Постанова
від 23.12.2009 по справі 43240/09/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний ад міністративний суд

61004 м. Харків вул. Мар'їнс ька, 18-Б-3

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

23.12.2009 р. № 2 -а- 43240/09/2070

Харківський окруж ний адміністративний суд у с кладі:

головуючого судді Бабає ва А.І.

при секретарі судового зас ідання Глазуновій А.В.

за участі:

представника позивача Кур аксіна В.О. (довіреність № 9407/07-33 в ід 26.10.2009 року)

представника відповідача Мілохіна В.С. (довіреність № б/ н )

розглянув у відкритому су довому засіданні адміністра тивну справу за позовом упра вління Пенсійного фонду Укра їни в Червонозаводському рай оні м. Харкова до Харківсько го дочірнього підприємства " Комплект" закритого акціонер ного товариства "Сантехмонта ж-60" про стягнення заборгован ості, -

В С Т А Н О В И В:

13 листопада 2009 року упра вління Пенсійного фонду Укра їни в Червонозаводському рай оні м.Харкова звернулось до Х арківського окружного адмін істративного суду з адмініст ративним позовом, в якому з ур ахуванням уточнених позовни х вимог просила суд стягнути з Харківського дочірнього п ідприємства "Комплект" закри того акціонерного товариств а "Сантехмонтаж-60" заборговано сті по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пільг ових пенсій у сумі 8536,09 грн.

В обґрунтування позовних в имог зазначило, що Харківськ е дочірнє підприємство "Комп лект" закритого акціонерного товариства "Сантехмонтаж-60" з ареєстроване в управлінні Пе нсійного фонду України в Чер вонозаводському районі м. Ха ркова, як платник страхових в несків на загальнообов' язк ове державне пенсійне страху вання до Пенсійного фонду Ук раїни. Харківське дочірнє пі дприємство "Комплект" закрит ого акціонерного товариства "Сантехмонтаж-60" має заборгов аність по відшкодуванню витр ат на виплату та доставку піл ьгових пенсій за лютий-жовте нь 2009 року в сумі 8536,09 грн.

Представник позивача в суд овому засіданні змінені позо вні вимоги підтримав та прос ив суд стягнути з відповідач а вказану суму заборгованост і.

Представник відповідача в судовому засіданні проти по зову не заперечувала.

Суд, вислухавши представни ка позивача та представника відповідача, дослідивши мате ріали справи, проаналізувавш и докази у їх сукупності, вваж ає, що позов підлягає задовол енню з наступних підстав.

Судом встановлено, що Харкі вське дочірнє підприємство " Комплект" закритого акціонер ного товариства "Сантехмонта ж-60" зареєстроване в управлінн і Пенсійного фонду України в Фрунзенському районі м. Харк ова, як платник страхових вне сків на загальнообов' язков е державне пенсійне страхува ння до Пенсійного фонду Укра їни.

Відповідно до п. 2 Прикінцев их положень Закону України "П ро загальнообов'язкове держа вне пенсійне страхування" №1058 -IV від 09.07.2003 року на підприємство покладено обов'язок у повном у розмір відшкодовувати орга нам Пенсійного фонду втрати, пов'язані з виплатою та доста вкою пільгових пенсій, призн ачених відповідно ст. 13 Закону України "Про пенсійне забезп ечення" №1788-XII від 05.11.1991 року.

Згідно до п. "а" ст.13 Закону Ук раїни "Про пенсійне забезпеч ення" №1788-XII від 05.11.1991 року працівн икам відповідача ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3., ОСОБА _4., ОСОБА_5. була нарахован а пенсія (а.с. 5).

За лютий - жовтень 2009 року від повідними управліннями Пенс ійного фонду України була ви плачена ОСОБА_1, ОСОБА_2 , ОСОБА_3., ОСОБА_4., ОСО БА_5. пенсія з урахуванням ви трат на її доставку на загаль ну суму 30824,94 грн. Відповідачем ч астково було відшкодовано ви трати на виплату та доставку пенсії, сума боргу складає 8536,0 9 грн. (а.с.5).

Відповідно до абз.4, п.п.1 п.2 роз ділу XV Прикінцевих положень З акону України "Про загальноо бов'язкове державне пенсійне страхування" №1058 від 09.07.2003 року в изначений обов' язок відшко дування витрат на виплату та доставку пенсій особам, які б ули зайняті повний робочий д ень на підземних роботах, роб отах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами пр аці за Списком №2 виробництв, р обіт, професій, посад і показн иків, затверджених Кабінетом Міністрів України.

Порядок покриття витрат на виплату і доставку пенсій, пр изначених на пільгових умова х відповідно до частини 2 Прик інцевих положень Закону Укра їни "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхуван ня" визначений в п. 6 Інструкці ї про порядок обчислення і сп лати страхувальниками та зас трахованими особами внесків на загальнообов'язкове держ авне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, як а затверджена постановою пра вління Пенсійного фонду Укра їни від 19.12.2003 року №21-1 та зареєст рована в Міністерстві юстиці ї України 16.01.2004 року за №64/8663. Відп овідно до пункту 6.2 вищеназван ої Інструкції витрати на вип лату та доставку пенсій, приз начених на пільгових умовах особами, які мають стаж, що дає право на призначення цих пен сій покриваються підприємст вом, на якому працювали застр аховані особи. Пунктом 6.3. вказ аної Інструкції визначено, щ о у разі ліквідації або зміни власника підприємства суми зазначених витрат відшкодов ують правонаступники. Пункто м 6.4. Інструкції передбачено, щ о розмір сум до відшкодуванн я визначається відділом надх одження доходів управління П енсійного фонду України і що місяця надсилається підприє мствам в повідомленнях про р озрахунок сум фактичних витр ат на виплату та доставку пен сій призначених відповідно д о частини 2 Прикінцевих полож ень Закону України "Про загал ьнообов'язкове державне пенс ійне страхування". Пунктом 6.8 п ередбачено, що підприємства щомісяця до 25-го числа вносять до Пенсійного фонду України зазначену в повідомленні мі сячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсі й, призначених на пільгових у мовах.

Таким чином, відповідач зоб ов'язаний відшкодовувати орг анам Пенсійного фонду суми ф актичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначени х на пільгових умовах.

Згідно наданої суду копії р озрахунку фактичних витрат н а виплату та доставку пенсій , призначених відповідно до ч . 2 Прикінцевих положень Закон у України "Про загальнообов'я зкове державне пенсійне стра хування" в частині пенсій, при значених відповідно до пункт у "а" статті 13 Закону України "Пр о пенсійне забезпечення", скл аденого щодо працівників Хар ківського дочірнього підпри ємства "Комплект" закритого а кціонерного товариства "Сант ехмонтаж-60" ОСОБА_1, ОСОБА _2., ОСОБА_3., ОСОБА_4., О СОБА_5., зазначені витрати за лютий - жовтень 2009 року становл ять в розмірі 8536,09 грн. (а.с. 5).

На виконання вимог Інструк ції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внес ків на загальнообов'язкове д ержавне пенсійне страхуванн я до Пенсійного фонду Україн и, затвердженої постановою П равління Пенсійного фонду У країни від 19.12.03 року №21-1, зареєст рованої в Міністерстві юстиц ії України 16 січня 2004 року за №64/ 8663 управлінням Пенсійного фон ду України в Червонозаводськ ому районі м. Харкова відпові дачу було направлено розраху нок та повідомлення про спла ту фактичних витрат на випла ту пенсій, призначених відпо відно до ч.2 Прикінцевих полож ень Закону України "Про загал ьнообов'язкове державне пенс ійне страхування" в частині п енсій, призначених відповідн о до пункту "а" статті 13 Закону У країни "Про пенсійне забезпе чення" за лютий - жовтень 2009 рок у (а.с. 5). Повідомлення та розрах унок були направлені поштою.

Відповідно до п.6.8. вказаної в ище Інструкції підприємства щомісяця до 25-го числа вносят ь до Пенсійного фонду зазнач ену в повідомленні місячну с уму фактичних витрат на випл ату пенсій, призначених на пі льгових умовах.

Отриманий розрахунок відп овідачем не оскаржувався. За таких підстав вказаний розр ахунок вважається узгоджени ми відповідачем.

На підставі вищенаведеног о, суд дійшов висновку, що позо вні вимоги про стягнення заб оргованості по відшкодуванн ю витрат Пенсійного фонду Ук раїни на виплату та доставку пільгових пенсій в сумі 8536,09 гр н. є правомірними та обґрунто ваними. Тому підлягають задо воленню у повному обсязі.

На підставі вищевикладено го та керуючись Законом Укра їни "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхуван ня", ст.158, ст.159, ст.160, ст.163, ст.185, ст.186, ст .254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Позов управління Пенсій ного фонду України в Червоно заводському районі м. Харков а до Харківського дочірньог о підприємства "Комплект" зак ритого акціонерного товарис тва "Сантехмонтаж-60" про стягн ення заборгованості - задово льнити.

Стягнути з Харківського до чірнього підприємства "Компл ект" закритого акціонерного товариства "Сантехмонтаж-60" (ю ридична адреса: 61010, м. Харків, ву л. Греківська, буд.104, код ЄДРПОУ : 14072279, р/р 26004301811413 в ХЦВ "Промінвестб анк", МФО 351458) на користь управлі ння Пенсійного фонду України в Червонозаводському районі м.Харкова (юридична адреса: 61140 , м. Харків, вул. 1 Кінної Армії, 15, код ЄДРПОУ: 22682342, р/р 256063012095 в ВАТ "Де ржавний ощадний банк України ", МФО 351823) заборгованість по спл аті пільгових пенсій за Спис ком № 2 у розмірі 8536 (вісім тисяч п'ятсот тридцять шість) грн. 09 к оп.

Постанова може бути оскарж ена до Харківського апеляці йного адміністративного суд у через Харківський окружний адміністративний суд протяг ом 10 днів з дня її проголошенн я, шляхом подання заяви про а пеляційне оскарження, а в раз і складання постанови у повн ому обсязі відповідно до ст. 16 0 КАСУ - з дня складання поста нови в повному обсязі. Апеляц ійна скарга подається протя гом 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Постанова набирає законн ої сили після закінчення стр оків для подачі зави про апел яційне оскарження. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна с карга не була подана у строк, в становлений цим Кодексом, по станова суду набирає законно ї сили після закінчення цьог о строку.

Суддя Бабаєв А.І.

Повний текст постанов и виготовлений 28.12.2009 року.

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення23.12.2009
Оприлюднено14.09.2010
Номер документу8402855
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —43240/09/2070

Постанова від 23.12.2009

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бабаєв А.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні