Постанова
від 04.09.2019 по справі 360/1865/19
БОРОДЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 360/1865/19

ПОСТАНОВА

Іменем України

04 вересня 2019 рокусмт Бородянка

Суддя Бородянського районного суду Київської області Стасенко Г.В., за участі особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, ОСОБА_1 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань Бородянського районного суду Київської області справу про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 124 КУпАП, яка надійшла з батальйону патрульної поліції в селі Чайки Управління патрульної поліції в Київській області Департаменту патрульної поліції Національної поліції України, відносно ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Розівка Коростенського району Житомирської області, громадянина України, працюючого на посаді водія в ПП "Укрпалетсистем", який проживає в АДРЕСА_1 , ідентифікаційний номер НОМЕР_1 ,

ВСТАНОВИВ:

Згідно з протоколом про адміністративне правопорушення, 15 серпня 2019 року, приблизно, о 07-й годині, на 78 км автодороги М-07 "Київ-Ковель" в Бородянському районі Київської області ОСОБА_1 , керуючи автомобілем "Mercedes-Benz ACTROS 1845", реєстраційний номер НОМЕР_2 , з напівпричепом "Everlast", реєстраційний номер НОМЕР_3 , під час виникнення небезпеки для руху, перешкоди не вжив негайних заходів для зменшення швидкості, для об`їзду перешкоди, не був уважним, не стежив за дорожньою обстановкою, не зреагував на її зміну та допустив наїзд на перешкоду, а саме частину дорожнього знаку, що призвело до пошкодження транспортного засобу з матеріальними збитками, чим порушив п. 2.3 ''б'', 12.3 Правил дорожнього руху.

При розгляді справи ОСОБА_1 своєї провини не визнав, пояснивши, що вранці 15 серпня 2019 року, він на службовому вантажному автомобілі "Mercedes-Benz" рухався по автодорозі "Київ-Ковель" в напрямку міста Коростеня і біля смт Пісківка Київської області, коли проїздив під навісним знаком "Київська область", від знаку відірвалася частина металевої конструкції і вдарила по лобовому склу його автомобіля, зачепила кабіну та дзеркало заднього виду. Він зупинився і викликав поліцейських, які, приїхавши на місце події, склали на нього протокол.

Пояснення ОСОБА_1 узгоджуються зі схемою місця ДТП від 15 серпня 2019 року.

Оцінюючи досліджені докази, суддя приходить до такого висновку.

За ст. 124 КУпАП передбачена відповідальність за порушення учасниками дорожнього руху правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних проїздів, дорожніх споруд чи іншого майна.

Відповідно до протоколу про адміністративне правопорушення, ОСОБА_1 ставиться у вину порушення п. 2.3 ''б'', 12.3 Правил дорожнього руху, відповідно до якого, для забезпечення безпеки дорожнього руху водій зобов`язаний бути уважним, стежити за дорожньою обстановкою, відповідно реагувати на її зміну, стежити за правильністю розміщення та кріплення вантажу, технічним станом транспортного засобу і не відволікатися від керування цим засобом у дорозі; у разі виникнення небезпеки для руху або перешкоди, яку водій об`єктивно спроможний виявити, він повинен негайно вжити заходів для зменшення швидкості аж до зупинки транспортного засобу або безпечного для інших учасників руху об`їзду перешкоди.

З досліджених при розгляді справи доказів не вбачається, що ОСОБА_1 допустив будь-яке порушення Правил дорожнього руху, яке б мало наслідком пошкодження керованого ним автомобіля, а тому провадження у справі необхідно закрити за відсутністю в діях ОСОБА_1 складу адміністративного правопорушення.

Керуючись п. 1 ст. 247, ст. 283 КУпАП

ПОСТАНОВИВ :

Провадження у справі про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 124 КУпАП, відносно ОСОБА_1 закрити за відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення.

Постанова може бути оскаржена до Київського апеляційного суду через Бородянський районний суд Київської області протягом 10 днів з дня її винесення.

СуддяГ. Стасенко

Дата ухвалення рішення04.09.2019
Оприлюднено05.09.2019
Номер документу84016087
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —360/1865/19

Постанова від 04.09.2019

Адмінправопорушення

Бородянський районний суд Київської області

Стасенко Г. В.

Рішення від 23.05.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

Ухвала від 15.05.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

Ухвала від 02.05.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні