Ухвала
від 06.09.2019 по справі 341/1568/19
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер 341/1568/19

Номер провадження 1-кс/341/387/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про тимчасовий доступ до речей і документів

06 вересня 2019 року м. Галич

Слідчий суддя Галицького районного суду Івано-Франківської області ОСОБА_1 , розглянувши клопотання слідчого СВ Галицького відділення поліції Тисменицького відділу поліції ГУНП в Івано-Франківській області ОСОБА_2 , поданого в рамках кримінального провадження №12019090140000245 від 24.07.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 191 КК України про тимчасовий доступ до речей і документів, -

в с т а н о в и в :

Слідчий СВ Галицького відділення поліції Тисменицького відділу поліції ГУНП в Івано-Франківській області ОСОБА_2 звернувся до суду з клопотанням про дачу дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, які знаходяться в ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Із клопотання вбачається, що 24 липня 2019 року до Галицького відділення поліції Тисменицького ВП ГУ НП в області поступив рапорт заступника начальника Галицького МРВ УСБУ ОСОБА_3 про те, що у ході виконання контррозвідувального захисту об`єктів критичної інфраструктури в екологічній сфері ним отримано інформацію щодо заволодіння сільським головою одного із сіл Галицького району за попередньою змовою із суб`єктами господарювання екологічних коштів, виділених на проведення заходів із захисту від підтоплення та затоплення, направлених на запобігання розвитку геологічних процесів, усуненню або заниженню до допустимого рівня їх негативного впливу, внаслідок чого нанесено збитки економічним інтересам держави у сумі близько 200 тис. грн.

У ході проведення досудового розслідуванні встановлено, що між ІНФОРМАЦІЯ_2 та ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » укладено договір підряду № 3 на виконання робіт по об`єкту «Проведення заходів з захисту від підтоплення і затоплення направлених на запобігання розвитку небезпечних геологічних процесів, усуненню або зниженню до допустимого рівня їх негативного впливу на території і об`єкти на території ІНФОРМАЦІЯ_4 в с. Колодіїв вул. Центральна Галицького району Івано-Франківської області».

Відповідно до умов договору за дорученням Замовника. Підрядник зобов`язується своїми силами і засобами на власний ризик виконати певну роботу за умовами Договору, а Замовник зобов`язується прийняти та оплатити їх.

Про виконання будівельних робіт та їх вартість Підрядником складено акти приймання виконаних будівельних робіт форми № КБ-2В, довідки про вартість виконаних будівельних робіт та витрати форми № КБ-3, які сторонами погоджені та підписані.

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що на виконання умов вказаного договору ІНФОРМАЦІЯ_2 на користь ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » сплачено грошові кошти в сумі 197 650 гривень, що підтверджується актом виконаних робіт.

В ході проведення обстеження виконання робіт на вищевказаному об`єкті працівниками ІНФОРМАЦІЯ_5 виявлено невиконання та завищення об`ємів виконаних будівельних робіт.

Для всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження виникла необхідність у проведенні експертиз, що вимагає ознайомлення спеціалістів (експертів) з оригіналами документів, а саме договір підряду № 3, акти приймання виконаних робіт по даному об`єкті, платіжних доручень до даних актів у зв`язку із чим необхідно провести тимчасовий доступ до речей та документів.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження виникла необхідність у перевірці щодо використання бюджетних коштів по об`єкту «Проведення заходів з захисту від підтоплення і затоплення направлених на запобігання розвитку небезпечних геологічних процесів, усуненню або зниженню до допустимого рівня їх негативного впливу на території і об`єкти на території ІНФОРМАЦІЯ_4 в с. Колодіїв вул. Центральна Галицького району Івано-Франківської області», що має суттєве значення для належної кваліфікації вчиненого діяння та встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, необхідно отримати тимчасовий доступ до оригіналів документів, а саме: договорів, локальних кошторисів, актів виконаних робіт, відомостей ресурсів та матеріалів, довідки про вартість виконаних робіт, актів прийому передачі товару, рахунки-фактури, довіреності на отримання товарно-матеріальних цінностей їх походження (прихідні документи); фінансово-господарські документи, що підтверджують сплату коштів (платіжні доручення, виписки банківських установ, прибуткові та видаткові касові ордери, чеки РРО в тому числі, щодо їх походження) з можливістю тимчасового вилучення оригіналів даних документів.

Існують підстави вважати, що зазначені документи знаходяться в ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », за адресою: АДРЕСА_1 . З посиланням на норми ст.ст. 40, 131, 132, 159-166 КПК Українислідчий клопоче про задоволення поданого клопотання.

В ч.1ст. 160 КПК Українивказано, що сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених устатті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до вимогст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

За змістом ч. 5ст. 163 КПК Українипередбачено, що слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження усвоєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язкуз яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливихобставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до положення ч.1ст. 165 КПК Україниособа, яка зазначена в ухвалі про тимчасовий доступ до речей і документівяк володілець речей або документів, зобов`язананадати тимчасовий доступ до зазначених в ухвалі речей і документів особі, зазначеній у відповідній ухвалі слідчого судді, суду.

Вивчивши матеріали клопотання вважаю, що стороною кримінального провадження, яка звернулась із даним клопотанням, поза розумним сумнівом доведено про необхідність отримання дозволу на тимчасовий доступ до документів з можливістю їх вилучення, так як відомості зазначені у цих документах мають істотне значення для встановлення обставин вчинення кримінального провадження, вказаний захід забезпечення кримінального провадженняу даному випадку є доцільним, співмірним та відповідає завданням кримінального провадження.

Дослідивши матеріали клопотання, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, копії матеріалів, якими обґрунтовуються доводи клопотання, оглянувши матеріали кримінального провадження, вважаю клопотання підставним, та таким, що підлягає до задоволення.

Керуючись ст.ст.131,132,159-160,162,163,166,309КПК України,-

п о с т а н о в и в :

Надати слідчому СВ Галицького відділення поліції Тисменицького ВП ГУ НП в Івано-Франківській області ОСОБА_2 тимчасовий доступ терміном на один місяць до договорів, локальних кошторисів, актів виконаних робіт, відомостей ресурсів та матеріалів, довідки про вартість виконаних робіт, акти прийому передачі товару, рахунки-фактури, довіреності на отримання товарно-матеріальних цінностей їх походження (прихідні документи); фінансово-господарські документи, що підтверджують сплату коштів (платіжні доручення, виписки банківських установ, прибуткові та видаткові касові ордери, чеки РРО в тому числі, щодо їх походження), щодо використання бюджетних коштів по об`єкту: «Проведення заходів з захисту від підтоплення і затоплення направлених на запобігання розвитку небезпечних геологічних процесів, усуненню або зниженню до допустимого рівня їх негативного впливу на території і об`єкти на території ІНФОРМАЦІЯ_4 в с.Колодіїв вул.Центральна Галицького району Івано-Франківської області» в ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю тимчасового вилучення оригіналів усіх документів.

Строк дії ухвали 1 (один) місяць із дня постановлення ухвали.

За невиконання ухвали настають наслідки, передбачені ст. 166 КПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення06.09.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу84073469
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —341/1568/19

Ухвала від 13.09.2019

Кримінальне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

Юсип І. М.

Ухвала від 06.09.2019

Кримінальне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

Юсип І. М.

Ухвала від 06.09.2019

Кримінальне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

Юсип І. М.

Ухвала від 06.09.2019

Кримінальне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

Юсип І. М.

Ухвала від 06.09.2019

Кримінальне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

Юсип І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні