОРОНИ ВИКОНАВЧОГО ПРОВАДЖЕННЯ

23 серпня 2019 рокуСправа № 808/979/17 м. Запоріжжя

Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Стрельнікова Н.В., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області про заміну сторони виконавчого провадження у справі

за позовом: Мелітопольського об`єднаного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області

до Товариства з обмеженою відповідальністю "ТУР"

про стягнення фактичних витрат на виплату та доставку пенсій призначених на пільгових умовах за Списком №2, -

ВСТАНОВИВ:

Мелітопольське об`єднане управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області звернулось до Запорізького окружного адміністративного суду із позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "ТУР", в якому просить стягнути з відповідача суму боргу з відшкодування фактичних витрат на виплату пенсій за віком, призначених на пільгових умовах згідно п. "б" - "з" ст. 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" за період з січня 2017 по березень 2017 включно у розмірі 17859 грн.

Постановою суду від 11.05.2017 по справі №808/979/17 позовні вимоги Мелітопольського об`єднаного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області задоволено в повному обсязі.

Стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю ТУР (код 03748791) на користь Мелітопольського об`єднаного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області (код ЄДРПОУ 37927773, р/р НОМЕР_1 , МФО 313957, банк: Філія Запорізьке ПУ АТ Ощадбанк ) заборгованість з фактичних витрат на виплату та доставку пенсій призначених на пільгових умовах за списком №2 за період січень - березень 2017 року в розмірі 17859 грн. (сімнадцять тисяч вісімсот п`ятдесят дев`ять) гривень.

04.01.2018 Запорізьким окружним адміністративним судом видано виконавчий лист по даній справі за заявою Мелітопольського об`єднаного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області.

01.02.2018 позивачу за його заявою поновлено строк для пред`явлення виконавчого листа до виконання.

14.08.2019 на адресу суду надійшла заява Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області (далі - заявник) про заміну сторони виконавчого провадження у справі №808/979/17, оскільки відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 №628 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України", територіальний орган Пенсійного фонду України - Мелітопольського об`єднаного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області реорганізовано шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області.

Розгляд заяви про заміну сторони виконавчого провадження призначено на 23.08.2019, про що учасники справи повідомлені належним чином.

Представники сторін, належним чином повідомлені про дату, місце та час судового розгляду, в судове засідання не прибули.

У відповідності до ч.9 ст.205 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з`явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

На підставі викладеного, враховуючи неявку всіх учасників справи, суд вважає за можливе розглянути заяву в порядку письмового провадження.

У зв`язку із неявкою у судове засідання всіх учасників справи, на підставі приписів ч.4 ст.229 КАС України фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Розглядаючи заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області про заміну сторони виконавчого провадження у справі, суд знайшов підстави для її задоволення, виходячи з наступного.

Відповідно до ч.1 ст. 379 КАС України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Згідно із ч.4 ст.379 КАС України, положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Судом встановлено, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 №628 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України", територіальний орган Пенсійного фонду України - Мелітопольського об`єднаного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області реорганізовано шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області.

30.07.2019 до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб- підприємців внесено запис про припинення Мелітопольського об`єднаного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області.

Відповідно до ст.104 Цивільного кодексу України юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов`язки переходять до правонаступників.

Враховуючи, що Головне управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області є правонаступником Мелітопольського об`єднаного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області та беручи до уваги ту обставину, що всі дії для правонаступника, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив, суд приходить до висновку про необхідність заміни сторони у виконавчому проваджені.

Керуючись ст.ст. 243, 248, 379 КАС України, -

УХВАЛИВ:

Заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області про заміну сторони виконавчого провадження, - задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження по справі №808/979/17 з Мелітопольського об`єднаного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області на його правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області (69057, м.Запоріжжя, пр.Соборний, буд.158-Б, код ЄДРПОУ 20490012).

Копію ухвали направити заявнику та сторонам по справі.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку до Третього апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення, а якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення ухвали у повному обсязі.

Суддя Стрельнікова Н.В.

Дата ухвалення рішення23.08.2019
Оприлюднено02.09.2019
Номер документу83955424
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення фактичних витрат на виплату та доставку пенсій призначених на пільгових умовах за Списком №2

Судовий реєстр по справі —808/979/17

Ухвала від 23.08.2019

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

Ухвала від 01.02.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

Постанова від 11.05.2017

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

Ухвала від 21.04.2017

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні