Ухвала
від 16.08.2019 по справі 464/3421/19
СИХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 464/3421/19

пр.№ 1-кс/464/1681/19

У Х В А Л А

13 серпня 2019 року м.Львів

Слідчий суддя Сихівського районного суду м.Львова ОСОБА_1 , секретар судового засідання ОСОБА_2 , з участю: слідчого з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ФР ГУ ДФС у Львівській обл. ОСОБА_3 , представників власника майна: ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , розглянув клопотання про арешт майна

у с т а н о в и в :

12 липня 2019 року слідчий з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ФР ГУ ДФС у Львівській області ОСОБА_3 звернулася до слідчого судді з клопотанням, погодженим із прокурором у кримінальному провадженні прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Львівської області ОСОБА_6 , про накладення арешту на майно, вилучене 11 липня 2019 року в ході огляду приміщення, з метою збереження речових доказів.

Вказане клопотання подане у відповідності до вимог ст.171 КПК України.

Слідчий у судовому засідання клопотання підтримала, а представники власника майна ТОВ «Сіті Глоуб» - адвокати ОСОБА_4 та ОСОБА_5 проти такого заперечили з підстав, що вилучене не визнавалось речовими доказами і не відповідає критеріям таких.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, слідчий суддя дійшов до наступного висновку з огляду на таке.

Слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Львівській області проводиться досудове розслідування кримінального провадження, внесеного 01 квітня 2019 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32019140000000028, за попередньою правовою кваліфікацією кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.212 КК України, щодо ухилення службовими особами ТОВ «Сіті Глоуб» за період 2018 року від сплати податку на прибуток на суму 4845009 грн. шляхом недостовірного визначення об`єкта та бази оподаткування з податку на прибуток товариства щодо продажу майнових прав реалізованих квартири.

Ухвалою слідчого судді Сихівського районного суду м.Львова від 09 липня 2019 року надано дозвіл на огляд в приміщеннях під торгівельною маркою БК «GLOBUS» за адресою: м.Львів, вул.Лазаренка, 1, належних ТзОВ «Агропромислове підприємство «Львівське» (ЄДРПОУ 20789952), які використовуються в господарській діяльності ТОВ «Сіті Глоуб» (ЄДРПОУ 41215724), з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення щодо організації будівництва та реалізації об`єктів нерухомості в житлових комплексах під торгівельною маркою БК «GLOBUS».

Згідно з протоколом огляду від 11 липня 2019 року проведено огляд згаданих приміщень, у ході якого виявлено та вилучено: завірені копії документів щодо діяльності ТОВ «Сіті Глоуб» по організації будівництва об*єктів нерухомості, а також реалізації нерухомості за адресою: м.Львів, вул.Демнянська,3 (попередні договори продажу нерухомого майна, акти здачі прийняття виконаних робіт (надання послуг), рахунки, договори підряду на виконання робіт). Вказане постановою слідчого від 11 липня 2019 року визнано речовими доказами по справі.

Вилучене під час огляду майно згідноіз ст.167 КПК України відповідає критеріям тимчасово вилученого майна.

За змістом ч.1 ст.170 КПК України арешт є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна.

Арешт майна допускається з метою забезпечення, зокрема збереження речових доказів. У даному випадку арешт накладається на майно будь-якої фізичної особи або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у ст.98 цього Кодексу (ч.2, ч.3 ст.170 КПК України).

Виходячи з приписів ст.98 КПК України, речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, що можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок кримінального правопорушення.

З доводів клопотання та слідчого у суді вбачається, що вилучені копії документів можуть бути використані як доказ факту та обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, є необхідним для забезпечення збереження речових доказів, що відповідає критеріям ст.98 КПК України, у даному кримінальному провадженні за ч.3 ст.212 КК України, оскільки наявні ризики його приховування, пошкодження, знищення, передачі. Підстави для відмови у задоволенні клопотання, передбачені ч.1 ст.173 КПК України. Доводи представників власника майна щодо відсутності підстав для арешту майна спростовується наведеним вище.

Для ефективного проведення слідства орган досудового розслідування має необхідність у збереженні цього майна до встановлення фактичних обставин вчинення злочину. На цьому етапі кримінального провадження потреби досудового розслідування виправдовують таке втручання у права та інтереси власника майна з метою забезпечення кримінального провадження та є співмірними із завданням такого провадження.

Тому зурахуванням наведеногота вимогч.11ст.170,ч.2ст.173КПК Україниклопотання проарешт майнапідлягає дозадоволення шляхомзаборони відчуження,розпорядження такористування всімзазначеним уклопотанні майном. Матеріали та обставини справи свідчать, що вказаний спосіб арешту не призведе до зупинення або надмірного обмеження правомірної підприємницької діяльності особи, або інших наслідків, які суттєво позначаться на інтересах третіх осіб (ч.4ст.173 КПК України)

Керуючись ст.ст.170-173, 175, 309, 369-372, 532 КПК України,

п о с т а н о в и в :

клопотання слідчого з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ФР ГУ ДФС у Львівській обл. ОСОБА_3 про арешт майна задоволити.

Накласти арешт з позбавленням права на відчуження, розпорядження та користування майном, а саме: завіреними копіями документів щодо діяльності ТОВ «Сіті Глоуб» по організації будівництва об*єктів нерухомості, а також реалізації нерухомості за адресою: м.Львів, вул.Демнянська,3 (попередні договори продажу нерухомого майна, акти здачі прийняття виконаних робіт (надання послуг), рахунки, договори підряду на виконання робіт), які оглянуті та вилучені згідно з протоколом огляду від 11.07.19. за адресою: м.Львів, вул.Лазаренка,1.

У порядку ст.175 КПК України ухвала про арешт майна виконується негайно слідчим, прокурором.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Львівського апеляційного суду протягом 5 днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення16.08.2019
Оприлюднено21.02.2023

Судовий реєстр по справі —464/3421/19

Ухвала від 01.11.2019

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Тімченко О. В.

Ухвала від 16.08.2019

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Тімченко О. В.

Ухвала від 02.08.2019

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Тімченко О. В.

Ухвала від 16.08.2019

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Тімченко О. В.

Ухвала від 16.08.2019

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Тімченко О. В.

Ухвала від 16.08.2019

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Тімченко О. В.

Ухвала від 15.08.2019

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Тімченко О. В.

Ухвала від 15.08.2019

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Тімченко О. В.

Ухвала від 15.08.2019

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Тімченко О. В.

Ухвала від 15.08.2019

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Тімченко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні