Ухвала
від 30.08.2019 по справі 755/13072/19
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа №:755/13072/19

Провадження №: 1-кс/755/5968/19

"30" серпня 2019 р.

м. Київ

слідчий суддя Дніпровського районногосуду м.Києва ОСОБА_1 ,секретар судовихзасідань ОСОБА_2 ,розглянувши увідкритому судовому засіданні клопотання старшого слідчогов ОВС3відділу ГУСБ Україниу м.Києві таКиївській області ОСОБА_3 про проведення експертизи у рамках кримінального провадження внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №22019000000000222 від 22.07.2019, встановив :

Суть питання, що вирішується ухвалою, і за чиєю ініціативою воно розглядається

До слідчого судді даного місцевого суду надійшло клопотання слідчого,яке погодженез прокуророму кримінальномупровадженні прокурором відділунагляду задодержанням законіворганами СБУ,державної прикордонноїслужби управліннянагляду укримінальному провадженніпрокуратури м.Києва ОСОБА_4 пропроведення експертизи, урамках цьогопровадження,у зв`язку з здійсненням досудового розслідування у ньому та необхідністю встановлення обставин визначених ст.ст. 2, 91 КПК України при наявності на передумов визначених ст. 242 того ж Кодексу.

Встановлені обставини у ході розслідування цього кримінального провадження органом досудового розслідування та наведені заявником у клопотанні відомості на їх підтвердження щодо доцільності призначення експертизи

П`ятимвідділеннямСУ ГУСБУ ум.Києві таКиївській області(адресавідділення (Дніпровськийрайон м.Києва)-м.Київ,вул.Ю.Поправки,14-А,згідно наказуначальника ГУСБУкраїни ум.Києві таКиївській області ОСОБА_5 від 02.11.2018№ 624)здійснюється досудоверозслідування указаногокримінального провадженняза підозрою ОСОБА_6 , у вчинені кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 14, ч. 1 ст. 109, ч. 3 ст. 109 КК України.

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що у період часу з травня 2018 року по лютий 2019 року ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , перебуваючи у м. Києві, будучи радикально налаштованою особою, невдоволеною соціально-економічним становищем в Україні та діями керівників центральних органів державної влади, маючи явну неповагу до Президента України, Верховної Ради України та Уряду України, діючи умисно, з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу та захоплення державної влади в Україні, керуючись власними переконаннями, діючи умисно, вирішив вчиняти дії, направлені на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу та на захоплення державної влади в Україні.

Так, на виконання злочинного умислу, ОСОБА_6 02.11.2018, перебуваючи за місцем свого фактичного проживання за адресою: АДРЕСА_1 з метою підшукування співучасників для вчинення насильницької зміни чи повалення конституційного ладу та захоплення державної влади в Україні, використовуючи належну йому комп`ютерну техніку а саме системний блок торгівельної марки «Qube» з підключенням до мережі «Інтернет», використовуючи попередньо зареєстровану електронну поштову адресу ІНФОРМАЦІЯ_2 під ніком « ОСОБА_7 » створив інтернет канал трансляції на сайті відеохостингу, що надає послуги розміщення відеоматеріалів, « ІНФОРМАЦІЯ_3 ».

Після цього, ОСОБА_6 , продовжуючи реалізовувати свій злочинний умисел, перебуваючи за місцем свого проживання 02.11.2018 та 14.11.2018 розмістив відеоматеріали, у яких згідно з висновком судово-лінгвістичної експертизи № 1808/1809/19-39 від 01.02.19 наявні висловлювання, що містять публічні заклики до захоплення із застосуванням насилля влади в Україні.

Розміщуючи вищезазначені відеозвернення у відкритому доступі, ОСОБА_6 надав змогу переглядати їх необмеженому колу користувачів, у тому числі й таким, що поділяють вищезазначені політичні погляди, тим самим спонукаючи до вчинення дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади. Розуміючи, що у разі викриття правоохоронними органами його злочинної діяльності, він не зможе реалізувати свій злочинний умисел, а тому під час спілкування через мережу «Інтернет» з своїми однодумцями, дотримувався методів конспірації, прикривав своє обличчя за допомогою білої балаклави, темних окулярів, змінювати свій голос за допомогою програмного забезпечення «Audocity» та здійснював приховування свого місцезнаходження.

ОСОБА_6 , розуміючи, що для досягнення його злочинного умислу, необхідні співучасники, радикально налаштовані особи, які розділяли б його політичні переконання та погляди, щодо вчинення насильницької зміни чи повалення конституційного ладу та захоплення державної влади в Україні, у своїх відеозверненнях через мережу інтернет спонукав до вчинення активних радикальних дій а саме роз`яснював як з підручних засобів у домашніх умовах виготовити так званий «Коктейль молотова».

Так, у подальшому під час проведення обшуку за місцем його фактичного проживання за адресою: АДРЕСА_1 було вилучено бутилку, заповнену хімічною речовиною із характерним запахом паливно-мастильних матеріалів, яка ідентична предмету, викладеному ОСОБА_6 у відеоматеріалах на сайті «You Tube» щодо виготовлення вищезазначеної горючої суміші (коктейлю молотова).

Крім цього, ОСОБА_6 маючи на меті досягнення злочинного умислу, під час підготовки до вчинення вказаного злочину, здійснював підшукування або пристосування засобів чи знарядь а саме в неустановленому досудовим розслідуванням місці та в неустановлений досудовим розслідуванням час, придбав шість радіостанцій марки «Boofend» із зарядними пристроями, дві кевларові каски та бронежилет, які були виявлені та вилучені у ході проведення обшуку за місцем його фактичного проживання за адресою: АДРЕСА_1 .

Крім цього, з тих же самих мотивів ОСОБА_6 , у період часу з травня 2018 року по лютий 2019 року, перебуваючи у м. Києві, будучи радикально налаштованою особою, невдоволеною соціально-економічним становищем в Україні та діями керівників центральних органів державної влади, маючи явну неповагу до Президента України, Верховної Ради України та Уряду України, діючи умисно, з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу та захоплення державної влади в Україні, керуючись власними переконаннями, діючи умисно, вирішив вчиняти дії, направлені на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу та на захоплення державної влади в Україні.

На виконання свого злочинного умислу ОСОБА_6 , у невстановлений досудовим розслідуванням час, перебуваючи за місцем свого фактичного проживання за адресою: АДРЕСА_1 , вирішив використовувати належну йому комп`ютерну техніку, а саме системний блок торгівельної марки «Qube», з доступом до мережі «Інтернет», яка відповідно до положень ч. 2 ст. 22 Закону України «Про інформацію» є засобом масової інформації, та сайт відеохостингу, що надає послуги розміщення відеоматеріалів, «You Tube», та вчиняти злочинні дії з метою розміщення відеозвернень, із закликами до вчинення дій, направлених на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу та на захоплення державної влади в Україні. Побоюючись викриття своєї злочинної діяльності та не бажанням бути ідентифікованим правоохоронними органами та недопущення притягнення його до відповідальності, ОСОБА_6 дотримуючись методів конспірації, вирішив приховувати своє обличчя за допомогою білої балаклави, темних окулярів, змінювати свій голос за допомогою програмного забезпечення «Audocity» та вчиняти дії, щодо приховання свого місцезнаходження.

ОСОБА_6 усвідомлюючи, що своїми закликами здійснює злочинні дії направлені на насильницькі дії з метою порушення громадської безпеки та бажаючи настання негативних наслідків, дискредитації діючої влади в Україні та дестабілізації ситуації у країні, в період з 02.11.2018 по 14.11.2018,перебуваючи замісцем свогопроживання заадресою:АДРЕСА_1 , використовуючи належну йому комп`ютерну техніку, а саме системний блок торгівельної марки «Qube», відповідне програмне забезпечення «Audocity», щодо зміни голосу створив та змонтував відеофайли з своїми зверненнями із закликами до вчинення дій, направлених на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу та на захоплення державної влади в Україні.

Так, 02.11.2018 ОСОБА_6 , усвідомлюючи настання злочинних наслідків, перебуваючи за місцем свого фактичного проживання за адресою: АДРЕСА_1 , використовуючи належну йому комп`ютерну техніку, а саме системний блок торгівельної марки «Qube», з підключенням до мережі «Інтернет», яка відповідно до положень ч. 2 ст. 22 Закону України «Про інформацію» є засобом масової інформації, використовуючи електронну адресу ІНФОРМАЦІЯ_2 під ніком « ОСОБА_7 » створив інтернет канал трансляції на сайті відеохостингу, що надає послуги розміщення відеоматеріалів, « ІНФОРМАЦІЯ_3 » де він розміщував відеозвернення із закликами до вчинення дій, направлених на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу та на захоплення державної влади в Україні.

Після цього, ОСОБА_6 , продовжуючи реалізовувати свій злочинний задум, використовуючи належну йому комп`ютерну, а саме системний блок торгівельної марки «Qube», техніку з фізичним доступом до мережі Інтернет, яка відповідно до положень ч. 2ст. 22 Закону України «Про інформацію»є засобом масової інформації, на сайті відеохостингу, що надає послуги розміщення відеоматеріалів, « ІНФОРМАЦІЯ_4 », розмістив відеозвернення зокрема: « ІНФОРМАЦІЯ_5 », яке розміщено ІНФОРМАЦІЯ_6 за посиланням ІНФОРМАЦІЯ_7 та «Останній майдан. ІНФОРМАЦІЯ_8 », яке розміщено ІНФОРМАЦІЯ_9 за посиланням ІНФОРМАЦІЯ_10 .

ОСОБА_6 , бажаючи настання злочинних наслідків, усвідомлюючи, що вказані відеоматеріали за адресами: ІНФОРМАЦІЯ_7 і ІНФОРМАЦІЯ_10 у яких містяться заклики до вчинення дій, направлених на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу та на захоплення державної влади в Україні, мають відкритий доступ, що дає змогу на перегляд необмеженому колу користувачів, які поділяють його погляди щодо порушення порядку, встановленогоКонституцією України.

Так, ОСОБА_6 , 02.11.2018 перебуваючи за місцем свого фактичного проживання за адресою: АДРЕСА_1 , використовуючи належну йому комп`ютерну техніку, а саме системний блок торгівельної марки «Qube», з підключенням до мережі «Інтернет», яка відповідно до положень ч. 2 ст. 22 Закону України «Про інформацію» є засобом масової інформації, використовуючи програмне забезпечення «Audocity», щодо зміни голосу створив та змонтував відеофайли з своїми зверненнями із закликами до вчинення дій, направлених на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу та на захоплення державної влади в Україні.

Того ж дня, ОСОБА_6 бажаючи настання злочинних наслідків, перебуваючи за місцем свого фактичного проживання за адресою: АДРЕСА_1 , за допомогою належної йому комп`ютерної техніки з підключенням до мережі «Інтернет», використовуючи попередньо створену електронну поштову адресу « ІНФОРМАЦІЯ_2 » під ніком « ОСОБА_7 » розмістив на сайті відеохостингу, що надає послуги розміщення відеоматеріалів, « ІНФОРМАЦІЯ_3 », розмістив відеозвернення « ІНФОРМАЦІЯ_5 » за посиланням ІНФОРМАЦІЯ_7 та «Останній майдан. ІНФОРМАЦІЯ_8 » за посиланням ІНФОРМАЦІЯ_10 . Вказане відеозвернення міститься у відкритому доступі, що дає змогу на перегляд необмеженому колу користувачів, які поділяють його погляди щодо порушення порядку, встановленого Конституцією України.

Відповідно до висновку експерта за результатами проведення судово-лінгвістичної експертизи № 1808/1809/19-39 від 01.02.19 у відеозаписах «18.11.18 Звернення до українців», яке розміщено ІНФОРМАЦІЯ_6 за посиланням ІНФОРМАЦІЯ_7 та , вислови, які містяться у зверненнях спрямовані на захоплення із застосуванням насилля влади в країні, взяття під контроль керівних державних органів та захоплення державних установ, а також на усунення від влади чинного Президента України та обрання на державні посади учасників акції протесту.

Повторно, ОСОБА_6 , 14.11.2018 перебуваючи за місцем свого фактичного проживання за адресою: АДРЕСА_1 , використовуючи належну йому комп`ютерну техніку, а саме системний блок торгівельної марки «Qube», з підключенням до мережі «Інтернет», яка відповідно до положень ч. 2 ст. 22 Закону України «Про інформацію» є засобом масової інформації, відповідне програмне забезпечення «Audocity», щодо зміни голосу створив та змонтував відеофайли з своїми зверненнями із закликами до вчинення дій, направлених на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу та на захоплення державної влади в Україні.

Того ж дня, ОСОБА_6 бажаючи настання злочинних наслідків, перебуваючи за місцем свого фактичного проживання за адресою: АДРЕСА_1 , за допомогою належної йому комп`ютерної техніки, а саме системний блок торгівельної марки «Qube», з підключенням до мережі «Інтернет», розмістив на створеному 02.11.18 інтернет каналі трансляції на сайті відеохостингу, що надає послуги розміщення відеоматеріалів, « ІНФОРМАЦІЯ_3 » під ніком « ОСОБА_7 » відеозвернення « ІНФОРМАЦІЯ_5 » за посиланням ІНФОРМАЦІЯ_7 та «Останній майдан. ІНФОРМАЦІЯ_8 », за посиланням ІНФОРМАЦІЯ_10 Вказані відеозвернення містяться у відкритому доступі, що дає змогу на перегляд необмеженому колу користувачів, які поділяють його погляди щодо порушення порядку, встановленого Конституцією України.

Відповідно до висновку експерта за результатами проведення судово-лінгвістичної експертизи № 1808/1809/19-39 від 01.02.19 у відеозаписах «18.11.18 Звернення до українців», яке розміщено ІНФОРМАЦІЯ_6 за посиланням ІНФОРМАЦІЯ_7 та «Останній майдан. ІНФОРМАЦІЯ_8 », яке розміщено ІНФОРМАЦІЯ_9 за посиланням ІНФОРМАЦІЯ_10 є вислови, які містяться у зверненнях спрямовані на захоплення із застосуванням насилля влади в країні, взяття під контроль керівних державних органів та захоплення державних установ, а також на усунення від влади чинного Президента України та обрання на державні посади учасників акції протесту.

При цьому ОСОБА_6 усвідомлював, що після розміщення на своєму створеному 02.11.18 інтернет каналі сайту відеохостингу, що надає послуги розміщення відеоматеріалів, « ІНФОРМАЦІЯ_3 » наступних відеозвернень зокрема: «18.11.18 Звернення до українців», яке розміщено ІНФОРМАЦІЯ_6 за посиланням ІНФОРМАЦІЯ_7 та «Останній майдан. ІНФОРМАЦІЯ_8 », яке розміщено ІНФОРМАЦІЯ_9 за посиланням ІНФОРМАЦІЯ_10 містяться у відкритому доступі, що дає змогу на перегляд необмеженому колу користувачів, які поділяють його погляди, щодо порушення порядку, встановленого Конституцією України, тобто в такий спосіб вчинив розповсюдження матеріалів із закликами до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу та захоплення чинної державної влади в Україні.

18.02.2019 за адресою фактичного проживання ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , АДРЕСА_1 проведений обшук, який в порядку вимог ст.ст. 104, 017 КПК України проводився під безперервну відео фіксацію, за допомогою відеокамери марки «Sony HDR-CX 405» та флеш-накопичувача до нього.

В подальшому відеофіксація проведення обшуку була записана на магнітні оптичні носії інформації «DVD-R Verbatim».

Також в ході проведення обшуку, за адресою проживання ОСОБА_6 , виявлено та вилучено системний блок, на якому в результаті огляду містились відповідні відео-ролики та аудіо файли, які в результаті огляду були записані на магнітний носій інформації, який долучений до протоколу огляду.

Вказані файли були за посиланням:

1.«Этот Компьютер» / « ІНФОРМАЦІЯ_11 » / Папка під назвою «Видео»:

?181101-024327. Файл "MP4" (.mp4), розмір - 10,0 МБ (10539032 байт), створений 15.11.2018, тривалість 11 хв. 24 сек. Голос на відео є не змінений.

?відео-файл «181101-003647». Файл "MP4" (.mp4), розмір - 197 МБ (206769536 байт), створений 15.11.2018, тривалість 04 хв. 24 сек. Голос на відео є не змінений.

2.«Этот Компьютер», в правому діалоговому вікні було вибрано посилання « ОСОБА_8 доступ». Відкривши посилання « ОСОБА_8 доступ» було встановлено наявність 4-х папок: «Загрузки», «Документи», «Рабочий стло», «Изображения». Після цього було відкрито папку «Документи» (Шлях - C:\Users\User). Надалі було виявлено папку під назвою «UV SoundRecorder». в якій були розмішено:

?аудіо-файл під назвою «190202_182657». (Шлях - C:\Users\User\Documents\UV SoundRecorder), розмір - 2,99 МБ (3137829 байт). Створений 02.02.2019. Тривалість 06 хв. 32 сек. Голос на аудіо є не змінений.

3.«Этот Компьютер», в правому діалоговому вікні було вибрано посилання « ОСОБА_8 доступ». Відкривши посилання « ОСОБА_8 доступ» було встановлено наявність 4-х папок: «Загрузки», «Документи», «Рабочий стло», «Изображения». Після цього було відкрито папку ««Изображения»» (Шлях - C:\Users\User\Pictures). Надалі було виявлено папку під назвою «MyCam», в якій були розмішені:

?відео-файл під назвою « ІНФОРМАЦІЯ_12 ». (Шлях - C:\Users\User\Pictures\MyCam), розмір - 3,43 МБ (3602043 байт). Створений 20.11.2018. Тривалість 00 хв. 06 сек. Голос на відео є не змінений.

?відео-файл під назвою « ІНФОРМАЦІЯ_13 ». (Шлях - C:\Users\User\Pictures\MyCam), розмір - 4,40 МБ (4623959 байт). Створений 20.11.2018. Тривалість 00 хв. 08 сек. Голос на відео є не змінений.

?відео-файл під назвою «181120-191311». (Шлях - C:\Users\User\Pictures\MyCam), розмір - 1,22 ГБ (1320969205 байт). Створений 20.11.2018. Тривалість 37 хв. 16 сек. Голос на відео є не змінений.

?відео-файл під назвою «181120-203650». (Шлях - C:\Users\User\Pictures\MyCam), розмір - 139 МБ (146616541 байт). Створений 20.11.2018. Тривалість 04 хв. 10 сек. Голос на відео є не змінений.

?відео-файл під назвою «181126-204101». (Шлях - C:\Users\User\Pictures\MyCam), розмір - 444 МБ (465865747 байт). Створений 26.11.2018. Тривалість 13 хв. 12 сек. Голос на відео є не змінений.

?відео-файл під назвою «181126-213241». (Шлях - C:\Users\User\Pictures\MyCam), розмір - 6,76 МБ (7095472 байт). Створений 26.11.2018. Тривалість 00 хв. 13 сек. Голос на відео є не змінений.

?відео-файл під назвою «181126-213307». (Шлях - C:\Users\User\Pictures\MyCam), розмір - 7,53 МБ (7901802 байт). Створений 26.11.2018. Тривалість 00 хв. 13 сек. Голос на відео є не змінений.

Крім того в ході досудового розслідування, в мережі Інтернет на сайті відеохостингу, що надає послуги розміщення відеоматеріалів « ІНФОРМАЦІЯ_3 », під ніком « ОСОБА_9 » викладений відео матеріал, за посиланням ІНФОРМАЦІЯ_4 під назвою « ІНФОРМАЦІЯ_14 », який був оглянутий, записаний на оптичний диск № 4520 та долучений до протоколу проведення огляду від 13.02.2019. В ході огляду встановлено, що особа під ніком « ОСОБА_10 » на Михайлівській площі в м. Києві 18.11.18 веде мітинг.

Також, в рамках даного провадження, відносно ОСОБА_6 , на підставі ухвал Київського апеляційного суду м. Києва проводились негласні слідчі (рогзшукові) дії, а саме: аудіо-відео контроль особи.

За результатом проведених негласних слідчих (розшукових) дій надійшли протоколами проведення НСРД з стенограмою мови ОСОБА_6 , аудіо записи які записані на магнітні носії інформації:

· протокол від 04.02.2019 № 5/15/2197 з додатком

-диск № 4696, файли: Х13-4-23.01.19-19.48.18.562; Х13-4-23.01.19-19.57.50.109; Х13-4-23.01.19-20.16.43.031; Х13-4-23.01.19-20.26.14.578; Х13-4-24.01.19-00.14.11.375;

-диск № 4697, файли: Х13-4-24.01.19-21.49.08.453; Х13-4-24.01.19-21.58.40.031; Х13-4-25.01.19-18.03.33.828; Х13-4-25.01.19-18.22.36.968;

-диск № 4698, файли: Х13-4-26.01.19-14.28.53.484; Х13-4-27.01.19-13.32.43.953; Х13-4-27.01.19-13.42.15.500; Х13-4-27.01.19-13.51.47.078; Х13-4-27.01.19-14.48.46.234;

· протокол від 06.02.2019 № 5/1/5-234 з додатком

-диск № 7419, файли: Х13-4-28.01.19-21.44.01.187; Х13-4-29.01.19-16.38.08.625;

Х13-4-29.01.19-17.06.43.328;

-диск № 7420, файли: Х13-4-29.01.19-22.18.30.312; Х13-4-29.01.19-23.43.54.015; Х13-4-30.01.19-13.08.37.187; Х13-4-30.01.19-13.37.01.671; Х13-4-30.01.19-14.24.29.343; Х13-4-30.01.19-15.31.00.078; Х13-4-30.01.19-16.09.06.328; Х13-4-30.01.19-17.24.58.437; Х13-4-30.01.19-17.34.30.000; Х13-4-30.01.19-18.21.57.593; Х13-4-31.01.19-15.07.02.078; Х13-4-31.01.19-15.46.01.171; Х13-4-31.01.19-16.26.43.093; Х13-4-31.01.19-18.28.20.515; Х13-4-31.01.19-19.02.21.656; Х13-4-31.01.19-19.42.27.750; Х13-4-31.01.19-19.51.59.281; Х13-4-31.01.19-20.01.30.906;

-диск № 7421, файли: Х13-4-02.02.19-21.28.13.906;

-диск № 7422, файли: Х13-4-02.02.19-21.46.01.000; Х13-4-04.02.19-13.23.17.859; Х13-4-04.02.19-20.17.03.046;

· протокол від 18.02.2019 № 5/1/5-4175 з додатком

-диск № 7439, файли: Х13-4-05.02.19-12.41.48.234; Х13-4-05.02.19-12.51.19.796; Х13-4-05.02.19-13.10.12.718; Х13-4-05.02.19-13.19.44.296; Х13-4-05.02.19-14.45.18.171; Х13-4-05.02.19-14.54.49.687; Х13-4-05.02.19-16.39.16.453; Х13-4-05.02.19-16.48.48.000; Х13-4-05.02.19-16.58.09.343; Х13-4-05.02.19-17.07.40.921; Х13-4-05.02.19-17.26.44.046; Х13-4-05.02.19-18.04.40.078; Х13-4-05.02.19-23.36.12.828; Х13-4-06.02.19-01.23.35.734; Х13-4-06.02.19-16.25.48.109; Х13-4-06.02.19-16.35.46.593; Х13-4-06.02.19-16.45.18.171; Х13-4-06.02.19-16.54.49.718; Х13-4-06.02.19-17.13.52.843;

-диск № 7440, файли: Х13-4-06.02.19-17.23.14.203; Х13-4-07.02.19-14.59.15.812; Х13-4-07.02.19-15.09.07.859; Х13-4-07.02.19-15.18.39.390; Х13-4-07.02.19-15.28.10.968; Х13-4-07.02.19-15.37.42.531; Х13-4-07.02.19-15.47.14.093; Х13-4-07.02.19-17.25.58.703; Х13-4-07.02.19-21.22.57.406; Х13-4-07.02.19-21.32.49.437; Х13-4-07.02.19-22.01.24.140; Х13-4-07.02.19-22.20.17.078;

-диск № 7441, файли: Х13-4-08.02.19-13.06.13.812; Х13-4-08.02.19-13.25.16.906; Х13-4-08.02.19-13.34.48.515; Х13-4-08.02.19-20.14.37.656; Х13-4-08.02.19-20.23.59.015; Х13-4-08.02.19-22.08.36.015; Х13-4-08.02.19-22.46.32.062; Х13-4-08.02.19-23.05.35.187; Х13-4-08.02.19-23.14.56.531; Х13-4-08.02.19-23.24.28.109; Х13-4-08.02.19-23.43.31.234; Х13-4-09.02.19-00.59.33.546; Х13-4-09.02.19-14.15.22.328; Х13-4-09.02.19-14.43.57.000;

-диск № 7442, файли: Х13-4-09.02.19-21.03.47.937; Х13-4-09.02.19-21.32.22.593.

Враховуючи викладене,з метоюідентифікації (ототожнення) ОСОБА_6 а фізичнимипараметрами голосу,з метоюдоведення,що самевін єрозмовником нааудіо-відеозаписах виявленихв ходіогляду системногоблоку вилученогов ходіобшуку заадресою: АДРЕСА_1 ,на відео-записів ходіпроведеного мітингуна Михайлівськійплощі вм.Києві 18.11.2018та назаписах отриманихв ходіпроведення негласнихслідчих (розшукових)дій,в ходіздійснення нимпротиправної діяльності, приймаючи до уваги те, що для вирішення даного питання та з`ясування обставин, що мають значення для даного кримінального провадження, необхідні спеціальні знання, заявники просять призначити експертизи аудіо-відео звукозаписів.

Проведення експертизи аудіо-відео звукозаписів у кримінальному провадженні №22019000000000222 доручити експертам Українського науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз Служби безпеки України.

На вирішення експертів поставити наступні питання:

? Чи приймає участь громадянин України ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в розмовах, зафіксованих на аудіо-відео записах, які ідентифікуються як файли, та які записані на оптичному носії інформації, який долучений до протоколу проведення огляду від 25.02.2019:

· 181101-024327. Файл "MP4" (.mp4), розмір - 10,0 МБ (10539032 байт), створений 15.11.2018, тривалість 11 хв. 24 сек.;

· відео-файл «181101-003647». Файл "MP4" (.mp4), розмір - 197 МБ (206769536 байт), створений 15.11.2018, тривалість 04 хв. 24 сек.;

· аудіо-файл під назвою «190202_182657». (Шлях - C:\Users\User\Documents\UV SoundRecorder), розмір - 2,99 МБ (3137829 байт). Створений 02.02.2019. Тривалість 06 хв. 32 сек.;

· відео-файл під назвою «181120-123026». (Шлях - C:\Users\User\Pictures\MyCam), розмір - 3,43 МБ (3602043 байт). Створений 20.11.2018. Тривалість 00 хв. 06 сек.;

· відео-файл під назвою «181120-191108». (Шлях - C:\Users\User\Pictures\MyCam), розмір - 4,40 МБ (4623959 байт). Створений 20.11.2018. Тривалість 00 хв. 08 сек.;

· відео-файл під назвою «181120-191311». (Шлях - C:\Users\User\Pictures\MyCam), розмір - 1,22 ГБ (1320969205 байт). Створений 20.11.2018. Тривалість 37 хв. 16 сек.;

· відео-файл під назвою «181120-203650». (Шлях - C:\Users\User\Pictures\MyCam), розмір - 139 МБ (146616541 байт). Створений 20.11.2018. Тривалість 04 хв. 10 сек.;

· відео-файл під назвою «181126-204101». (Шлях - C:\Users\User\Pictures\MyCam), розмір - 444 МБ (465865747 байт). Створений 26.11.2018. Тривалість 13 хв. 12 сек.

· відео-файл під назвою «181126-213241». (Шлях - C:\Users\User\Pictures\MyCam), розмір - 6,76 МБ (7095472 байт). Створений 26.11.2018. Тривалість 00 хв. 13 сек.;

· відео-файл під назвою «181126-213307». (Шлях - C:\Users\User\Pictures\MyCam), розмір - 7,53 МБ (7901802 байт). Створений 26.11.2018. Тривалість 00 хв. 13 сек.

? Чи приймає участь громадянин України ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в розмові, зафіксований на аудіо-відео записі, який ідентифікований як файл, та який записаний на оптичному носії інформації № 4520, який долучений до протоколу проведення огляду від 13.02.2019: відео матеріал, за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=ltsl4vkxaho під назвою «Акція «Белая балаклава маски сброшени г.Киев. 18.11.18».

? Чи приймає участь громадянин України ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в розмовах, зафіксованих на аудіо-відео записах, які ідентифікуються як файли, та які записані на оптичних носіях інформації, які долучені до протоколів проведення негласних слідчих (розшукових) дій:

· протокол від 04.02.2019 № 5/15/2197 з додатком

-диск № 4696, файли: Х13-4-23.01.19-19.48.18.562; Х13-4-23.01.19-19.57.50.109; Х13-4-23.01.19-20.16.43.031; Х13-4-23.01.19-20.26.14.578; Х13-4-24.01.19-00.14.11.375;

-диск № 4697, файли: Х13-4-24.01.19-21.49.08.453; Х13-4-24.01.19-21.58.40.031; Х13-4-25.01.19-18.03.33.828; Х13-4-25.01.19-18.22.36.968;

-диск № 4698, файли: Х13-4-26.01.19-14.28.53.484; Х13-4-27.01.19-13.32.43.953; Х13-4-27.01.19-13.42.15.500; Х13-4-27.01.19-13.51.47.078; Х13-4-27.01.19-14.48.46.234;

· протокол від 06.02.2019 № 5/1/5-234 з додатком

-диск № 7419, файли: Х13-4-28.01.19-21.44.01.187; Х13-4-29.01.19-16.38.08.625;

Х13-4-29.01.19-17.06.43.328;

-диск № 7420, файли: Х13-4-29.01.19-22.18.30.312; Х13-4-29.01.19-23.43.54.015; Х13-4-30.01.19-13.08.37.187; Х13-4-30.01.19-13.37.01.671; Х13-4-30.01.19-14.24.29.343; Х13-4-30.01.19-15.31.00.078; Х13-4-30.01.19-16.09.06.328; Х13-4-30.01.19-17.24.58.437; Х13-4-30.01.19-17.34.30.000; Х13-4-30.01.19-18.21.57.593; Х13-4-31.01.19-15.07.02.078; Х13-4-31.01.19-15.46.01.171; Х13-4-31.01.19-16.26.43.093; Х13-4-31.01.19-18.28.20.515; Х13-4-31.01.19-19.02.21.656; Х13-4-31.01.19-19.42.27.750; Х13-4-31.01.19-19.51.59.281; Х13-4-31.01.19-20.01.30.906;

-диск № 7421, файли: Х13-4-02.02.19-21.28.13.906;

-диск № 7422, файли: Х13-4-02.02.19-21.46.01.000; Х13-4-04.02.19-13.23.17.859; Х13-4-04.02.19-20.17.03.046;

· протокол від 18.02.2019 № 5/1/5-4175 з додатком

-диск № 7439, файли: Х13-4-05.02.19-12.41.48.234; Х13-4-05.02.19-12.51.19.796; Х13-4-05.02.19-13.10.12.718; Х13-4-05.02.19-13.19.44.296; Х13-4-05.02.19-14.45.18.171; Х13-4-05.02.19-14.54.49.687; Х13-4-05.02.19-16.39.16.453; Х13-4-05.02.19-16.48.48.000; Х13-4-05.02.19-16.58.09.343; Х13-4-05.02.19-17.07.40.921; Х13-4-05.02.19-17.26.44.046; Х13-4-05.02.19-18.04.40.078; Х13-4-05.02.19-23.36.12.828; Х13-4-06.02.19-01.23.35.734; Х13-4-06.02.19-16.25.48.109; Х13-4-06.02.19-16.35.46.593; Х13-4-06.02.19-16.45.18.171; Х13-4-06.02.19-16.54.49.718; Х13-4-06.02.19-17.13.52.843;

-диск № 7440, файли: Х13-4-06.02.19-17.23.14.203; Х13-4-07.02.19-14.59.15.812; Х13-4-07.02.19-15.09.07.859; Х13-4-07.02.19-15.18.39.390; Х13-4-07.02.19-15.28.10.968; Х13-4-07.02.19-15.37.42.531; Х13-4-07.02.19-15.47.14.093; Х13-4-07.02.19-17.25.58.703; Х13-4-07.02.19-21.22.57.406; Х13-4-07.02.19-21.32.49.437; Х13-4-07.02.19-22.01.24.140; Х13-4-07.02.19-22.20.17.078;

-диск № 7441, файли: Х13-4-08.02.19-13.06.13.812; Х13-4-08.02.19-13.25.16.906; Х13-4-08.02.19-13.34.48.515; Х13-4-08.02.19-20.14.37.656; Х13-4-08.02.19-20.23.59.015; Х13-4-08.02.19-22.08.36.015; Х13-4-08.02.19-22.46.32.062; Х13-4-08.02.19-23.05.35.187; Х13-4-08.02.19-23.14.56.531; Х13-4-08.02.19-23.24.28.109; Х13-4-08.02.19-23.43.31.234; Х13-4-09.02.19-00.59.33.546; Х13-4-09.02.19-14.15.22.328; Х13-4-09.02.19-14.43.57.000;

-диск № 7442, файли: Х13-4-09.02.19-21.03.47.937; Х13-4-09.02.19-21.32.22.593.

У розпорядження експертів надати необхідні матеріали кримінального провадження №22019000000000222 від 22.07.2019.

Обставини указані у зверненні заявник доводить долученими до нього матеріалами.

Позиція сторін

Сторони у судове засідання не з`явились, однак слідчий суддя беручи до уваги положення ст.ст. 22, 26 даного Кодексу в частині того, що сторони кримінального провадження є вільними у використанні своїх прав у межах та у спосіб, передбачених цим Кодексом та норми його ч. 3 ст. 244, яка регламентує, що особа, яка подала клопотання, повідомляється про місце та час його розгляду, проте її неприбуття не перешкоджає розгляду клопотання, крім випадків, коли її участь визнана слідчим суддею обов`язковою, з урахуванням строків розгляду звернень даного типу, вважає за можливе, у даному конкретному випадку, перейти до його розгляду по суті у їх відсутність, так як підстави для обов`язкової явки відсутні.

Мотиви, з яких виходив слідчий суддя при постановленні ухвали, і положення закону, яким він керувався у ракурсі встановлених обставин із даного питання

І. Відповідно до ч. 3 ст. 244 КПК України, клопотання про проведення експертизи розглядається слідчим суддею місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого здійснюється досудове розслідування.

У цій ситуації, вимоги ч. 3 ст. 244 КПК України, дотримано з огляду на, що слідчий суддя, перевіривши клопотання заявника на дотримання вимог Кримінального процесуального Кодексу України, приходить до наступного.

ІІ. Підстави проведення експертизи визначені ст. 242 КПК України, яка відноситься до Глави 20. Слідчі (розшукові) дії указаного Кодексу.

Відповідно до ч. 1 ст. 223 КПК України слідчі (розшукові) дії є діями, спрямованими на отримання (збирання) доказів або перевірку вже отриманих доказів у конкретному кримінальному провадженні.

Підставами для проведення слідчої (розшукової) дії є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети (ч. 2 ст. 223 КПК України).

З урахуванням того, що згідно із п. 1 ч. 1 ст. 91 КПК України у кримінальному провадженні підлягають доказуванню, зокрема, подія кримінального правопорушення (час, місце, спосіб та інші обставини вчинення кримінального правопорушення).

Доказами в кримінальному провадженні є фактичні дані, отримані у передбаченому цим Кодексом порядку, на підставі яких слідчий, прокурор, слідчий суддя і суд встановлюють наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню через призму того, що процесуальними джерелами доказів є у тому числі речові докази, висновки експертів (ст. 84 КПК України).

Речовим доказом є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій (ст. 98 КПК України).

Висновок експерта - це докладний опис проведених експертом досліджень та зроблені за їх результатами висновки, обґрунтовані відповіді на запитання, поставлені особою, яка залучила експерта, або слідчим суддею чи судом, що доручив проведення експертизи (ч. 1 ст. 101 КПК України).

Судова експертиза - це дослідження експертом на основі спеціальних знань матеріальних об`єктів, явищ і процесів, які містять інформацію про обставини справи, що перебуває у провадженні органів дізнання, досудового та судового слідства (ст. 1 Закону України "Про судову експертизу").

Положеннями ч. 1 ст. 242 КПК України встановлено, що експертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження.

Згідно із ст. 243 КПК України,експерт залучається за наявності підстав для проведення експертизи за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження.

Експертиза проводиться, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання (ч. 1 ст. 242 КПК України).

Слідчий суддя задовольняє клопотання, якщо особа, яка звернулася з відповідним клопотанням, доведе, що для вирішення питань, що мають істотне значення для кримінального провадження, необхідне залучення експерта (ч. 6 ст. 244 КПК України).

Тож, ураховуючи те, за яким фактом проводиться це досудове розслідування та за якими ознаками складу злочину, на думку слідчого судді, у ракурсі порушених питань є дійсними підстави регламентовані кримінальним процесуальним Кодексом України для призначення експертизи у цьому кримінальному провадженні, адже з цього питання дійсно необхідні спеціальні знання, та їх вирішення має істотне значення для кримінального провадження.

IІІ. Аналізуючи питання того, які саме питання слід порушити перед експертом слідчий суддя ураховує таке.

Запитання, які ставляться експертові, та його висновок щодо них не можуть виходити за межі спеціальних знань експерта (ч. 4 ст. 101 КПК України).

Відповідно до ч. 7 ст. 244 КПК України, до ухвали слідчого судді про доручення проведення експертизи включаються запитання, поставлені експертові особою, яка звернулася з відповідним клопотанням.

З огляду на що слідчий суддя уважає за необхідне до ухвали про доручення проведення експертизи включити запитання, поставлені експертові особою, яка звернулася з відповідним клопотанням.

Слідчий суддя не установив передумов визначених ч. 4 ст. 101, ч. 7 ст. 244 КПК України, які б указували на наявність передумов не включати до ухвали запитання, поставлені особою, яка звернулася з відповідним клопотанням.

ІV. Слідчий суддя самостійно визначає експерта, якого необхідно залучити, або експертну установу, якій необхідно доручити проведення експертизи (абз. 2 ч. 6 ст. 244 КПК України).

У цій ситуації, слідчий суддя, у порядку ч. 6 ст. 244 КПК України, уважає за можливе залучити експертну установу запропоновану заявником так, як запропоноване дослідження випливає з її компетенції.

Експертом у кримінальному провадженні є особа, яка володіє науковими, технічними або іншими спеціальними знаннями, має право відповідно доЗакону України "Про судову експертизу"на проведення експертизи і якій доручено провести дослідження об`єктів, явищ і процесів, що містять відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення, та дати висновок з питань, які виникають під час кримінального провадження і стосуються сфери її знань (ч. 1 ст. 69 КПК України).

З урахуванням того, що експерта установа, ураховуючи норми ч. 9 ст. 244 КПК України, після проведення експертизи має надати висновок особі, за клопотанням якої він був залучений.

V. Відповідно до ч. 3 ст. 101 КПК України висновок повинен ґрунтуватися на відомостях, які експерт сприймав безпосередньо або вони стали йому відомі під час дослідження матеріалів, що були надані для проведення дослідження, як наслідок слідчий суддя уважає за необхідне на виконання указаних вимог кримінального процесуального законодавства України надати на дослідження для проведення дослідження запропоновані заявником у звернені матеріали, так як без цього не можливо говорити про безпосереднє сприйняття.

Експертів слід попередити про кримінальну відповідальність за ст.ст.384,385 КК України.

VІ. Визначаючи такий спосіб та порядок виконання цієї ухвали слідчий суддя ураховує норми ч. 1 ст. 534 КПК України, яка указує на те, що у разі необхідності спосіб, строки і порядок виконання можуть бути визначені у самому судовому рішенні, та саме застосований алгоритм за своєю суттю сприятиме досягнення мети експертизи та виконання вимог ст. 2 того ж Кодексу.

VІІ. Клопотання заявника містить в цілому відомості визначені ст. 244 КПК України, обставин, регламентованих частиною 4 вказаної статті, які б слугували підставою для повернення клопотання особі, яка його подала, слідчим суддею не встановлено.

Порушень вимог ст. 244 КПК України, Глави 20 КПК України слідчі (розшукові) дії, та Глави 2 КПК України засади кримінального провадження, у судовому засіданні, слідчим суддею не виявлено.

До клопотання також додано копії матеріалів, якими обґрунтовуються його доводи та вони є дійсними.

Враховуючи викладене, слідчий суддя дослідивши матеріали клопотання, долучені до нього документи, за своїм внутрішнім переконанням, яке ґрунтується на всебічному, повному й неупередженому дослідженні всіх обставин провадження, керуючись законом, оцінюючи сукупність зібраних доказів - з точки зору достатності та взаємозв`язку вважає, що наявні у провадженні докази, передбачені параграфами 3-5 Глави 4 КПК України (показання, речові докази і документи та інші) свідчать про те, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню для досягнення мети регламентованої ст. 242 даного Кодексу.

З цих підстав та керуючись ст.ст. 1-29, 69, 84, 91, 94, 98, 101, 223, 242-245, 309, 369-372, 376, 534 КПК України, Закону України «Про судову експертизу», слідчий суддя постановив :

клопотання задовольнити.

Призначити у кримінальному провадженні №22019000000000222 від 22.07.2019 експертизу аудіо-відео звукозаписів проведення якої доручити експертам Українського науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз Служби безпеки України.

На вирішення експертів поставити наступні питання:

? Чи приймає участь громадянин України ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в розмовах, зафіксованих на аудіо-відео записах, які ідентифікуються як файли, та які записані на оптичному носії інформації, який долучений до протоколу проведення огляду від 25.02.2019:

· 181101-024327. Файл "MP4" (.mp4), розмір - 10,0 МБ (10539032 байт), створений 15.11.2018, тривалість 11 хв. 24 сек.;

· відео-файл «181101-003647». Файл "MP4" (.mp4), розмір - 197 МБ (206769536 байт), створений 15.11.2018, тривалість 04 хв. 24 сек.;

· аудіо-файл під назвою «190202_182657». (Шлях - C:\Users\User\Documents\UV SoundRecorder), розмір - 2,99 МБ (3137829 байт). Створений 02.02.2019. Тривалість 06 хв. 32 сек.;

· відео-файл під назвою «181120-123026». (Шлях - C:\Users\User\Pictures\MyCam), розмір - 3,43 МБ (3602043 байт). Створений 20.11.2018. Тривалість 00 хв. 06 сек.;

· відео-файл під назвою «181120-191108». (Шлях - C:\Users\User\Pictures\MyCam), розмір - 4,40 МБ (4623959 байт). Створений 20.11.2018. Тривалість 00 хв. 08 сек.;

· відео-файл під назвою «181120-191311». (Шлях - C:\Users\User\Pictures\MyCam), розмір - 1,22 ГБ (1320969205 байт). Створений 20.11.2018. Тривалість 37 хв. 16 сек.;

· відео-файл під назвою «181120-203650». (Шлях - C:\Users\User\Pictures\MyCam), розмір - 139 МБ (146616541 байт). Створений 20.11.2018. Тривалість 04 хв. 10 сек.;

· відео-файл під назвою «181126-204101». (Шлях - C:\Users\User\Pictures\MyCam), розмір - 444 МБ (465865747 байт). Створений 26.11.2018. Тривалість 13 хв. 12 сек.

· відео-файл під назвою «181126-213241». (Шлях - C:\Users\User\Pictures\MyCam), розмір - 6,76 МБ (7095472 байт). Створений 26.11.2018. Тривалість 00 хв. 13 сек.;

· відео-файл під назвою «181126-213307». (Шлях - C:\Users\User\Pictures\MyCam), розмір - 7,53 МБ (7901802 байт). Створений 26.11.2018. Тривалість 00 хв. 13 сек.

? Чи приймає участь громадянин України ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в розмові, зафіксований на аудіо-відео записі, який ідентифікований як файл, та який записаний на оптичному носії інформації № 4520, який долучений до протоколу проведення огляду від 13.02.2019: відео матеріал, за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=ltsl4vkxaho під назвою «Акція «Белая балаклава маски сброшени г.Киев. 18.11.18».

? Чи приймає участь громадянин України ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в розмовах, зафіксованих на аудіо-відео записах, які ідентифікуються як файли, та які записані на оптичних носіях інформації, які долучені до протоколів проведення негласних слідчих (розшукових) дій:

· протокол від 04.02.2019 № 5/15/2197 з додатком

-диск № 4696, файли: Х13-4-23.01.19-19.48.18.562; Х13-4-23.01.19-19.57.50.109; Х13-4-23.01.19-20.16.43.031; Х13-4-23.01.19-20.26.14.578; Х13-4-24.01.19-00.14.11.375;

-диск № 4697, файли: Х13-4-24.01.19-21.49.08.453; Х13-4-24.01.19-21.58.40.031; Х13-4-25.01.19-18.03.33.828; Х13-4-25.01.19-18.22.36.968;

-диск № 4698, файли: Х13-4-26.01.19-14.28.53.484; Х13-4-27.01.19-13.32.43.953; Х13-4-27.01.19-13.42.15.500; Х13-4-27.01.19-13.51.47.078; Х13-4-27.01.19-14.48.46.234;

· протокол від 06.02.2019 № 5/1/5-234 з додатком

-диск № 7419, файли: Х13-4-28.01.19-21.44.01.187; Х13-4-29.01.19-16.38.08.625;

Х13-4-29.01.19-17.06.43.328;

-диск № 7420, файли: Х13-4-29.01.19-22.18.30.312; Х13-4-29.01.19-23.43.54.015; Х13-4-30.01.19-13.08.37.187; Х13-4-30.01.19-13.37.01.671; Х13-4-30.01.19-14.24.29.343; Х13-4-30.01.19-15.31.00.078; Х13-4-30.01.19-16.09.06.328; Х13-4-30.01.19-17.24.58.437; Х13-4-30.01.19-17.34.30.000; Х13-4-30.01.19-18.21.57.593; Х13-4-31.01.19-15.07.02.078; Х13-4-31.01.19-15.46.01.171; Х13-4-31.01.19-16.26.43.093; Х13-4-31.01.19-18.28.20.515; Х13-4-31.01.19-19.02.21.656; Х13-4-31.01.19-19.42.27.750; Х13-4-31.01.19-19.51.59.281; Х13-4-31.01.19-20.01.30.906;

-диск № 7421, файли: Х13-4-02.02.19-21.28.13.906;

-диск № 7422, файли: Х13-4-02.02.19-21.46.01.000; Х13-4-04.02.19-13.23.17.859; Х13-4-04.02.19-20.17.03.046;

· протокол від 18.02.2019 № 5/1/5-4175 з додатком

-диск № 7439, файли: Х13-4-05.02.19-12.41.48.234; Х13-4-05.02.19-12.51.19.796; Х13-4-05.02.19-13.10.12.718; Х13-4-05.02.19-13.19.44.296; Х13-4-05.02.19-14.45.18.171; Х13-4-05.02.19-14.54.49.687; Х13-4-05.02.19-16.39.16.453; Х13-4-05.02.19-16.48.48.000; Х13-4-05.02.19-16.58.09.343; Х13-4-05.02.19-17.07.40.921; Х13-4-05.02.19-17.26.44.046; Х13-4-05.02.19-18.04.40.078; Х13-4-05.02.19-23.36.12.828; Х13-4-06.02.19-01.23.35.734; Х13-4-06.02.19-16.25.48.109; Х13-4-06.02.19-16.35.46.593; Х13-4-06.02.19-16.45.18.171; Х13-4-06.02.19-16.54.49.718; Х13-4-06.02.19-17.13.52.843;

-диск № 7440, файли: Х13-4-06.02.19-17.23.14.203; Х13-4-07.02.19-14.59.15.812; Х13-4-07.02.19-15.09.07.859; Х13-4-07.02.19-15.18.39.390; Х13-4-07.02.19-15.28.10.968; Х13-4-07.02.19-15.37.42.531; Х13-4-07.02.19-15.47.14.093; Х13-4-07.02.19-17.25.58.703; Х13-4-07.02.19-21.22.57.406; Х13-4-07.02.19-21.32.49.437; Х13-4-07.02.19-22.01.24.140; Х13-4-07.02.19-22.20.17.078;

-диск № 7441, файли: Х13-4-08.02.19-13.06.13.812; Х13-4-08.02.19-13.25.16.906; Х13-4-08.02.19-13.34.48.515; Х13-4-08.02.19-20.14.37.656; Х13-4-08.02.19-20.23.59.015; Х13-4-08.02.19-22.08.36.015; Х13-4-08.02.19-22.46.32.062; Х13-4-08.02.19-23.05.35.187; Х13-4-08.02.19-23.14.56.531; Х13-4-08.02.19-23.24.28.109; Х13-4-08.02.19-23.43.31.234; Х13-4-09.02.19-00.59.33.546; Х13-4-09.02.19-14.15.22.328; Х13-4-09.02.19-14.43.57.000;

-диск № 7442, файли: Х13-4-09.02.19-21.03.47.937; Х13-4-09.02.19-21.32.22.593.

У розпорядження експертів надати необхідні матеріали кримінального провадження №22019000000000222 від 22.07.2019.

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст.ст.384,385 КК України.

Роз`яснити, що висновок експерта повинен відповідати вимогамст. 102 КПК України.

Висновок експерта має бути наданий особі, за клопотанням якої він був залучений.

Ухвала оскарженню не підлягає, є обов`язковою і підлягає безумовному виконанню на всій території України.

Слідчий суддя : ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення30.08.2019
Оприлюднено21.02.2023

Судовий реєстр по справі —755/13072/19

Ухвала від 27.11.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Бірса О. В.

Ухвала від 27.11.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Бірса О. В.

Ухвала від 26.11.2019

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Павленко Оксана Петрівна

Ухвала від 05.11.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Бірса О. В.

Ухвала від 05.11.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Бірса О. В.

Ухвала від 09.10.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Бірса О. В.

Ухвала від 09.10.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Бірса О. В.

Ухвала від 30.08.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Бірса О. В.

Ухвала від 30.08.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Бірса О. В.

Ухвала від 16.08.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Бірса О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні