Ухвала
від 03.09.2019 по справі 612/635/19
БЛИЗНЮКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 612/635/19

Провадження № 2-о/612/21/19

У Х В А Л А

03 вересня 2019 року смт. Близнюки

Близнюківський районний суд Харківської області у складі судді Мороза О.І., розглянувши заяву ОСОБА_1 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , Служба у справах дітей Близнюківської районної державної адміністрації Харківської області, ідентифікаційний код юридичної особи 26354209, адреса: 64801, вул. Незалежності, б.39, смт.Близнюки Харківської області, про усиновлення дитини,-

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 , звернувся до суду із заявою про усиновлення ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у зв`язку із тим, що до реєстрації шлюбу його дружина мала сина ОСОБА_4 , вони як родина проживають разом, хлопчик сприймає його як рідного батька, посилаючись на ст.ст. 207,217,223,224,229,231 СК України. Просить суд, надати дозвіл на усиновлення ОСОБА_3 , та внести зміни до Державного реєстру актів цивільного стану громадян про народження із зазначенням відомостей про батька.

Заява подана із додержанням вимог, викладених у ст.ст. 293,305,306 ЦПК України, підсудна Близнюківському районному суду Харківської області, підстав для залишення заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження не вбачається.

Відповідно до п.3 ч. 2 ст. 19, п.4 ч.2 ст. 293, ч.1 ст. 310 ЦПК України, справа підлягає розгляду в порядку окремого провадження.

Відповідно до ч.3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Відповідно до п. 4 ч. 2, ч. 4ст. 293 ЦПК України розгляд справ про усиновлення проводиться судом у складі одного судді і двох присяжних.

Згідно з ч.6 ст.67 Закону України Про судоустрій та статус суддів присяжний зобов`язаний вчасно з`явитися на запрошення суду для участі у судовому засіданні. Неприбуття у судове засідання без поважних причин вважається неповагою до суду.

Отже заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі із її розглядом за правилами загального позовного провадження як справу окремого провадження.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 19,305-307 ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 про усиновлення дитини.

Розгляд справи проводити за правилами окремого провадження.

Призначити судове засідання по справі в залі №1 приміщення Близнюківського районного суду Харківської області (вул. Свободи 46-а, смт. Близнюки Харківської області) на 15 год. 00 хв. 10 вересня 2019 року.

Надіслати присяжним Шуліпі Ользі Миколаївні та Крицькій Наталії Миколаївні письмове запрошення для участі у здійсненні правосуддя не пізніше ніж за сім днів до початку судового засідання.

У судове засідання викликати учасників справи.

Роз`яснити учасникам справи наступне.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://court.gov.ua/fair/.

Заінтересовані особи, згідно до ст. 178, 191 ЦПК України мають право подати відзив на заяву з долученням всіх письмових та електронних доказів (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти заяви з надісланням їх копій заявнику в строк 5 днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження. У разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч.2 ст. 191 ЦПК України).

Заявник має право відповідно до положень ст. ст 178, 179, 187 ЦПК України, у разі подання відзиву, подати відповідь на відзив в строк 5 днів з дня отримання відзиву.

Виклик свідка, за правилами ст. 91 ЦПК України здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім`я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити. Заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання.

Відповідно до вимог ст. 182 ЦПК України при розгляді справи судом учасники справи викладають свої вимоги, заперечення, аргументи, пояснення, міркування щодо процесуальних питань у заявах та клопотаннях, а також запереченнях проти заяв і клопотань. Заяви, клопотання і заперечення подаються в письмовій або усній формі. У випадках, визначених цим Кодексом, заяви і клопотання подаються тільки в письмовій формі. Форма і зміст письмової заяви, клопотання, заперечення має відповідати вимогам ст. 183 ЦПК України.

Роз`яснити учасникам справи право що вони:

- на підставі ч. 7ст. 7 ЦПК України можуть звернутись до суду з клопотанням про проведення розгляду справи у закритому судовому засіданні з метою запобігання розголошенню відомостей про особисті сторони життя учасників справи;

- на підставі ч.1 ст. 212 ЦПК України мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду оскільки суд має необхідні технічні можливості.

Згідно вимог ст. 44 ЦПК України учасники справи та їхні представники повинні добросовісно користуватися процесуальними правами. У разі, якщо подання скарги, заяви, клопотання буде визнане зловживанням процесуальними правами, суд з урахуванням обставин справи має право залишити без розгляду або повернути скаргу, заяву, клопотання із застосуванням заходів визначених цим Кодексом.

Учасникам справи надіслати копії ухвали про відкриття провадження у справі

(в паперовій формі рекомендованим листом з повідомленням про вручення) протягом двох днів з дня її складення у відповідності до частини п`ятої статті 272 ЦПК України.

Ухвала окремо від рішення суду може бути оскаржена в апеляційному порядку виключно в частині порушення правил підсудності. В іншій частині заперечення на ухвалу може бути включено до апеляційної скарги на рішення суду.

Апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня одержання копії цієї ухвали шляхом подання апеляційної скарги через Близнюківський районний суд Харківської області до Харківського апеляційного суду.

Суддя О.І. Мороз

СудБлизнюківський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення03.09.2019
Оприлюднено04.09.2019
Номер документу83994118
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —612/635/19

Рішення від 26.09.2019

Цивільне

Близнюківський районний суд Харківської області

Мороз О. І.

Ухвала від 10.09.2019

Цивільне

Близнюківський районний суд Харківської області

Мороз О. І.

Ухвала від 03.09.2019

Цивільне

Близнюківський районний суд Харківської області

Мороз О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні