Рішення
від 02.09.2019 по справі 664/565/19
ЦЮРУПИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

02.09.2019

Справа № 664/565/19

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 вересня 2019 року Цюрупинський районний суд

Херсонської області

в складі: судді Бойко В.П.,

за участі секретаря Сорока М.С.,

без сторін

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Олешки Херсонської області в залі суду в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ФОП ОСОБА_1 та ОСОБА_2 до Товариство з обмеженою відповідальністю "Керуюча Компанія"Комфорт-сервіс", третя особа Олешківська міськрада про захист порушених прав, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду із вказаним позовом.

В позові зазначено, що ОСОБА_2 згідно договору дарування трикімнатної квартири від 22.04.2013 року належить квартира, яка передана у користвання ФОП ОСОБА_1 , що розташована у АДРЕСА_1 . ФОП ОСОБА_1 використовує дане майно у підприємницькій діяльності для розміщення торгівельної точки. Поряд із будинком знаходиться земельна ділянка загального користування, яка знаходиться за будинком. Дана земельна ділянка забезпечує можливість під`їзду до приміщення вищевказаної торгівельної точки та є можливим шляхом евакуації в разі пожежі. ТОВ КК Комфорт-Сервіс в особі директора Імшеницького А.В. було самовільно встановлено шлагбаум, що перешкоджає вільно використувати дану землю загального призначення. Шлагбаум встановлено без погодження із органами місцевого самоврядування. Просять зобов`язати ТОВ Керуюча компанія "Комфорт-Сервіс" демонтувати власними силами та за свій рахунок вказаний шлагбаум. До суду надано заяву про підтримання позову та розгляд справи за відсутності позивача ОСОБА_2

Представник Олешківської міськради позов просила задовольнити та розглянути справу за її відсутності.

Відповідач в судове засідання не з`явився, про день, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином шляхом публікації оголошення на веб-сайті суду, причини неявки суд не повідомив та не подав до суду відзив на позов, а тому на підставі ст. 280 ЦПК України, суд ухвалив провести заочний розгляд справи.

Вивчивши та дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що позов слід задовольнити з таких підстав.

Судом встановлено, що ОСОБА_2 згідно договору дарування трикімнатної квартири від 22.04.2013 року належить квартира, яка передана у користвання ФОП ОСОБА_1 , що розташована у АДРЕСА_1 . ФОП ОСОБА_1 використовує дане майно у підприємницькій діяльності для розміщення торгівельної точки. Поряд із будинком знаходиться земельна ділянка загального користування, яка знаходиться за будинком. Дана земельна ділянка забезпечує можливість під`їзду до приміщення вищевказаної торгівельної точки та є можливим шляхом евакуації в разі пожежі. ТОВ КК Комфорт-Сервіс в особі директора Імшеницького А.В. було встановлено шлагбаум. 26.12.2018 року постановою адміністративної комісії при виконкомі Олешківської міськради накладено штраф на Імшеницького А.В. за встановлення шлагбауму, що є предметом спору по даному позову. Правопорушення передбачене ст.152 КУпАП. Постанова була направлена Імшеницькому А.В. та повернута без вручення за закінченням строку зберігання. Відомостей про оскаження даної постанови немає.

Відповідно до ч. 1 ст. 317 Цивільного кодексу України, власникові належать права володіння, користування та розпорядження своїм майном.

Відповідно до ч. 1 ст. 321 Цивільного кодексу України, право власності є непорушним, ніхто не може бути протиправно позбавлений цього права чи обмежений у його здійсненні.

Відповідно до ч. 1 ст. 391 Цивільного кодексу України, власник майна має право вимагати усунення перешкод у здійсненні ним права користування та розпорядження своїм майном.

Виходячи з наведеного суд вважає, що надано достатньо доказів на підтвердження створення перешкод відповідачем у здійсненні своїх майнових прав. Окрім того, даний факт також підтверджується фактом притягнення директора ТОВ КК Комфорт-Сервіс до адміністративної відповідальності за ст.152 КУпАП за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів, допущених внаслідок встановлення спірного шлагбауму.

На підставі викладеного, позовні вимоги підлягають задоволенню.

Керуючись ст. ст. 11, 15, 60, 88, 208, 212 215, 224 - 226 Цивільного процесуального кодексу України, ст.ст. 11, 15, 16, 317, 328, 321, 391 Цивільного кодексу України, суд, -

ВИРІШИВ:

Позовні вимоги задовольнити.

Зобов`язати ТОВ Керуюча компанія "Комфорт-Сервіс" демонтувати власними силами та за свій рахунок шлагбаум, що встанолений по АДРЕСА_1 , на прилеглій території будинку АДРЕСА_6 .

Стягнути з ТОВ Керуюча компанія "Комфорт-Сервіс"(м.олешки Херсонської області. вул.Софіївська, 60, ЄДРПОУ 41216754) на користь ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 , АДРЕСА_4 ) та ОСОБА_2 (РНОКПП НОМЕР_2 , АДРЕСА_5 ) 704.80 гривень судового збору.

Заочне рішення може бути переглянуто Цюрупинським районним судом за письмовою заявою відповідача, поданою протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Учасник справи, якому повне заочне рішення суду не було вручене у день його проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на подання заяви про його перегляд - якщо така заява подана протягом двадцяти днів з дня вручення йому повного заочного рішення суду. Строк на подання заяви про перегляд заочного рішення може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин. Рішення може бути оскаржено позивачем в апеляційному порядку до Херсонського апеляційного суду через Цюрупинський районний суд в 30-денний строк з дня його проголошення.У разі залишення заяви про перегляд заочного рішення без задоволення, заочне рішення може бути оскаржено в загальному порядку, встановленому цивільним процесуальним кодексом України.

Суддя В.П.Бойко

СудЦюрупинський районний суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення02.09.2019
Оприлюднено03.09.2019
Номер документу83973116
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —664/565/19

Рішення від 02.09.2019

Цивільне

Цюрупинський районний суд Херсонської області

Бойко В. П.

Ухвала від 11.07.2019

Цивільне

Цюрупинський районний суд Херсонської області

Бойко В. П.

Ухвала від 25.03.2019

Цивільне

Цюрупинський районний суд Херсонської області

Бойко В. П.

Ухвала від 07.03.2019

Цивільне

Цюрупинський районний суд Херсонської області

Бойко В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні