Ухвала
від 30.08.2019 по справі 554/7820/19
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 30.08.2019 Справа № 554/7820/19

Провадження №2/554/2569/2019

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

30 серпня 2019 року м.Полтава

Суддя Октябрського районного суду м.Полтави Чуванова А.М., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Територіальної громади міста Полтави в особі Полтавської міської ради про визнання права власності в порядку спадкування, третя особа: Житлово-будівельний кооператив Юпітер ,-

ВСТАНОВИВ:

Позивачі ОСОБА_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , ОСОБА_2 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , звернулись до суду з позовом до Територіальної громади міста Полтави в особі Полтавської міської ради, місцезнаходження: м. Полтава, вул. Соборності, 36, про визнання права власності в порядку спадкування, третя особа: Житлово-будівельний кооператив Юпітер , місцезнаходження: м. Полтава, вул. Степового Фронту, 28, в якій позивачі просять визнати за ОСОБА_1 право власності на Ѕ частину квартири АДРЕСА_2 , загальною площею 68,9 кв.м., в порядку спадкування після смерті ОСОБА_3 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_4 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 ; визнати за ОСОБА_2 право власності на Ѕ частину квартири АДРЕСА_2 , загальною площею 68,9 кв.м., в порядку спадкування після смерті ОСОБА_3 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_4 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 ;

Позовна заява подана із додержанням вимог, викладених у ст.ст.175-177 ЦПК України, оплачена судовим збором, підсудна Октябрському районному суду м.Полтави, підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви, передбачених ч.2, ч.4 ст.185 ЦПК України, не вбачається.

Відповідно до ч.2 ст.19 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим кодексом, у порядку, зокрема позовного провадження (загального або спрощеного).

Відповідно до ч. 2 ст. 274 ЦПК України, у порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Відповідно до п. 2 ч. 4 ст. 274 ЦПК України, в порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи щодо спадкування.

За наведених обставин, суд вважає, що розгляд справи слід проводити в загальному порядку.

Згідно з ч.1 ст.196 ЦПК України в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Таким чином, відповідно до ч.ч. 1,2 ст.187 ЦПК України суддя вважає, що по справі слід відкрити провадження, призначити підготовче засідання, про що повідомити учасників справи.

Враховуючи викладене та керуючись ст.ст.7,11,19,128 ч.5,178,187,189,196,274,352,353 ЦПК України, суддя,-

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Територіальної громади міста Полтави в особі Полтавської міської ради про визнання права власності в порядку спадкування, третя особа: Житлово-будівельний кооператив Юпітер .

Розгляд даної справи проводити у порядку загального позовного провадження та розпочати підготовче провадження з дня постановлення цієї ухвали.

Відповідачі можуть надіслати (надати) до суду відзив на позовну заяву в порядку ст.178 ЦПК України і всі докази, які можливо доставити до суду, що підтверджують заперечення проти позову, протягом 15 днів з дня одержання копії цієї ухвали.

Згідно ч.4 ст.178 ЦПК України копія відзиву та додані до нього документи іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідачі мають право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, оформленої у відповідності з вимогами ч.ч. 3-5 ст. 178 ЦПК України, копія якої повинна бути надана іншим учасникам справи завчасно до початку розгляду справи по суті.

Не пізніше ніж у п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив, відповідач має право надати свої письмові пояснення щодо відповіді на відзив та заперечення, оформлене у відповідності з вимогами ч.ч. 3-5 ст. 178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Роз`яснити відповідачу, що в разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Третій особі для надання суду пояснень щодо позову або відзиву та доказів встановити строк у 15 днів з дня одержання копії цієї ухвали, попередивши, що у разі їх ненадання у встановлений судом строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Копію ухвали, копію позовної заяви та доданих документів надіслати учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію по даній справі на офіційному вебпорталі судової влади України за веб-адресоюhttp://court.gov.ua/sud1622/ з зазначенням індивідуального номеру провадження

Призначити відкрите підготовче судове засідання по справі на 09 год.00 хв. 20 вересня 2019 року в залі судових засідань №3 Октябрського районного суду м.Полтави, розташованого за адресою: 36002, м.Полтава, вул.Навроцького, буд.5, про що повідомити учасників справи.

Ухвала може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення безпосередньо до Полтавського апеляційного суду тільки у випадку відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності.

Суддя: А.М.Чуванова

СудОктябрський районний суд м.Полтави
Дата ухвалення рішення30.08.2019
Оприлюднено03.09.2019
Номер документу83966077
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —554/7820/19

Рішення від 28.10.2019

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Чуванова А. М.

Ухвала від 20.09.2019

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Чуванова А. М.

Ухвала від 30.08.2019

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Чуванова А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні