Ухвала
від 09.08.2019 по справі 752/1311/18
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/1311/18

Провадження №: 1-кс/752/7950/19

У Х В А Л А

про тимчасовийдоступ доречей тадокументів

09.08.2019 року слідчий суддя Голосіївського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Голосіївського районного суду м. Києва подане в рамках кримінального провадження №32018100010000004 від 19.01.2018 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 212, ч. 1, 2 ст. 205, ч. 1 ст. 205-1 КК України, клопотання старшого слідчого з ОВС першого СВ РКП СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу прокуратури м. Києва ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей та документів,-

встановив:

до слідчогосудді Голосіївськогорайонного судум.Києва надійшлоклопотання старшого слідчого з ОВС першого СВ РКП СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу прокуратури м. Києва ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю з можливістю вилучення (проведення виїмки) їх належним чином засвідчених копій, які знаходяться у розпорядженні ПАТ« ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ).

Слідчий в судове засідання не з`явився, подав заяву в якій просив розглядати клопотання за його відсутності, підтримав вимоги клопотання, просив його задовольнити.

Також, просив клопотання розглянути судом без виклику осіб, у володінні яких знаходяться вищевказані документи, на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України.

Перевіривши клопотання та матеріали, якими воно обґрунтовується, приходжу до наступних висновків.

Слідчим суддею встановлено, що у провадженні першого слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у м. Києві знаходяться матеріали досудового розслідування, внесені 19.01.2018 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32018100010000004 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 212, ч. 1, 2 ст. 205, ч. 1 ст. 205-1 КК України.

Відповідно до ст. 159 КПК України встановлено, що тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити з них їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно з ч. 1 ст. 160 КПК України, слідчий має право звернутися до слідчого суді під час досудового розслідування із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів за погодженням з прокурором.

Відповідно дост.162КПК України,до охоронюваноїзаконом таємниці,яка міститьсяв речахі документах,зокрема,належать відомості, які можуть становити банківську таємницю.

Відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України якщо сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Із матеріалів клопотання вбачається,що службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДР НОМЕР_2 ) в період з 01.01.2016 по 31.12.2018, перебуваючи на території міста Києва, при нарахуванні орендної плати за землю занизили нормативно грошову оцінку земельної ділянки, що перебуває у користуванні Товариства, в результаті чого ухилились від сплати місцевого податку - орендної плати за землю на загальну суму 5 085 098,04 грн.

Так, 25 грудня 2010 року між ІНФОРМАЦІЯ_3 (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) в особі міського голови ОСОБА_5 та Товариства з обмежено відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) в особі директора ОСОБА_6 укладено договір оренди земельної ділянки (далі Договір). Вказаний Договір зареєстровано за №79-6-00813 від 21.07.2011.

Відповідно до п. 1.1. договору ІНФОРМАЦІЯ_4 на підставі рішень від 17.09.2009 за № 230/2299 та від 24.12.2009 за №930/2999 надає, а ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) приймає в оренду земельну ділянку.

Відповідно до п. 2.1. та 3.1. Договору земельна ділянка по АДРЕСА_2 (кадастровий номер 8000000000:90:118:0035), площею 7 555 (сім тисяч п`ятсот п`ятдесят п`ять) кв. м. надається в платне користування строком на 15 (п`ятнадцять) років, цільове призначення - для реконструкції, будівництва та обслуговування багатофункціонального комплексу СТО, складськими, торгівельними, адміністративними приміщеннями та підземним паркінгом.

Пунктом 4.2. встановлено, що річна орендна плата за Земельну ділянку вноситься землекористувачем в розмірі 12% та обчислюється з урахуванням цільового призначення та коефіцієнтів індексації, визначених законодавством.

Згідно з п. 4.6. зміна нормативної грошової оцінки земельної ділянки та її індексація проводиться без внесення змін та доповнень до Договору у порядку та випадках, передбачених законодавством.

Крім того встановлено, що закон зобов`язує платника орендної плати, звітувати за власними вибором (або раз на рік, або щомісячно) до контролюючого органу за місцем розташування земельної ділянки, при цьому подавши податкову декларацію з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності, далі - Декларація), форму якої затверджено наказом Мінфіну від 16.06.2015 №560 (в редакції наказу Мінфіну від 23.01.2017 №9).

Так, у п. 4.7. Договору закріплено обов`язок орендаря, відповідно до якого орендна плата вноситься орендарем рівними частинами за базовий податковий (звітний) період, який дорівнює календарному місяцю, щомісячно протягом тридцяти календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця, отримувач ІНФОРМАЦІЯ_5 .

За результатами проведеного аналізу та огляду відомостей, що міститься в базі даних Єдиний реєстр податкових накладних встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) здійснювало реєстрацію податкових накладних з плати за землю, які надсилалися до ІНФОРМАЦІЯ_6 засобами електронного зв`язку, використовуючи при цьому послуги провайдера для доступу до мережі Інтернет ПАТ« ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_3 ), під час з`єднання користувалось IP-адресою НОМЕР_4 .

У ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) наявна інформація та договори з фізичними і/або юридичними особами про надання послуг з доступу до мережі Інтернет за ІР-адресою НОМЕР_4 , тобто інформація та документи про абонента, його адреса, прізвище, ім`я, по-батькові особи, яка укладала договір на абонентське обслуговування, адресу встановлення точки доступу до мережі Інтернет, адресу надсилання рахунків за користування Інтернетом та ін.

З метою швидкого, повного і неупередженого дослідження всіх обставин кримінального правопорушення, надання їм належної правової оцінки та прийняття законного процесуального рішення в передбачені кримінальним процесуальним законодавством строки, а також встановлення місцезнаходження фінансово-господарських документів, печаток та інших речей які можуть слугувати доказами протизаконної діяльності вищевказаного підприємства, а також з метою встановлення фактичного місцезнаходження осіб, які причетні до ведення бухгалтерського та податкового обліку на зазначеному підприємстві, виникла необхідність у тимчасовому доступі до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, яка знаходиться в операторів та провайдерів телекомунікації.

Слідчим в клопотанні доведено, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Дану інформацію неможливо отримати в інший спосіб та неможливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою інформації, що перебуває у відділенні ПАТ« ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Беручи до уваги викладене, слідчий суддя приходить до висновку про задоволення клопотання слідчого.

Керуючись ст. ст. 131, 132, 159-166 КПК України, -

постановив:

клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому з особливо важливих справ першого слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , слідчим слідчої групи ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 тимчасовий доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю з можливістю вилучення (проведення виїмки) їх належним чином засвідчених копій, які знаходяться у розпорядженні ПАТ« ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ), а саме:

- документів (договори, угоди) про надання послуг з доступу до мережі Інтернет за ІР-адресою НОМЕР_4 ;

- документів, які були подані юридичними чи фізичними особами для укладення договорів, які використовували ІР-адресу НОМЕР_4 ;

- інформації про повну назву юридичних чи фізичних осіб, код ЄДРПОУ чи ідентифікаційний номер (ПІБ, дата народження особи, адреса реєстрації, реквізити підприємства, номер мобільного телефону, або картки, яка була задіяна у бездротовому модемі, ІМЕІ та інші конкретизуюючі дані), які використовували ІР-адресу НОМЕР_4 ;

- відомостей про фактичне місцезнаходження юридичних чи фізичних осіб, які використовували ІР-адресу НОМЕР_4 ;

- відомостей про адресу встановлення точки доступу до мережі Інтернет;

- відомостей та документів про адресу надсилання рахунків за користування Інтернетом та інше.

У разі, якщо послуги з доступу до мережі Інтернет надаються за допомогою дротового зв`язку вказати, за якою саме адресою (повна адреса житлового будинку або приміщення, номер поверху та кімнати, квартири, інші ідентифікуючі ознаки) надавались чи надаються послуги з доступу до мережі Інтернет з вказаної IP-адреси. Також прошу вказати реквізити осіб (підприємств) з якими було укладено відповідні договори.

У разі, якщо послуги з доступу до мережі Інтернет надаються за допомогою дротового зв`язку вказати, за якою саме адресою (повна адреса житлового будинку або приміщення, номер поверху та кімнати, квартири, інші ідентифікуючі ознаки) надавались чи надаються послуги з доступу до мережі Інтернет з вказаної IP-адреси. Також прошу вказати реквізити осіб (підприємств) з якими було укладено відповідні договори.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення. Вона є обов`язковою для осіб, які беруть участь у кримінальному провадженні, а також для всіх фізичних та юридичних осіб, органів державної влади та місцевого самоврядування, їх службових осіб, і підлягає виконанню на всій території України.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подане під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення09.08.2019
Оприлюднено21.02.2023

Судовий реєстр по справі —752/1311/18

Вирок від 04.03.2020

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Вирок від 04.03.2020

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Ухвала від 21.10.2020

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Вирок від 30.03.2020

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Вирок від 11.03.2020

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Вирок від 17.06.2020

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Вирок від 15.06.2020

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Вирок від 15.06.2020

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Вирок від 15.06.2020

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Вирок від 03.06.2020

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні