Ухвала
від 03.09.2019 по справі 910/11880/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

м. Київ

03.09.2019Справа № 910/11880/19 Суддя Господарського суду міста Києва Карабань Я.А., розглянувши матеріали за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю ВКП ЮЖТЕХМАШ до Товариства з обмеженою відповідальністю НСК ГРУП про стягнення 92 600, 00 грн,

ВСТАНОВИВ:

На розгляд Господарського суду міста Києва надійшов указаний позов Товариства з обмеженою відповідальністю ВКП ЮЖТЕХМАШ до Товариства з обмеженою відповідальністю НСК ГРУП про стягнення заборгованості за договором оренди №460 від 13.04.2018 у сумі 92 600, 00 грн.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Згідно із ч. 2 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України, в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Суд зазначає, що позовну заяву подано без додержання вимог ст.ст. 162, 164 Господарського процесуального кодексу України.

Відповідно до п.2 ч. 3 ст. 162 ГПК України, позовна заява повинна містити: повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), вказівку на статус фізичної особи - підприємця (для фізичних осіб - підприємців); відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти.

В той же час, в порушення вказаної норми, позивачем не вказано інформації щодо відомих засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти відповідача.

Таким чином, позивачу слід усунути зазначений недолік позовної заяви шляхом зазначення інформації про відомі засоби зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти відповідача, а у разі відсутності таких відомостей - зазначити про їх відсутність.

Також відповідно до п. 8 ч. 3 ст. 162 Господарського процесуального кодексу України позовна заява повинна містити перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви

Згідно із ч. 2 ст. 164 ГПК України позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

В порушення наведених вище приписів позивачем не додано усіх документів, які зазначені в додатках до позову, а саме: копії витягу з ЄДРПОУ стосовно позивача та копії витягу з ЄДРПОУ стосовно відповідача.

Факт відсутності зазначених вище документів в додатках також підтверджується актом Господарського суду міста Києва від 02.09.2019.

Способом усунення вказаного недоліку є надання позивачем доказів, які зазначені в додатках до позову.

Крім цього, згідно з пунктом 1 ч. 1 статті 164 ГПК України до позовної заяви додаються документи, які підтверджують відправлення іншим учасникам справи копії позовної заяви і доданих до неї документів.

Однак, в наданому позивачем описі вкладення зазначено лише про загальну кількість направлених відповідачу додатків, але не вказано які саме документи були відправлені.

За таких обставин, неможливо дійти висновку про направлення позовної заяви від 29.08.2019 із усіма доданими до неї документами відповідачу, у зв`язку з чим позивачу необхідно надати до суду такі докази (опис вкладення із зазначенням переліку направлених додатків).

Спосіб усунення вказаного недоліку - надання доказів відправлення позовної заяви від 29.08.2019 і доданих до неї документів відповідачу (опис вкладення із зазначенням переліку направлених додатків).

За таких обставин, позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю ВКП ЮЖТЕХМАШ підлягає залишенню без руху.

Суд звертає увагу позивача на те, що відповідно до ч. 4 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою.

Враховуючи викладене та керуючись ст. 174 ГПК України, суд

УХВАЛИВ:

Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю ВКП ЮЖТЕХМАШ залишити без руху.

Встановити Товариству з обмеженою відповідальністю ВКП ЮЖТЕХМАШ строк для усунення недоліків позовної заяви протягом п`яти днів з дня вручення даної ухвали.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя Я.А.Карабань

Дата ухвалення рішення03.09.2019
Оприлюднено06.09.2019

Судовий реєстр по справі —910/11880/19

Ухвала від 20.02.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Карабань Я.А.

Ухвала від 14.01.2020

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Тарасенко К.В.

Ухвала від 10.12.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Тарасенко К.В.

Рішення від 30.10.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Карабань Я.А.

Ухвала від 30.10.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Карабань Я.А.

Рішення від 30.10.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Карабань Я.А.

Ухвала від 24.10.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Карабань Я.А.

Ухвала від 22.10.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Карабань Я.А.

Ухвала від 11.10.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Карабань Я.А.

Ухвала від 23.09.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Карабань Я.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні