Ухвала
від 05.09.2019 по справі 807/22/17
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

05 вересня 2019 року м. Ужгород№ 807/22/17 Суддя Закарпатського окружного адміністративного суду Рейті СІ., розглянувши заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області про заміну стягувача у виконавчому листі, -

ВСТАНОВИВ:

Головне управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області звернулося до суду із заявою про заміну стягувача її правонаступником, якою просить замінити стягувача за виконавчим листом виданим у справі № 807/22/17 про стягнення заборгованості перед бюджетом Пенсійного фонду в сумі 8340,18 грн., а саме стягувача - Ужгородське об`єднане управління Пенсійного фонду України Закарпатської області на Головне управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області, як правонаступника.

В судове засідання сторони не з`явились, при цьому, згідно ч. 2 ст. 379 КАС України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлених про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду, та розгляд заяви проведено за їх відсутності.

Розглянувши дану заяву, дослідивши необхідні для розгляду заяви матеріали адміністративної справи, суд приходить до висновку про задоволення заяви, виходячи з наступного:

Ужгородське об`єднане управління Пенсійного фонду України Закарпатської області звернулося до Закарпатського окружного адміністративного суду з позовом до Дочірнього підприємства "Закарпатське спеціалізоване управління "Стальконструкція №121" Публічного акціонерного товариства "Центростальконструкція, яким просило стягнути з відповідача заборгованість у сумі 8340,18 грн. по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій.

Постановою Закарпатського окружного адміністративного суду від 19 квітня 2017 року позов Ужгородського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Закарпатської області до Дочірнього підприємства "Закарпатське спеціалізоване управління "Стальконструкція №121 Публічного акціонерного товариства "Центростальконструкція" про стягнення заборгованість у сумі 8340,18 грн. задоволено.

24 травня 2017 року Закарпатським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист по справі № 807/22/17.

Постановою від 30 травня 2019 року головного державного виконавця Ужгородського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області Секерня Є.М. було повернуто виконавчий документ стягувачу.

15 серпня 2019 року Головне управління Пенсійного фонду в Закарпатській області звернулося до суду із заявою про заміну стягувача у виконавчому листі, а саме: Ужгородське об`єднане управління Пенсійного фонду України Закарпатської області на його правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області.

Постановою Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 року № 628 "Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України", Ужгородське об`єднане управління Пенсійного фонду України Закарпатської області реорганізоване шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області. 26.06.2019 року в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внесено запис про припинення діяльності Ужгородського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Закарпатської області як юридичної особи. Відповідно до пункту 5 Порядку здійснення заходів, пов`язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.10.2011 №1074, орган виконавчої влади припиняється шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. Абзацом 2 пункту 6 вказаного Порядку передбачено, що права та обов`язки органів виконавчої влади переходять до іншого органу виконавчої влади у разі приєднання одного або кількох органів виконавчої влади до іншого органу виконавчої влади - до органу виконавчої влади, до якого приєднано один або кілька органів виконавчої влади.

Таким чином, станом на час розгляду справи належною стороною згідно Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців є Головне управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області (88008, Закарпатська обл., м.Ужгород, пл. Народна,4, код ЄДРПОУ 20453063), як правонаступник Ужгородського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Закарпатської області.

Відповідно до ч. 1 ст. 379 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

У відповідності до частини 5 статті 15 Закону України "Про виконавче провадження", у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Згідно із статтею 370 КАС України судове рішення, яке набрало законної сили, є обов`язковим для учасників справи, для їхніх правонаступників, а також для всіх органів, підприємств, установ та організацій, посадових чи службових осіб, інших фізичних осіб і підлягає виконанню на всій території України, а у випадках, встановлених міжнародними договорами, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, або за принципом взаємності, - за її межами.

Відтак, виходячи з вищевказаного, суд вважає за необхідне замінити сторону у виконавчому листі на його правонаступника.

Керуючись ст. ст. 248, 370, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області про заміну стягувача у виконавчому листі - задовольнити .

2. Замінити сторону у виконавчому листі виданого Закарпатським окружним адміністративним судом по адміністративній справі № 807/22/17, а саме стягувача - Ужгородське об`єднане управління Пенсійного фонду України Закарпатської області на його правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області.

3. Ухвала набирає законної сили в порядку, встановленому ст. 256 КАС України, та може бути оскаржена до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Закарпатський окружний адміністративний суд протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення, а в разі проголошення в судовому засіданні вступної та резолютивної частини ухвали - протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного рішення.

Суддя С.І. Рейті

СудЗакарпатський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення05.09.2019
Оприлюднено09.09.2019
Номер документу84035820
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —807/22/17

Ухвала від 05.09.2019

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Рейті С.І.

Ухвала від 27.08.2019

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Рейті С.І.

Постанова від 19.04.2017

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Рейті С.І.

Ухвала від 23.01.2017

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Рейті С.І.

Ухвала від 12.01.2017

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Рейті С.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні