Ухвала
від 04.09.2019 по справі 480/3410/19
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

04 вересня 2019 р. м. Суми Справа №480/3410/19

Сумський окружний адміністративний суд у складі судді Гелети С.М., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до тимчасово виконуючого обов`язки Верхньосироватського сільського голови Верхньосироватської сільської ради VII скликання Сумського району Сумської області Старинського Олександра Петровича, відділу освіти, культури, молоді та спорту Верхньосироватської сільської ради Сумського району Сумської області про визнання протиправним та скасування розпорядження, поновлення на посаді, стягнення заробітної плати та інших виплат,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернулась до суду з позовною заявою, в якій просить:

- визнати протиправним та скасувати розпорядження від 29.08.2019 № 127-ОС "Про звільнення";

- поновити ОСОБА_1 на посаді начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту Верхньосироватської сільської ради Сумського району Сумської області;

- стягнути з відділу освіти, культури, молоді та спорту Верхньосироватської сільської ради Сумського району Сумської області на користь ОСОБА_1 заробітну плату та виплати, що підлягали при звільненні, заробітну плату за вимушений прогул внаслідок незаконного звільнення станом на дату ухвалення судом рішення.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що спірним розпорядженням без зазначення підстав та належного обґрунтування позивача було звільнено із займаної посади начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту Верхньосироватської сільської ради Сумського району. Позивач не погоджується із таким рішенням тимчасово виконуючого обов`язки Верхньосироватського сільського голови у зв`язку із чим звернулась до суду за захистом своїх порушених прав.

Позовна заява відповідає вимогам статей 160, 161 КАС України, підлягає розгляду за правилами адміністративного судочинства, підсудна Сумському окружному адміністративному суду, підстави для залишення її без руху, повернення або відмови у відкритті провадження відсутні.

Клопотання про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження окремим документом не оформлено, текст позову такого прохання не містить.

Відповідно до визначених ч. 1, 3, 5 ст. 12 КАС України критеріїв, які суд враховує при вирішенні питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження, суддя дійшов висновку, що дана справа розглядатиметься за правилами загального позовного провадження.

Підстави для розгляду заявленого до вирішення спору у порядку ст. 263 КАС України відсутні.

Керуючись ст. ст. 160-167, 169, 171 КАС України, -

У Х В А Л И В:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі № 480/3410/19 за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до тимчасово виконуючого обов`язки Верхньосироватського сільського голови Верхньосироватської сільської ради VII скликання Сумського району Сумської області Старинського Олександра Петровича (42351, Сумська область, Сумський район, с. Верхня Сироватка, площа Козацької Слави, 2), відділу освіти, культури, молоді та спорту Верхньосироватської сільської ради Сумського району Сумської області (42351, Сумська область, Сумський район, с. Верхня Сироватка, площа Козацької Слави, 2) про визнання протиправним та скасування розпорядження, поновлення на посаді, стягнення заробітної плати та інших виплат.

2. Розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження.

3. Підготовче засідання призначити на "24" вересня 2019 р. о 14:30. Засідання відбудеться в приміщенні Сумського окружного адміністративного суду за адресою: м. Суми, вул. Герасима Кондратьєва, 159 зал. 211.

4. Встановити відповідачам строк для подання відзиву на позов - 15 днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження.

Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Відповідно до ч. 4 ст. 159, ч. 6 ст. 162 КАС України неподання відзиву на позов у встановлений судом строк без поважних причин, може бути кваліфіковано судом як визнання позову, а справа буде вирішена за наявними матеріалами.

Позивачу надати суду довідку із центру зайнятості про перебування на обліку та отримання коштів (в разі незнаходження на обліку - довідку центру зайнятості).

Витребувати у Верхньосироватської сільської ради:

- усі документи, що були взяті до уваги при прийнятті спірного розпорядження;

- докази в обгрунтування підстав звільнення по п. 2 ст. 40 КЗпП України.

Витребувати у відділу освіти, культури, молоді та спорту Верхньосироватської сільської ради:

- положення про відділ освіти, культури, молоді та спорту Верхньосироватської сільської ради Сумського району Сумської області;

- копію особової справи ОСОБА_1 ;

- довідку про середньоденну заробітну плату ОСОБА_1 ;

- докази проведення повного розрахунку при звільнені ОСОБА_1 ;

- копію трудової книжки ОСОБА_1 (в разі наявності). В разі відсутності докази вручення трудової книжки ОСОБА_1 .

5. Встановити позивачу 5-денний строк для подання відповіді на відзив, а відповідачам - 3 дні для подання заперечень проти пояснень, викладених позивачем у відповіді.

6. Роз`яснити сторонам, що інформацію по справі, що розглядається, можна отримати в мережі Інтернет на офіційному веб-порталі судової влади України на веб-сторінці http://court.gov.ua/fair/sud1870/.

7. Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи.

8. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена лише щодо мотивів порушення правил підсудності в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги через Сумський окружний адміністративний суд протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя С.М. Гелета

СудСумський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення04.09.2019
Оприлюднено04.09.2019
Номер документу84009836
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —480/3410/19

Рішення від 05.03.2020

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Гелета

Рішення від 05.03.2020

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Гелета

Ухвала від 21.01.2020

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Гелета

Ухвала від 04.12.2019

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Гелета

Ухвала від 07.11.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Макаренко Я.М.

Ухвала від 15.10.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Макаренко Я.М.

Ухвала від 23.09.2019

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Гелета

Ухвала від 04.09.2019

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Гелета

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні