Ухвала
від 16.08.2019 по справі 757/43387/19-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/43387/19-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 серпня 2019 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в м. Києві клопотання прокурора другого відділу процесуального керівництва Другого управління організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням, яке здійснюється слідчими центрального апарату Державного бюро розслідувань Департаменту організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних правопорушень, підслідних Державному бюро розслідувань, нагляду за додержанням законів його оперативними підрозділами та підтримання публічного обвинувачення у відповідних провадженнях Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 про проведення обшуку у кримінальному провадженні № 42016000000004094,-

ВСТАНОВИВ:

В провадження слідчого судді надійшло вказане клопотання.

Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42016000000004094 від 27.12.2016 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що директор Департаменту оцінки майна, майнових прав та професійної оціночної діяльності Фонду державного майна України ОСОБА_5 , керівник ТОВ «Ві Ай Пі Департамент» (код ЄДРПОУ 33508037) ОСОБА_6 , керівник ПП «Інформаційно-консалтинговий центр АСБОУ» (код ЄДРПОУ 22956058) ОСОБА_7 , голова правління Всеукраїнської громадської організації «Асоціація Спеціалістів банківської оцінки України» (код ЄДРПОУ 35567340) ОСОБА_8 , співробітник ТОВ «Оціночна компанія Аргумент» (код ЄДРПОУ 34286063) та ПП «Аргумент» (код ЄДРПОУ 32115789) ОСОБА_9 , керівник ТОВ «Акцепт Онлайн» (код ЄДРПОУ 40429394) ОСОБА_10 , керівник ТОВ «Про закупівлі» (код ЄДРПОУ 40328577) ОСОБА_11 та головний бухгалтер операторів авторизованих електронних майданчиків, а саме: ПП «Ві Ай Пі Департамент», ПП «Інформаційно-консалтинговий центр АСБОУ», ТОВ «Акцепт Онлайн», ТОВ «Про Закупівлі», ПП «Аргумент», ТОВ «Оціночна компанія Аргумент» ОСОБА_12 , діючи за попередньою змовою з іншими невстановленими на теперішній час особами, в порушення чинного законодавства України, розробили схему розтрати державного майна України шляхом авторизації на ринку оцінювання електронних майданчиків, підконтрольних приватним суб`єктам господарської діяльності, для подальшого упровадження останніми схеми мінімізації оподаткування учасників оціночної діяльності, внаслідок чого державі спричинені збитки в особливо великих розмірах.

Встановлено, що ОСОБА_7 , являється керівником та засновником ПП «Інформаційно-консалтинговий центр АСБОУ» та являється оператором авторизованого електронного майданчика «РЕЄСТР ОЦІНКИ».

Прокурор зазначає, що ОСОБА_7 спілкується з ОСОБА_8 з питань роботи авторизованого електронного майданчика, здійснює контроль за внесенням звітів до Єдиної бази звітів про оцінку, що містять завідомо недостовірні відомості про вартість об`єкта оподаткування. Здійснює спілкування з керівником ПП «Ві Ай Пі Департамент» ОСОБА_6 , ОСОБА_9 з питань використання у своїй діяльності програмного продукту «1С:Бухгалтерія для України», з проблемних питань роботи авторизованих електронних майданчиків. Також, ОСОБА_7 спілкується з працівниками Державної служби спеціального зв`язку та захисту інформації України, які здійснюють перевірки ПП «Інформаційно-консалтинговий центр АСБОУ», за результатами якої умисно приховується використання останніми програмного продукту «1С:Бухгалтерія для України». Окрім цього, встановлено, що кожної неділі ОСОБА_7 замовляє на зняття кошти з поточного рахунку у сумі понад 1 млн. грн. у ВІП відділеннях ПАТ КБ «Приватбанк» м. Києва, знімає та передає їх ОСОБА_8 . Також, встановлено, що ОСОБА_7 зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 (за вказаною адресою за комп`ютером працює батько ОСОБА_7 , який здійснює контроль за роботою авторизованого електронного майданчика «РЕЄСТР ОЦІНКИ»).

Згідно наявних у слідства даних ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 причетна до вчинення вищевказаних злочинів.

З метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення у слідства виникла необхідність в проведенні обшуку за місцем фактичного проживання ОСОБА_7 за адресою АДРЕСА_2 .

Згідно інформаційної довідки № 176516889 від 06.08.2019 Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, квартира за адресою АДРЕСА_2 належить на праві приватної власності ОСОБА_13 .

В судовому засіданні прокурор клопотання підтримав, посилаючись на викладені в ньому доводи, просив задовольнити.

Обшук, у відповідності зі ст. 234 КПК України, проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Заслухавши пояснення прокурора, дослідивши матеріали, якими обґрунтовується внесене клопотання, надходжу до висновку про наявність підстав для часткового задоволення клопотання, оскільки прокурором доведено наявність достатніх підстав вважати, що було вчинене кримінальне правопорушення, дані про яке містяться у витягу з ЄРДР, що відшукувані речі та документи мають значення для досудового розслідування та відомості, які в них містяться, можуть бути доказами під час судового розгляду, а також, можуть знаходитися у вказаному в клопотанні приміщенні.

Разом з цим, слідчий суддя не знаходить підстав для задоволення клопотання в частині надання дозволу на обшук з метою відшукання та вилучення майна, речей і цінностей, здобутих іншим незаконним шляхом, інших документів та предметів, які можуть свідчити про діяльність електронних майданчиків «ОЦІНКА.online», «ПРОФЕСІЙНА ОЦІНКА», «ЕКСПРЕС ОЦІНКА», «РЕЄСТР ОЦІНКИ», та розтрату державного майна України шляхом мінімізації оподаткування учасників оціночної діяльності, які можуть свідчити про розтрати державного майна України шляхом мінімізації оподаткування учасників оціночної діяльності та мають значення для встановлення істини у даному кримінальному провадженні, оскільки прокурором клопотання в цій частині неконкретизоване.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 108, 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити частково.

Надати дозвіл старшому групи прокурорів у кримінальному провадженні № 42016000000004094 - прокурору другого відділу процесуального керівництва Другого управління організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням, яке здійснюється слідчими центрального апарату Державного бюро розслідувань Департаменту організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних правопорушень, підслідних Державному бюро розслідувань, нагляду за додержанням законів його оперативними підрозділами та підтримання публічного обвинувачення у відповідних провадженнях Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , прокурорам групи прокурорів у кримінальному провадженні № 42016000000004094 на проведення обшуку за місцем фактичного проживання ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , приміщення квартири, яка розташована за адресою: АДРЕСА_2 , що належить на праві приватної власності ОСОБА_13 , з метою відшукання та вилучення документів та предметів, а саме: установчі, реєстраційні, первинні фінансово-господарські та бухгалтерські документи ТОВ «Ві Ай Пі Департамент», ПП «Інформаційно-консалтинговий центр АСБОУ», Всеукраїнської громадської організації «Асоціація Спеціалістів банківської оцінки України», ТОВ «Оціночна компанія Аргумент» та ПП «Аргумент», документи з приводу діяльності електронних майданчиків «ОЦІНКА.online», «ПРОФЕСІЙНА ОЦІНКА», «ЕКСПРЕС ОЦІНКА», «РЕЄСТР ОЦІНКИ», накази про призначення на посаду, посадові інструкції директора Департаменту оцінки майна, майнових прав та професійної оціночної діяльності Фонду державного майна України ОСОБА_5 , електронні пристрої зі збереженням інформації, на котрих зберігаються дані щодо діяльності електронних майданчиків «ОЦІНКА.online», «ПРОФЕСІЙНА ОЦІНКА», «ЕКСПРЕС ОЦІНКА», «РЕЄСТР ОЦІНКИ», документи та інші паперові носії інформації із зразками підписів та почерку ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 документи про відкриття та обслуговування банківських рахунків, сховищ, чекових книжок, отримання та використання ключів доступу до системи «Клієнт - Банк», ключі доступу до системи «Клієнт - Банк», документально непідтверджені значні суми грошових коштів, отримані в результаті протиправної діяльності; банківські картки, носії інформації з ПЕОМ, флеш-накопичувачі, планшетні комп`ютери чи іншу техніку, яка може зберігати електронні копії документів; мобільні телефони, інші засоби зв`язку та СІМ-картки; записники, зошити, журнали, чорнові записи, документи, нотатки, листи з вільними зразками почерку, оптичні (магнітні) чи паперові носії інформації, що містять відомості про вчинене кримінальне правопорушення, носії інформації що містять відомості про записи з камер спостереження.

В іншій частині клопотання залишити без задоволення.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення16.08.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу84026422
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку у кримінальному провадженні № 42016000000004094

Судовий реєстр по справі —757/43387/19-к

Ухвала від 16.08.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Шапутько С. В.

Ухвала від 16.08.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Шапутько С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні