Ухвала
від 28.08.2019 по справі 759/9584/19
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

пр. № 2/759/4887/19

ун. № 759/9584/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 серпня 2019 року Святошинський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді - Бабич Н.Д.

при секретарі - Котляр О.М.,

за участю відповідача - ОСОБА_1 ,

представника відповідача - Єрмоли А.П.,

вирішуючи питання в підготовчому засіданні про прийняття зустрічного позову ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства Перший Український Міжнародний Банк про визнання кредитного договору недійсним для спільного розгляду з первісним позовом Публічного акціонерного товариства Перший Український Міжнародний Банк до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості, -

В С Т А Н О В И В :

24 травня 2019 року до Святошинського районного суду м.Києва надійшла позовна заява Публічного акціонерного товариства Перший Український Міжнародний Банк до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості.

Ухвалою суду від 27.05.2019 року відкрито провадження у вказаній справі та призначено до розгляду за правилами загального позовного провадження.

Разом з тим, до суду 27.06.2019 року надійшов зустрічний позов ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства Перший Український Міжнародний Банк про визнання кредитного договору недійсним.

В підготовче засідання позивач не з`явився, про час та місце слухання справи повідомлявся належним чином, надіслав суду заяву, в якій просить слухати справу у його відсутність.

Відповідач та його представник просили суд прийняти зустрічний позов та об`єднати його з первісним, вказуючи на те, що спільний розгляд цих заяв є доцільним і вони взаємопов`язані.

Вислухавши думку сторони відповідача, вивчивши матеріали справи, суд вбачає достатньо підстав для прийняття зазначеного зустрічного позову, на підставі наступного.

Відповідно до норм ст. 193 ЦПК України відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву. Зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову . Вимоги за зустрічним позовом ухвалою суду об`єднуються в одне провадження з первісним позовом .

Отже, враховуючи положення ст. 193 ЦК України, предмет та підстави даного позову, а також заявлені вимоги поданої зустрічної позовної заяви, суд приходить до висновку про прийняття вказаного зустрічного позову ОСОБА_1 , так як, вбачається, що обидва позови взаємопов`язані, їх спільний розгляд є доцільним, при цьому, вони виникають з одних правовідносин, а задоволення зустрічного позову, в даному випадку, може виключити повністю або частково задоволення первісного позову.

Крім того, зважаючи на те, що суд прийшов до висновку про прийняття зустрічного позову, в даному випадку, враховуючи вимоги норм ЦПК України, суд вважає за необхідне призначити дану справу до розгляду в порядку загального позовного провадження.

Керуючись ст.ст. 193, 274, 279, ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ :

Прийняти зустрічний позов ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства Перший Український Міжнародний Банк про визнання кредитного договору недійсним для спільного розгляду з первісним позовом Публічного акціонерного товариства Перший Український Міжнародний Банк до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості.

Призначити підготовче судове засідання в приміщенні Святошинського районного суду м. Києва (м. Київ, вул. Я.Коласа, 27-А, зал с/з №7) об 11 годині 00 хвилин 09 жовтня 2019 року.

У підготовче засідання викликати учасників судового процесу.

Встановити строк відповідачу за зустрічним позовом для надіслання (надання) до суду відзиву на зустрічну позовну заяву і всіх доказів, які можливо доставити до суду, що підтверджують заперечення проти зустрічного позову, - протягом тридцяти днів з дня проголошення цієї ухвали. Встановити строк стороні позивача за зустрічним позовом для надіслання (надання) до суду відповіді на відзив на зустрічну позовну заяву - протягом десяти днів з дня отримання відзиву на зустрічну позовну заяву. Встановити строк стороні відповідача за зустрічним позовом для надіслання (надання) до суду заперечень на відповідь на відзив на зустрічну позовну заяву - протягом семи днів з дня отримання відповіді на відзив на зустрічну позовну заяву.

У відповідності до ч. 2 ст. 178 ЦПК України, зобов`язати відповідача за зустрічним позовом одночасно із надісланням (наданням) відзиву до суду надіслати (надати) копії такого відзиву та доданих до нього документів позивачу за зустрічним позовом.

Роз`яснити відповідачу за зустрічним позовом, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Інформацію по справі можна отримати в мережі Інтернет на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: https://court.gov.ua/sud2609/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Бабич Н.Д.

Дата ухвалення рішення28.08.2019
Оприлюднено03.09.2019
Номер документу83974302
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —759/9584/19

Рішення від 26.05.2020

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Бабич Н. Д.

Ухвала від 26.03.2020

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Бабич Н. Д.

Ухвала від 10.03.2020

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Бабич Н. Д.

Ухвала від 28.11.2019

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Бабич Н. Д.

Ухвала від 31.10.2019

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Бабич Н. Д.

Ухвала від 28.08.2019

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Бабич Н. Д.

Ухвала від 27.05.2019

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Бабич Н. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні