Ухвала
від 29.08.2019 по справі 296/8454/19
КОРОЛЬОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа № 296/8454/19

1-кс/296/4590/19

УХВАЛА

Іменем України

29 серпня 2019 року м.Житомир

Слідчий суддя Корольовського районного суду м. Житомира ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого СУ Головного управління Національної поліції в Житомирській області ОСОБА_3 , погодженого прокурором прокуратури Житомирської області ОСОБА_4 про надання дозволу на відібрання зразків,-

В С Т А Н О В И В :

В провадженні СУ ГУНП в Житомирській області перебувають матеріали кримінального провадження, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019060000000278 від 09.08.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст.191 КК України.

До суду звернулась слідча з клопотанням, в обґрунтування якого вказала, що службові особи ТДВ «Шляхове будівельне управління №35» за попередньою змовою зі службовими особами Семенівської сільської ради Бердичівського району Житомирської області під час виконання договору №2 на виконання підрядних робіт «Поточний ремонт дороги вул. Героїв Небесної Сотні в с. Іванівці Бердичівського району Житомирської області» від 04.12.2018, шляхом внесення завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів, що стосуються виконання вказаного договору щодо фактичних об`ємів виконаних робіт, привласнили бюджетні кошти, розмір яких встановлюється.

В ході оперативного супроводження вказаного кримінального провадження, за результатами виконання доручення слідчого, наданого оперативному підрозділу УЗЕ в Житомирській області ДЗЕ НПУ, надійшла інформація про те, що службові особи Семенівської сільської ради Бердичівського району Житомирської області (код ЄДРПОУ 04345463) дійсно вступили в злочинну змову з службовими особами ТДВ «ШБУ № 35 (код ЄДРПОУ 03448540) при проведенні в 2018 році робіт з поточного ремонту дороги по вулиці Героїв Небесної Сотні в с. Іванківці Бердичівського району Житомирської області з метою привласнення бюджетних коштів.

При цьому також встановлено формальну видимість контролю з боку службових осіб Семенівської сільської ради Бердичівського району Житомирської області, які згідно домовленостей зі службовими особами ТДВ «ШБУ № 35 (код ЄДРПОУ 03448540) сприяли внесенню до актів приймання виконаних будівельних робіт завідомо недостовірних відомостей, які не відповідають фактичним обсягам виконаних робіт.

Так, 04.12.2018 Семенівською сільською радою Бердичівського району Житомирської області в особі голови ОСОБА_5 та ТДВ «ШБУ № 35» в особі директора ОСОБА_6 було укладено договір № 2 на виконання підрядних робіт з поточного ремонту дороги вул. Героїв Небесної Сотні в с. Іванківці Бердичівського району Житомирської області на суму 148 477,38 грн.

Платіжним дорученням № 9 від 12.12.2018 Семенівська сільська рада перерахувала на рахунок ТДВ «ШБУ № 35» кошти у сумі 148 477,38 грн. за виконані роботи згідно договору № 2 від 04.12.2018 та акту приймання виконаних будівельних робіт №1 від 11.12.2018.

За участю інженера лабораторії якості виробництва ДП «Житомирський облавтодор» ОСОБА_7 05.07.2019 проведено огляд фактично виконаних робіт з поточного ремонту дороги вулиці Героїв Небесної Сотні в с. Іванківці Бердичівського району та в результаті контрольного обміру встановлено, що фактично улаштовано 211 м2 покриття з щебеневої суміші, що на 1259 м2 менше, ніж відображено в акті приймання виконаних будівельних робіт №1 від 11.12.2018 (протокол огляду додається).

На підставі протоколу огляду від 05.07.2019, начальником виробничо-технічного відділу філії Житомирська ДЕД ДП «Житомирський облавтодор» ОСОБА_8 за допомогою програмного комплексу АВК -5 (3.3.3.1) укр. проведено розрахунок фактично виконаних робіт з поточного ремонту дороги по вулиці Героїв Небесної Сотні в с. Іванківці Бердичівського району та встановлено, що фактична вартість виконаних робіт з поточного ремонту вулиці Героїв Небесної Сотні в с. Іванківці Бердичівського району складає 20340,60 грн.

У ході досудового розслідування, з метою встановлення якісного складу щебеневої суміші та товщини покриття, виникла необхідність у відібранні зразків щебеневої суміші на дорозі вулиці Героїв Небесної Сотні в с. Іванківці Бердичівського району Житомирської області із залученням спеціаліста ДП «Житомирський облавтодор» ВАТ «ДАК» Автомобільні дороги України».

Вказані зразки можуть бути використані як докази в кимінальному провадженні, а без їх дослідження й проведення судових експертиз неможливо отримати інформацію про наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження.

Слідчий подала заяву, у якій підтримала вимоги клопотання та просила їх задовольнити.

Дослідивши подані документи та матеріали, слідчий суддя приходить до наступних висновків.

Згідно ч. 2 ст. 245 КПК України, порядок відібрання зразків з речей і документів встановлюється згідно з положеннями про тимчасовий доступ до речей і документів.

Тимчасовий доступ до речей і документів, відповідно до ч. 2 ст. 159 КПК України, здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч.1 ст.160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Враховуючи те, що зразки щебеневої суміші необхідні для вирішення ряду питань в ході розслідування даного кримінального провадження, мають доказове значення та без їх вилучення у порядку тимчасового доступу до речей та документів неможливо провести судові експертизи, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 110, 242, 243, 244 КПК України,-

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання старшого слідчого СУ Головного управління Національної поліції в Житомирській області ОСОБА_3 задовольнити.

Надати слідчому СУ Головного управління Національної поліції в Житомирській області майору поліції ОСОБА_3 , або за її дорученням працівникам УЗЕ в Житомирській області ДЗЕ НП України, а саме старшому оперуповноваженому УЗЕ в Житомирській області ДЗЕ НП України старшому лейтенанту поліції ОСОБА_9 , оперуповноваженому УЗЕ в Житомирській області ДЗЕ НП України майору поліції ОСОБА_10 , оперуповноваженому УЗЕ в Житомирській області ДЗЕ НП України лейтенанту поліції ОСОБА_11 , старшому оперуповноваженому УЗЕ в Житомирській області ДЗЕ НП України капітану поліції ОСОБА_12 дозвіл на відібрання в порядку тимчасового доступу до речей, а саме зразків щебеневої суміші на дорозі вулиці Героїв Небесної Сотні в с. Іванківці Бердичівського району Житомирської області для їх подальшого лабораторного та експертного дослідження.

Відібрання зразків здійснити із залученням спеціалістів ДП «Житомирський облавтодор» ВАТ «ДАК» Автомобільні дороги України».

Згідно ст.166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження у суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення29.08.2019
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу83986780
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на відібрання зразків

Судовий реєстр по справі —296/8454/19

Ухвала від 29.08.2019

Кримінальне

Корольовський районний суд м. Житомира

Сингаївський О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні