Рішення
від 13.02.2007 по справі 2-1140/2007
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

м. Тернопіль, вул. Котляревського, 34, 46003, (0352) 52-31-60

13 лютого 2007 року Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

в складі : головуючого Свачій І.М.

при секретарі Мельничук С.П.

розглянувши у відкритому судовому засідання в місті Тернополі цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання права власності на спадкове майно та зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про визнання права власності на спадкове майно, -

В с т а н о в и в :

ОСОБА_1 звернувся в суд з позовом до ОСОБА_2 про визнання права власності на спадкове майно, а саме на ј частину житлового будинку з надвірними побудовами та спорудами, який знаходиться в АДРЕСА_1 в порядку спадкування, посилаючись на те, що ІНФОРМАЦІЯ_1 померла його мати ОСОБА_3 , якій належала Ѕ частина цього будинку. Після її смерті відкрилась спадщина на належну їй частину будинку, спадкоємцями на яку є він та відповідач по справі, як діти померлої.

ОСОБА_2 звернувся в суд із зустрічним позовом до ОСОБА_1 про визнання права власності на спадкове майно, а саме на ј частину житлового будинку з надвірними побудовами та спорудами, який знаходиться в АДРЕСА_1 в порядку спадкування, посилаючись на те, що ІНФОРМАЦІЯ_1 померла його мати ОСОБА_3 , якій належала Ѕ частина цього будинку. Після її смерті відкрилась спадщина на належну їй частину будинку, спадкоємцями на яку є він та відповідач по справі, як діти померлої.

В судовому засіданні ОСОБА_1 заявлений ним позов підтримав та визнав зустрічний позов.

ОСОБА_2 заявлений ним зустрічний позов підтримав, а також визнав первісний позов.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення сторін, суд вважає, що заявлені позови підлягають до задоволення, виходячи із слідуючих міркувань.

ІНФОРМАЦІЯ_1 померла ОСОБА_3 . Після її смерті відкрилась спадщина на все належне їй майно в тому числі і на Ѕ частину житлового будинку з надвірними побудовами та спорудами, що знаходиться в АДРЕСА_1 , яка належала їй на праві приватної власності, що стверджується Технічним паспортом виданим районним бюро технічної інвентаризації до спадкоємців першої черги по закону належать сторони по справі, як діти померлої.

Спадкове законодавство передбачає шестимісячний строк для подачі спадкоємцями заяви до нотконтори про прийняття спадщини. Сторонами по справі такі заяви подані в нотаріальну контору у встановленому законом термін, а тому заявлені ними позови на підставі ст.. 1269 ЦК України підлягають до задоволення

Керуючись ст..ст. 10, 60, 212 ЦПК України, ст.. 1269 ЦК України,-

в и р і ш и в:

Позов задоволити.

Визнати за ОСОБА_1 право власності на ј частину житлового будинку з надвірними побудовами та спорудами в АДРЕСА_1 в порядку спадкування після смерті ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Визнати за ОСОБА_2 право власності на ј частину житлового будинку з надвірними побудовами та спорудами в АДРЕСА_1 в порядку спадкування після смерті ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Рішення набирає законної сили після закінчення строку подання заяви відповідачами в Тернопільський міськрайонний суд про його перегляд, яка може бути подана протягом 10 днів з дня отримання його копії, а також після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження або апеляційної скарги позивачем, які можуть бути подані ним протягом 10 днів з дня проголошення рішення, а апеляційна скарга протягом 2 днів після подання заяви про апеляційне оскарження до апеляційного суду Тернопільської області через Тернопільський міськрайонний суд.

Головуючий: Свачій І.М.

Дата ухвалення рішення13.02.2007
Оприлюднено05.09.2019

Судовий реєстр по справі —2-1140/2007

Ухвала від 02.03.2010

Цивільне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Алтунін О. В.

Ухвала від 03.03.2010

Цивільне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Алтунін О. В.

Рішення від 13.05.2007

Цивільне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Чубенко Л.І.

Рішення від 14.05.2007

Цивільне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Чубенко Л.І.

Рішення від 13.02.2007

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Свачій І. М.

Рішення від 28.12.2007

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

Струтинський P.P.

Рішення від 05.09.2007

Цивільне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Міщенко С.В.

Рішення від 20.12.2007

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

ГОРОБЕЦЬ O.K.

Рішення від 13.12.2007

Цивільне

Авдіївський міський суд Донецької області

Компанієць І.Д.

Рішення від 25.12.2007

Цивільне

Гайсинський районний суд Вінницької області

Медвецький С.К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні