Ухвала
від 04.09.2019 по справі 160/7302/19
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

04 вересня 2019 року Справа 160/7302/19

Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Кучма К.С., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Головного управління ДФС у Дніпропетровській області щодо продовження строку для подання відзиву на позов Товариства з обмеженою відповідальністю «Будівельна компанія «Агропромислова компанія «Зарніца» до Головного управління ДФС у Дніпропетровській області, Державної фіскальної служби України про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Дніпропетровського окружного адміністративного суду перебуває вищезазначена адміністративна справа, ухвалою суду від 05.08.2019 року було відкрито провадження по даній справі за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників справи.

Також, ухвалою суду від 05.08.2019 року, відповідачам встановлений строк для подання відзиву на позов (у разі заперечення проти позову) протягом п`ятнадцяти днів, з дня отримання копії цієї ухвали, разом із доказами, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідачів, а також зобов`язано відповідачів надати до суду разом із відзивом на позов документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів позивачу.

До суду 03.09.2019 року від відповідача-1, надійшла заява в якій він просить суд продовжити встановлений йому п`ятнадцятиденний строк для подання відзиву на позов, у зв`язку з необхідністю надання доказів на спростування доводів позивача та інших доказів, які мають суттєве значення для вирішення даної справи.

В обґрунтування поданої заяви відповідач-1 зазначає, що для надання відзиву на позов та документів в його обґрунтування по справі, враховуючи її складність, виникла необхідність звернення до профільних структурних підрозділів для отримання інформації. Проте, отримання її в строки визначені ухвалою суду ускладняються значними обсягами інформації та потребує більш тривалого часу.

Враховуючи, що 15.08.2019 року відповідачем-1 було отримано ухвалу суду від 05.08.2019 року, отже, п`ятнадцятиденний строк для подання відзиву на позов закінчується 30.08.2019 року, тому представник Головного управління ДФС у Дніпропетровській області просить суд продовжити встановлений строк для подання відзиву на позов.

Дослідивши матеріали справи, що стосуються вирішення зазначеного питання, суд дійшов висновку про наявність підстав щодо часткового задоволення вимог даної заяви, виходячи з наступного.

Так, відповідно до ч.1 ст.44 КАС України, учасники справи мають рівні процесуальні права та обов`язки.

Пунктом 3 частини 3 статті 44 КАС України передбачено, що учасники справи мають право подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб.

Відповідно до статті 118 КАС України, процесуальні строки - це встановлені законом або судом строки, у межах яких вчиняються процесуальні дії. Процесуальні строки встановлюються законом, а якщо такі строки законом не визначені - встановлюються судом. Процесуальні строки визначаються днями, місяцями і роками, а також можуть визначатися вказівкою на подію, яка повинна неминуче настати.

Статтею 119 КАС України передбачено, що суд має встановлювати розумні строки для вчинення процесуальних дій. Строк є розумним, якщо він передбачає час, достатній, з урахуванням обставин справи, для вчинення процесуальної дії, та відповідає завданню адміністративного судочинства.

Згідно із ч.1 ст.261 КАС України, відзив подається протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення відповідачу ухвали про відкриття провадження у справі.

Частиною 2 статті 121 КАС України передбачено, що встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

В силу ч.3 ст.121 КАС України, якщо інше не встановлено законом, заява про поновлення процесуального строку розглядається судом, у якому належить вчинити процесуальну дію, стосовно якої пропущено строк, а заява про продовження процесуального строку, встановленого судом, - судом, який встановив строк, у письмовому провадженні.

Враховуючи, що відповідачем у заяві не зазначено на який саме строк він просить суд продовжити строк подання відзиву на позов, суд вважає за необхідне встановити відповідачу розумний строк для вчинення процесуальних дій, з урахуванням обставин справи, який відповідає процесуальному строку, встановленому ч.1 ст.261 КАС України.

Частиною 6 статті 121 КАС України передбачено, що про поновлення або продовження процесуального строку, відмову у поновленні або продовженні процесуального строку суд постановляє ухвалу, яка не пізніше наступного дня з дня її постановлення надсилається особі, яка звернулася із відповідною заявою.

Отже, з метою всебічного та об`єктивного розгляду і вирішення справи, суд вважає за можливе продовжити Головному управлінню ДФС у Дніпропетровській області десятиденний строк для подання відзиву на позов, якщо відповідач-1 заперечує проти позову, починаючи з 04.09.2019 року.

На підставі вищевикладеного, керуючись стст.ст.44, 118-121, 175, 248, 256, 261, 262 КАС, суд,-

УХВАЛИВ:

Заяву Головного управління ДФС у Дніпропетровській області щодо продовження строку для подання відзиву по справі № 160/7302/19 задовольнити частково.

Продовжити Головному управлінню ДФС у Дніпропетровській області встановлений ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 05.08.2019 року строк для подання відзиву на позов Головного управління ДФС у Дніпропетровській області щодо продовження строку для подання відзиву на позов Товариства з обмеженою відповідальністю «Будівельна компанія «Агропромислова компанія «Зарніца» до Головного управління ДФС у Дніпропетровській області, Державної фіскальної служби України про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії, протягом десяти днів, починаючи з 04.09.2019 року.

Роз`яснити відповідачу-1, що відповідно до ч.2 ст.175 КАС України, у разі ненадання відповідачем-1 відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Відповідно до вимог статті 256 КАС України, ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання, та оскарженню не підлягає.

Суддя К.С. Кучма

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення04.09.2019
Оприлюднено05.09.2019
Номер документу84008890
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —160/7302/19

Ухвала від 17.08.2021

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кучма Костянтин Сергійович

Ухвала від 21.07.2021

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Тулянцева Інна Василівна

Ухвала від 08.04.2021

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кучма Костянтин Сергійович

Ухвала від 01.12.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кучма Костянтин Сергійович

Ухвала від 08.01.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Круговий О.О.

Ухвала від 09.12.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Круговий О.О.

Рішення від 04.10.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кучма Костянтин Сергійович

Ухвала від 04.09.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кучма Костянтин Сергійович

Ухвала від 05.08.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кучма Костянтин Сергійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні